Nando Harmsen

Nando Harmsen

Fotografie gaat voor Nando Harmsen terug tot 1979, toen hij zijn eerste spiegelreflexcamera kreeg. Het was een oude tweedehandse camera waar alles met de hand ingesteld moest worden. Dit vormde de basis voor een lange periode hobbymatige fotografie en een reeks van steeds nieuwere en modernere camera’s. Zijn kennis groeide met de jaren waarbij hij de ontwikkeling van dichtbij meemaakte als verkoper in een grote fotospeciaalzaak.

Behalve de passie natuurfotografie, waarbij Nando in 1986 de eerste prijs won in de categorie ‘jeugd’ bij een fotowedstrijd van het tijdschrift Grasduinen, raakte hij geïnteresseerd in andere soorten fotografie. Feesten, partijen, modeshows en uiteindelijk concerten behoorde tot de de onderwerpen die hij op foto of dia zette. Een tijd lang was hij huisfotograaf in het voormalige jongerencentrum de Effenaar.

Het duurde tot 2005 voordat de overstap naar de digitale fotografie werd gemaakt. Dit bleek een geheel nieuwe wereld met een razendsnelle ontwikkeling. De kennis en ervaring uit de analoge wereld was een goede basis voor deze digitale wereld waarbij grenzen verlegd konden worden tot Nando een geheel eigen stijl ontwikkelde in natuurfotografie, concertfotografie en trouwreportages. Een stijl die uiteindelijk leidde tot veel publicaties en exposities, zowel in binnenland als in buitenland.

De hobby van vroeger is een beroep geworden waarbij Nando naast trouwreportages, bedrijfsreportages graag zijn kennis deelt op zijn website en blog. Bovendien geeft hij lezingen en workshops waarbij de nadruk ligt op natuurfotografie.

Blogs van Nando Harmsen


Productreviews

Wacom Intuos Pro Large review

Nando Harmsen kocht na vijftien jaar een nieuwe Wacom, de Wacom Intuos Pro Large. In dit blog vertelt hij over zijn gebruikservaringen met de tekentablets.

Nando Harmsen 2 jaar geleden

Tips en inspiratie

To crop or not to crop

Fotograaf Nando Harmsen over cropsensoren, fullframe sensoren en de cropfactor. Iedereen heeft er over gehoord en je leest er over op het CameraNU.nl blog!

Nando Harmsen 3 jaar geleden

Tips en inspiratie

De juiste sluitertijd bij stromend water

Wat is de juiste sluitertijd om te gebruiken bij het vastleggen van stromend water? Fotograaf Nando Harmsen legt uit op het CameraNU.nl blog..., altijd scherp!

Nando Harmsen 3 jaar geleden