Strobistfotografie bij CameraNU.nl

Reportageflitsers

Zenders en ontvangers

Voeding

Statieven en klemmen

Tal van mogelijkheden

Als u de kleine ingebouwde flitser van uw camera gebruikt zijn de mogelijkheden veel beperkter dan wanneer u een reportageflitser gebruikt. Behalve dat een reportageflitser veel krachtiger is, kunt u bijvoorbeeld ook flitsen via het plafond of een muur, waardoor het licht natuurlijker oogt en zachter op het onderwerp valt. Maar door de flitser van de camera af te halen en deze op afstand te triggeren, gaat er een hele andere wereld voor u open!

Strobistfotografie is in het kort gezegd een goedkopere én lichtere oplossing dan een complete set met drie 500W studioflitskoppen. Uw fototas blijft compact en de manier van werken is razendsnel doordat een opstelling in een mum van tijd is op te zetten en weer is af te bouwen. Zo kunt u uw eigen stijl simpelweg overal creëren.

Omdat er zo enorm veel verkrijgbaar is voor deze populaire vorm van fotografie, is op deze pagina alles op een overzichtelijke wijze voor u bij elkaar gezet. Bent u op zoek naar een complete set met accessoires of een specifieke lichtvervormer? Wilt u zich oriënteren op het aanschaffen van triggers of een extra reportageflitser? Bij CameraNU.nl vindt u álles op het gebied van strobistfotografie!

Lichtvervormers

De kleinste lichtvervormer kan al een heel groot effect hebben. Een omnibounce zet u bijvoorbeeld in een oogwenk op de flitskop en verspreidt het licht in meerdere richtingen waardoor het zachter is. Heeft u al eens geprobeerd wat een grid, beautydish, mini softbox of een snoot doet? Maak kennis met de vele mogelijkheden!

Bekijk lichtvervormers

Paraplu's

In het CameraNU.nl assortiment zijn vele soorten en maten paraplu's te vinden. Een paraplu die geheel wit is wordt bovendien anders gebruikt dan een paraplu met een gekleurde binnenkant. Een reflecterende zilveren of gouden binnenzijde geeft veel harder licht dan wanneer u het flitslicht door een witte paraplu op uw onderwerp laat vallen.

Bekijk paraplu's

Softboxen

Door een flitser met een softbox te gebruiken als hoofdlicht heeft u een lichtbron die het licht egaal verspreidt en schaduwen verzacht. Hoe dichterbij het licht bij uw onderwerp staat, hoe zachter de schaduwen. Voor het verkrijgen van wat hardere schaduwen dient u de lichtopstelling in zijn geheel verder van uw onderwerp af te plaatsen.

Bekijk softboxen

Reflectieschermen

Met een reflector kunt u eenvoudig schaduwen oplichten door flitslicht of aanwezig licht te weerkaatsen op uw onderwerp. Een reflectiescherm is een hulpmiddel dat compact op te vouwen is. De schermen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten..., van witte of zwarte schermen tot schermen met een gekleurd of diffuus oppervlak.

Bekijk schermen

Grijskaarten

Flitsers

Sets

Achtergronden

Swivels

Boeken

Top 10 flitsers voor strobistfotografie

Sorteer  producten

Richtgetal: 60 op 200mm bij ISO 100

Richtgetal van 60 op ISO 100 en 200mm

Krachtige reportageflitser met een richtgetal van 58, een reflectiepaneel en een groothoekdiffuser

Krachtige reportageflitser met ingebouwd reflectiepaneel en een groothoekdiffuser

Reportageflitser met TTL - richtgetal van 60 - voeding middels li-ion accu

Richtgetal van 60 op ISO 100 en 200mm

Richtgetal van 56 (op ISO 100 en 105mm)

Reportageflitser met TTL - richtgetal van 60 - voeding middels li-ion accu - inclusief X1 zender

Reportageflitser met i-TTL - richtgetal van 60 - voeding middels li-ion accu

Zopim
Heb je een vraag?