CameraNU.nl
Vandaag bereikbaar van 09:00 tot 22:00 uur
Meer dan 40.000 producten op voorraad

Gratis lezing over Extremadura door Johan Bos

Natuurgids en fotograaf Johan Bos van Wild Nature Travels houdt op zaterdag 29 oktober 2016 een gratis lezing over het gebied Extremadura in Spanje. Hij zal laten zien dat het landschap zeer gevarieerd is en dat veel vogels zich gemakkelijk laten zien, waaronder de blauwe ekster. De lezing begint om 13:30 uur en zal plaatsvinden in de bioscoopzaal van CameraNU.nl op Urk. Het adres van de winkel is Het Spijk 8, 8321 WT op Urk. Het aantal plaatsen is beperkt dus opgeven via het onderstaande formulier is noodzakelijk.

Extremadura

Een van de zeldzaamste roofvogels ter de wereld is in Extremadura vrij gemakkelijk waar te nemen: de Spaanse keizerarend. Ook de monniksgier, met een spanwijdte van bijna drie meter, heeft in dit ruige land zijn domein. Andere tot de verbeelding sprekende soorten zijn de grote en kleine trap, zwarte ooievaar, zwarte wouw, kleine torenvalk, griel, kuifkoekoek, roodkopklauwier, zuidelijke klapekster en bijeneter.

Extremadura is lange tijd een van de meest afgelegen plekken van Spanje geweest, waar het leven hard was. Het landschap is grotendeels door mensenhanden gevormd. Het wordt gedomineerd door dehesa’s (boomgaarden) van kurkeik en steeneik, waartussen vee graast. Het gebied is op de meeste plaatsen ontoegankelijk omdat het vooral bestaat uit grote privé-bezittingen. Nationaal Park Monfragüe is een absolute aanrader voor wie nog nooit in dit deel van Spanje is geweest. De steppen zullen ook grote indruk maken.

Daar wil ik ook naartoe!

Over Johan Bos

Johan Johan is tekstschrijver en journalist en oprichter van natuurreisorganisatie Wild Nature Travels. Recent is van zijn hand de thriller Refugium verschenen. Johan is voorts auteur van de boeken ‘Zeehond & Waddenzee’ en ‘De Schoorlse Duinen’. Samen met illustrator Frits-Jan Maas heeft hij in 2007 een boek gemaakt over het herkennen van vogels, getiteld: ‘Vogels voor elke dag’. Nieuw is het boek: ‘Alkmaar heeft vleugels’, over de vogels van zijn eigen woonplaats. Dit boek heeft twee prijzen ontvangen. Als redacteur en taalkundige werkte hij mee aan uitgaven van KNNV Uitgeverij. De veldgids Roofvogels van B. Génsbol is daar een voorbeeld van.

Zopim
Heeft u een vraag?