Sony Alpha A9 II systeemcamera Body - Tweedehands

No reviews
| #3254896
Systeemcamera in zeer nette staat. Nauwelijks gebruikssporen en technisch geheel in orde. Inclusief bodydop, accu, lader en draagriem.
Read on
2.999,-
Incl. 0.0% VAT
1 to 3 business days
Or pay 999,67 in
Attention! Borrowing money, costs money
New for 5.299,-

Acties en services bij dit product

Tot 1 jaar garantie!

Profiteer van één jaar garantie op tweedehands producten en demomodellen bij Cameranu! Op tweedehands analoge camera's ontvang je 3 maanden garantie.
More information

Productinformatie

Content in the box

 • Bodydop
 • Accu
 • Lader
 • Draagriem

Sony Alpha A9 II systeemcamera Body - Tweedehands

De Sony Alpha A9 II systeemcamera beschikt over dezelfde indrukwekkende functieset als zijn voorganger en voegt daar verbeterde connectiviteit, een verfijnd body-ontwerp en nog snellere prestaties aan toe. Gebruikmakend van de bewezen 24.2 megapixel fullframe Exmor RS BSI stacked CMOS-sensor en een verbeterde BIONZ-X processor biedt de A9 II met name snelle en responsieve mogelijkheden. Dankzij deze verbeteringen is de A9 II dan ook de perfecte camera voor sportfotografen.

Hoogtepunten van de Sony A9 II:

 • 24.2 megapixel fullframe Exmor RS CMOS-sensor
 • Fasedetectie autofocussysteem met 693 punten
 • Verbeterde BIONZ X beeldprocessor
 • Tot 20 beelden per seconde met AF/AE tracking
 • ISO-bereik uitbreidbaar tot 204800
 • 1000Base-T LAN-terminal en 5GHz wifi

Supersnel fotograferen met maximaal 20 beelden per seconde

De baanbrekende fullframe Exmor RS CMOS-sensor en BIONZ X processor werken samen voor continu fotograferen met 20 beelden per seconde met AF/AE tracking. De verbluffende hoge snelheid prestaties en ruime buffer laten jou het beslissende moment vastleggen.

Blackout-vrije opnames

De elektronische sluiter in de A9 II elimineert de blackout die typisch is voor spiegelreflexcamera's. Het onderwerp is zichtbaar tijdens het ontspannen, met 60fps livebeeld en minimale weergave vertraging bij continu fotograferen.

AF/AE-berekeningen tot 60 keer per seconde

Het licht bereikt de sensor zonder mechanische onderbreking. Het spiegelloze ontwerp en snelheidsbevorderende technologieën zorgen voor AF/AE over het volledige beeldoppervlak.

Elektronische sluitertijden tot 1/32000s

De elektronische sluitertijd tot 1/32000s overtreft die van mechanische sluiters wat meer mogelijkheden biedt voor het maken foto's. Je behoudt ook de kleine scherptediepte zonder gebruik van een ND-filter, zelfs bij zeer helder weer of felle verlichting zoals in stadions.

Geen afleidende geluiden

Met een elektronische sluiter leg je een onderwerp in stilte vast, waarbij je niet het risico loopt dat het geluid van een mechanische sluiter net dat ene spannende moment tijdens een belangrijk sportevenement verstoort.

Anti-flikker functie

Het flikkeren van tl-lampen en ander kunstlicht wordt door de Sony A9 II gedetecteerd waarop deze de timing van de sluiter aanpast om de belichting en kleurafwijkingen (bij hoge sluitertijden) en inconsistentie tussen continu opnames te onderdrukken.

10 beelden per seconde met mechanische sluiter

De mechanische sluiter maakt nu continu fotograferen mogelijk tot 10 beelden per seconde en kan ook worden gebruikt met een flitser. Je kunt op hoge snelheid continu fotograferen voor scènes waarbij dit nodig is.

4D Focus: grote dekking, snelle AF, standvastig volgen

Met 693 fasedetectie- en 425 contrastdetectie autofocuspunten biedt de sensor een autofocus met brede en hoge dichtheid die 93 procent van het beeldoppervlak bedekt. Dankzij de responsieve verbeterde snelle hybride AF, levert de A9 II een snelle autofocus, zelfs bij weinig licht, met een opmerkelijk vermogen om het onderwerp vast te leggen. Continu AF en een geoptimaliseerd AF-algoritme verbeteren de scherpstelnauwkeurigheid en tracking aanzienlijk. Zelfs tijdens het maken van de opname maakt constante AF-activering het continu volgen van de beweging van het onderwerp mogelijk.

AI-gebaseerde realtime tracking

Nadat je het onderwerp hebt gekozen blijft de exacte focus behouden terwijl de ontspanknop half wordt ingedrukt. Positiewijzigingen worden nauwkeurig gevolgd, waardoor je flexibel kunt kaderen terwijl jij je concentreert op het maken van de beste opname.

Eye AF voor mens en dier

Zelfs als een onderwerp in de voorgrond passeert, kan Realtime Eye AF de focus op een van de ogen van je model houden wanneer de ontspanknop half wordt ingedrukt, of door op AF-ON of een door jezelf aangepast knop te drukken. Het is zelfs mogelijk te kiezen op welk oog, links of rechts, je scherpstelt tijdens het fotograferen via een door jou aangepaste knop. Met oogkeuze kun jij je concentreren op compositie, belichting en andere details. Snelle, nauwkeurige automatische detectie en tracking met oogbewegingen van dieren en mensen verhoogt het slagingspercentage van je opnames bij het fotograferen van dieren in het wild of je eigen huisdier. Eye AF met Touch Tracking is ook beschikbaar voor video-opnames. Bij het opnemen van films met de A9 II wordt een op het scherm aangeraakt onderwerp automatisch scherpgesteld en gevolgd door Touch Tracking. 

Betrouwbaar, zelfs bij weinig licht

Geavanceerde AF-algoritmen dragen bij aan de scherpstelnauwkeurigheid van de Sony Alpha A9 II bij lichtniveaus zo laag als EV -3. De optie focusprioriteit voor het diafragma is vooral handig voor nauwkeuriger scherpstellen bij weinig licht en wanneer het diafragma wordt afgestopt.

Verbeterde bruikbaarheid voor kadreren van je onderwerp

Zelfs met de ontspanknop half ingedrukt, kan het focusgebied nu met de multi-selector naar elke locatie worden verplaatst. Handig is dat de kleur van het scherpstelkader kan worden ingesteld op rood of wit, afhankelijk van de scène.

Prachtige 4K-filmopname

Volledige pixeluitlezing zonder pixel binning maakt het mogelijk om 2.4 keer zoveel gegevens die nodig zijn voor 4K (het equivalent van de hoeveelheid gegevens die vereist zijn voor 6K) uit te voeren naar een Ultra HD 4K beeld met 3840 x 2160 pixels.

Compatibel met nieuwe multifunctionele microfoon

De multi-interfaceschoen is verbeterd met een digitale interface. Gebruik de Sony ECM-B1M shotgun-microfoon om geluid van hoge kwaliteit met minimale vervorming op te nemen.

Snelle gegevensoverdracht met 1000BASE-T

Soepele, betrouwbare en snelle gegevensoverdracht van grote afbeeldingsbestanden naar een FTP-server is beschikbaar via de 1000BASE-T ethernetaansluiting. FTPS via SSL/TLS garandeert een hoge beveiliging.

Ondersteunt FTP bestandsoverdracht op de achtergrond

Om aan professionele behoeften te voldoen voor snelle levering van fotobestanden, ondersteunt de Sony A9 II FTP-gegevensoverdracht op de achtergrond tijdens en na het fotograferen voor JPEG- en RAW-bestanden. Maximaal 9 FTP-servers kunnen vooraf worden toegewezen.

Voeg spraakmemo's toe aan je foto's

Met de Voice Memo20-functie is het mogelijk audiobeschrijvingen met een lengte van 60 seconden over de inhoud of opnameomstandigheden op te nemen en aan je afbeeldingsbestanden toevoegen als wav-files. IPTC-serienummerinformatie van de camera kan ook worden ingesloten in je afbeeldingsbestanden.

Bedien de camera op afstand met de Remote Camera Tool

Met Remote Camera Tool desktop-applicatie is het mogelijk om de A9 II op afstand te bedienen. Dit is handig als je als fotograaf beperkt toegang hebt tot je camera, zoals bij het fotograferen vanuit vogelperspectief vanaf het dak van stadion.

5GHz wifi

Naast de 2.4GHz-band beschikt de Sony Alpha A9 II over snelle data-overdracht via 5GHz wifi. Draadloos pc-fotograferen is ook mogelijk waardoor je meer vrijheid hebt en bevrijd bent van de beperkingen van kabels.

Nog snellere pc-opnames via USB

De nieuwe USB Type C-aansluiting en verbeteringen aan het PC-algoritme voor het fotograferen op afstand zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de overdrachtssnelheid. Je kunt grote ongecomprimeerde RAW-afbeeldingen probleemloos overzetten zonder onderbreking van de workflow.

Gebruik je camera als webcam

Met de vernieuwde Imaging Edge software gebruik je deze camera nu ook als webcam en livestreamapparaat. Na het installeren van de Imaging Edge Webcam app sluit je de camera met een USB-kabel aan op je laptop. Ga bij het menu van je camera naar netwerkinstellingen en zet bij USB-aansluiting de optie PC Remote in. Start de Imaging Edge Webcam software op om de camera met je laptop te verbinden. Je kunt daarna met jouw geprefereerde online video communicatie software meteen streamen.

Kenmerken van de Sony Alpha A9 II

 • Elektronische viewfinder met een resolutie van 3.69 miljoen pixels.
 • 15 stops dynamisch bereik en hoge gevoeligheid
 • 5-assige beeldstabilisatie goed voor 5.5 stops 
 • Filmen in UHD 4K met 30fps en full HD met of 120fps
 • Ondersteuning voor ongecomprimeerde 14-bits RAW
 • Twee geheugenkaartsleuven (UHS-I/II)
 • Simultaan opnamemogelijkheid
 • Stof- en spatwaterbestendige behuizing

Content in the box

 • Bodydop
 • Accu
 • Lader
 • Draagriem

Specifications

Tweedehands specificaties
Type
Tweedehands
Staat
Nauwelijks gebruikssporen
Garantie
Eén jaar
Meegeleverde accessoires
Bodydop, accu, lader en draagriem
Originele verpakking
Nee
Met BTW
Nee
Algemene info
Merk
Sony
Productlijn
Sony Alpha
Specifieke model
A9 II
Type camera
Systeemcamera
Camera
Processor
BIONZ X
Beeldratio
3:2
Beeldstabilisatie
Ja
Panoramafunctie
Nee
Autofocus
Ja
Lensmount
Sony E
RAW
Ja
Bestandsformaat
JPG, RAW, JPG + RAW
360 graden
Nee
Maximale beelden per seconde
20
Inclusief objectief
Nee
Geschikt voor vloggen
Nee
Sensor
Type
Fullframe
Formaat
35.6 x 23.8mm
Cropfactor
1x
Autofocuspunten
693
Resolutie
24.2 megapixel
Maximale resolutie
6000 x 4000 pixels
Sensorreiniging
Ja
Standaard ISO bereik
Auto ISO, 100-51200
Hoogste native ISO waarde
51200
ISO uitbreidbaar tot
204800
Belichting
Belichtingsmeting
Multi-segment, centrum gewogen, spot, spot standaard, spot groot, gehele scherm gemiddelde, hooglichten
Zones belichtingsmeter
1200
Belichtingscompensatie
+/-5 EV in 1/2 of 1/3 stappen
Kortste sluitertijd
1/8000s
Langste sluitertijd
30s
Bulbfunctie
Ja
Bracketing (AEB)
3 opnamen
Handmatige belichting
Ja
Zelfontspanner
2s, 5s of 10s
Witbalansinstellingen
Auto, Daylight, Shade, Cloudy, Incandescent, Fluorescent (Warm White, Cool White, Day White, Daylight), Flash, Underwater, Color Temperature (2500 to 9900K), color filter (G7 to M7 (57-step), A7 to B7 (29-step)), Custom
Diafragmaprioriteit
Ja
Sluiterprioriteit
Ja
Display
Formaat
3"
Aantal pixels
1440000 pixels
Type display
Kantelbaar (boven/onder)
Touchscreen
Ja
Live view
Ja
Viewfinder
Zoeker/Viewfinder
Ja
Soort
Elektronisch
Beeldveld
100%
Vergroting
0.78x
Dioptrisch correctiebereik
-4 tot +3
Flitser
Interne flitser
Nee
Rode-ogen-reductie
Ja
X-sync snelheid
1/250s
Hotshoe
Ja
Video
Videofunctie
Ja
Full HD
Ja
Ultra HD / 4K
Ja
6K
Nee
Clean HDMI output
Ja
Maximale videoresolutie
3840 x 2160 pixels
Framerate
XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100 M), 3840 x 2160 (25p, 60 M), AVCHD: 1920 x 1080 (50i, 24 M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17 M, FH)
Compressiemethode
AVCHD, H.264, MPEG-4
Bestandsformaten
AVCHD 2.0, XAVC S
Geheugen en opslag
Intern geheugen
N.v.t.
Dual cardslot
Ja
Type geheugen
SD (UHS-I), SD (UHS-II)
Aansluitingen
HDMI
Ja
Type HDMI
Type D (micro)
Microfoonaansluiting
Ja
Type microfoonaansluiting
3.5mm
USB
Ja
Type USB-aansluiting
USB-C
A/V
Nee
Ethernet
Ja
Draadloze opties
Wifi
Ja
Bluetooth
Ja
NFC
Ja
GPS
Nee
Fysieke eigenschappen
Breedte
128.9mm
Diepte
77.5mm
Hoogte
96.4mm
Gewicht
678gr
Kleur
Zwart
Waterdicht
Nee
Spatwaterdicht
Ja
Schokbestendig
Nee
Stofdicht
Ja
AF hulplicht
Ja
Minimale gebruikstemperatuur
0°C
Maximale gebruikstemperatuur
40°C
Hardware
Ja
Accu
Type
NP-FZ100
Vermogen originele batterij
2280mAh
Capaciteit originele batterij
ca. 690 foto's
Lader
BC-QZ1
Lader meegeleverd
Ja

Accessories

Recently visited articles