Productinformatie

Workshop Gerald Peterson - Straatfotografie - Utrecht - 22 april 2023

Geef je op voor de Workshop Straatfotografie van Gerald Peterson en leer in de prachtige stad Utrecht de beste strategieën voor het maken van straatfoto's. Zo leer je hoe je onopvallend en op beslissende momenten fotografeert en hoe je mensen het beste benadert voor een portretfoto.

Dit ga je leren

Gerald start de workshop met een uurtje theorie waarin hij een aantal vragen behandelt. Welke strategieën gebruik je bij straatfotografie? Hoe fotografeer je onopvallend? Hoe maak je foto's op het beslissende moment? Hoe maak je foto's vanuit een origineel standpunt? Hoe maak je foto's die beweging suggereren? Hoe benader je mensen op de juiste manier voor het maken van een portretfoto? En welke instellingen gebruik je bij straatfotografie? Na het uur theorie ga je de stad in en mag je zelf aan de slag aan de hand van verschillende opdrachten.

Voor wie is de workshop geschikt?

De workshop is voor zowel beginnende als gevorderde fotografen interessant. Zorg ervoor dat je instellingen als sluitertijd, diafragma en ISO kunt instellen en aanpassen.

Wat neem je mee?

Neem een camera mee die je zelf kunt instellen. Dat mag een spiegelreflex-, systeem- of compact camera zijn. Neem maximaal twee objectieven mee, een lens met vast brandpunt en zoomlens zijn beide geschikt. Een flitser of statief zijn overbodig. Zorg dat je minimaal twee volle accu's en lege geheugenkaarten bij je hebt. Draag daarnaast niet al te opvallende kleding en gemakkelijke schoenen. Voor een kopje koffie of thee wordt gezorgd, de lunch moet je zelf meenemen.

Waar vindt de workshop plaats?

Vanaf 12.45 uur wordt je verwacht bij het Centraal Station van Utrecht onder de Kunstwolk, vlakbij de uitgang. Kom op tijd.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Specifications

Tijd en plaats
Datum
22 april 2023
Aanvang
13:00 uur
Einde
17:00 uur
Tijdsduur
4 uur
Instructeur
Gerald Peterson
Locatie
Utrecht
Minimum aantal deelnemers
5
Maximum aantal deelnemers
8
Praktisch
Zelf mee te nemen
Camera die je zelf in kunt stellen, prime- of zoomlens, minimaal 2 volle accu's, lege geheugenkaarten en geschikte kleding
Inclusief lunch
Nee
Inclusief koffie en thee
Ja
Algemene informatie
Type
Workshop
Categorie
Straatfotografie

Recently visited articles