CameraNU.nl
Nu besteld, vandaag gratis in huis!
Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 22:00 uur
×

Vrijdag 9 december zijn wij gesloten in verband met het inventariseren van onze voorraad. Bestellingen worden zaterdag 10 december in behandeling genomen.

CameraNU.nl retailpartner op Professional Imaging 2016

Op 12, 13 én 14 maart vindt Professional Imaging 2016 plaats in De Loods te Nijkerk..., hét jaarlijks terugkerende evenement voor de beeldmaker waar van alles te beleven is door de grote diversiteit van het exposerende bedrijfsleven. CameraNU.nl is trots om als de grootste on- en offline fotospecialist van Nederland, wederom de officiële retailpartner voor dit prachtige evenement te zijn.

Professional imaging 2015 was een groot succes. Niet alleen de gigantische CameraNU.nl verkoopstand met bijzondere aanbiedingen was druk bezocht. Er waren vele indrukwekkende stands, lezingen én een live studio waar elke dag het PI journaal is gemaakt. De sfeer was meer dan uitstekend en er zijn een kleine 10.000 bezoekers op het evenement afgekomen!

Tickets voor Professional Imaging kopen?

Een ticket voor de Professional Imaging kunt u aanschaffen op de officiële website van Professional Imaging.

Online voorverkoopprijs

 • € 10,00 Dagticket p.p.
 • € 20,00 Passe-partout p.p. - 3 dagen

Koop hier uw ticket

Amerikaanse fotograaf Joel Grimes hoofdspreker

Ook dit jaar is er weer veel te beleven: wat dacht u van Joel Grimes uit Amerika die als hoofdspreker aanwezig zal zijn? Hij wordt wereldwijd gevraagd om te spreken over de beelden die hij maakt die zich onderscheiden door hun vergaande perfectie.

Andere sprekers zijn onder andere Ahmet Polat, Bart van de Wiele, Roderique "Dracorubio" Arisiaman, Frank Doorhof, Martin Hogeboom, Brett Florens, Paul van Gaalen en Thinh Souvannarath ook wel bekend onder zijn artiestennaam Little Shao. Met ruim 85 standhouders en in totaal ongeveer 500 merken is Professional Imaging 2016 een evenement dat u niet mag missen! Kijk op de website van Professional Imaging voor aanvangstijden van lezingen, live sessies en talkshows.

Eddy van Wessel, winnaar Canon Zilveren Camera 2015

De Zilveren Camera 2015 is, net als in 2012, gewonnen door oorlogsfotograaf Eddy van Wessel. Hij heeft deze prestigieuze prijs gewonnen met zijn fotoserie Sinjar: de strijd om Hoofdweg 47 over de strijd tegen terreurgroep Islamitische Staat in Irak en Syrië. In september vorig jaar reisde Van Wessel af naar het gebied om de strijd van Iraakse Koerden, de Peshmerga's en jezidische milities tegen de terreurgroep vast te leggen. In Sinjar ging de strijd onder meer om Hoofdweg 47, een belangrijke toevoerroute van IS.

Volgens de jury geeft de fotoserie een goed beeld van waar de journalistieke aandacht dit jaar naar uitging. "De vluchtelingenproblematiek domineerde het nieuws, en veel foto-verhalen gingen hier dan ook over." De jury noemt het symbolisch dat het conflict, dat de oorzaak is van de vluchtelingenstroom, het onderwerp is van de serie die de Zilveren Camera 2015 heeft gewonnen. "De strijd die Van Wessel vastlegt, vormt als het ware het beginpunt van de reis van de vluchteling", schrijft de jury in het juryrapport.

Uitspraak Eddy van Wessel : "Ik ben geen fotograaf, maar een mens met een camera"

Eddy zal zondag 13 maart van 11.50 tot 12.35 uur een lezing geven in het Adobe Theater, is hij te gast in de Leica stand en zal hij aanwezig zijn in de AV-Studio. Expositie met beelden van de Canon Zilveren Camera winnaars is te zien in Hal 1.

Canon op de Professional Imaging beurs 2016

Canon is groots aanwezig op de Professional Imaging beurs 2016. Op de ruime stand vertellen Canon experts alles over de Canon imaging producten op het gebied van foto, video en print. Daarnaast is er ook een presentatiestand, waar u alles te weten kunt komen over o.a. filmen met je spiegelreflexcamera en workflowmanagement. Meer informatie over Canon op Professional Imaging 2016 vindt u op de website van Canon.

DJI fotowedstrijd

In de DJI stand zullen vijf dronefoto’s worden geëxposeerd, in de vorm van een hoge kwaliteit Xpozer afdruk van 60×90 centimeter. Wilt u kans maken om deel uit te maken van deze eregallerij, die door duizenden bezoekers bekeken zal worden, upload dan uw mooiste foto in de Facebookgroep "Dronefotografie" en geef deze de hashtag #pi2016 mee. De voorwaarde is wel dat de foto gemaakt is met DJI apparatuur. U kunt uw foto inzenden tot en met vrijdag 26 februari.

De vijf winnende fotografen ontvangen naast een afdruk van hun foto t.w.v. € 75,- ook nog eens twee toegangskaartjes voor de beurs, t.w.v. € 20,-. Daar kunt u dus niet alleen uw foto in de stand zien hangen, u kunt ook nog eens de lezing over dronefotografie bijwonen. Iedere afdruk zal worden voorzien van een bordje met info, zoals de naam van de fotograaf, de locatie, de datum en tijd van maken, en met welk toestel van DJI de foto is gemaakt. Vermeld deze informatie dus ook bij uw foto.

Deze fotowedstrijd wordt georganiseerd door Wiebe de Jager, in samenwerking met CameraNU.nl. Door het inzenden van een foto geef je de organisatoren toestemming om de foto te gebruiken voor promotionele doeleinden. Per deelnemer mag één foto worden ingezonden.

Nieuw: drone demonstraties op Professional Imaging 2016!

Tijdens de 17e editie van de beurs wordt er voor het eerst volop aandacht besteed aan dronefotografie en het maken van video’s met drones. Zo zal in Hal 1 zowel Yuneec als DJI vertegenwoordigd zijn als exposant en worden er live vliegdemonstraties gegeven. Naast deze 2 stands is er ook een stand waar het boek Dronefotografie te koop zal zijn. Auteur Wiebe de Jager zal tevens elke beursdag in het Adobe Theater een presentatie verzorgen over dronefotografie. Verder worden er vliegdemonstraties gegeven met de Yuneec Typhoon Q500-4K, Tornado H920 en wellicht ook met de nieuwe Typhoon H480. Ga voor exacte tijden - voor zowel vliegdemo's als de lezingen - naar het theaterprogramma op www.professionalimaging.nl.

Naast de stands van Yuneec en DJI is er ook een stand die specifiek is gewijd aan dronefotografie. Hier zal ook het boek "Dronefotografie" te koop zijn. Auteur Wiebe de Jager zal elke beursdag in het Adobe Theater een presentatie verzorgen over dit onderwerp.

AV studio talkshow

Tijdens de Professional Imaging 2016 wordt er voor het eerst een AV studio inclusief regieruimte ingericht: Naast het volgens van de activiteiten in de AV studio kunt ter plaatste in de "regieruimte" meekijken hoe de beelden worden verwerkt om tot een eindproduct te komen.

Zaterdag 12 maart

 • 10:45-11:45 uur: Nieuwe trend: oude technieken
  Met Hans de Kort (maakt portretten op natte collodion) en Roger Cremers (categorie-winnaar bij World Press Photo 2009), reportagefotograaf die analoog werkt.

 • 13:15-14:45 uur: De fotograaf als ondernemer: auteursrecht, ondernemersvaardigheden
  Met Peter van den Doel (directeur DuPho) en Martin Hogeboom (succesvol beroepsfotograaf)
 • 14.15-14.45 uur: Speciale gast Perry Oosting, CEO Hasselblad
 • 15.00-16.00 uur: De opkomst van het documentaire fotoboek
  Met Tim Beijer (adviseur speciale boekproducties) en Erik Hijweege (fotograaf, publiceerde zelf onder meer "Holland, Noir" en "Endangered")

Zondag 13 maart

 • 10.45-11.45 uur: Mooi, mooier, mooist: het belang van post-production
  Met Dracorubio (bekend om zijn sterk bewerkte beelden) en Bart van de Wiele (Adobe)
 • 13.15-14.15 uur: De fotograaf als ondernemer: wat te doen met nieuwe technieken?
  Met Roelof de Vries (specialist in onder meer 360-graden fotografie) en Wouter Borre (ervaren drone-fotograaf)
 • 15.00-16.00 uur: De stand van de fotojournalistiek
  Met Eddy van Wessel (winnaar Zilveren Camera 2012 en 2015) en Bas de Meijer (fotograaf/blogger met specifieke kennis over World Press Photo)

Maandag 14 maart

 • 10.45-11.45 uur: De fotograaf als ondernemer: internetdiensten
  Met Koen Lindner (Oypo) en Robert Govers (Happix)

 • 13.15-14.15 uur: Fotografie-onderwijs
  Met Ahmet Polat (Fotograaf des Vaderlands, docent AKI Enschede) en Desiree Vroemen (Fotofactory)
 • 15.00-16.00 uur: De stand van de huwelijksfotografie
  Met Bruid & Bruidegom Magazine en Brett Florens (Britse ster in de huwelijksfotografie)

Wilcovak exposeert werken van topfotografen

Judith Minks, Cum Laude afgestudeerd aan de Fotoacademie Groningen, showt foto's uit de serie Hotelkamer. door4.nl/judith-minks en ook judithminks.nl
Bert Verwelius, fotograaf, showt foto's uit de serie Color Play in kwalitatief hoogwaardig Diasec Trulife. bertverwelius.com
Danielle Kwaaitaal, een van de eerste digitale artiesten eind jaren tachtig. showt foto's uit de serie Après Nous Le Déluge. daniellekwaaitaal.nl

De Expositie is te vinden in HAL 2.

Zopim
Heeft u een vraag?