Nachtkijkers

Een nachtkijker is gemaakt om ook in het donker je zicht te behouden. Door het versterken van het restlicht of middels infrarood technieken zorgt een nachtkijker ervoor dat jij ook in het donker goed kan blijven zien. Bekijk hieronder welke nachtkijker het beste bij jou past!

Handig: Bekijk ook onze warmtebeelcamera's | Waar let je op bij het kopen van een verrekijker?

Bekijk alle nachtkijkers

Sorteer  producten

Nachtkijker met 3 keer vergroting en mogelijkheid tot het maken van digitale foto- en video-opnames

Deze nachtkijker beschikt over een lensdiameter van 20 millimeter en stelt scherp vanaf 1 meter

Nachtkijker met 6.5 keer vergroting en mogelijkheid tot het maken van digitale foto- en video-opnames

Vergroting: 4.5 tot 9x - ingebouwde recorder

Vergroting: 4.5 tot 9x - ingebouwde recorder

Vergroting: 1x - met hoofdset

Demomodel nachtkijker in nette staat - nauwelijks gebruikssporen - optisch geheel in orde

Deze nachtkijker beschikt over en royaal gezichtsveld, beginnende vanaf 5 meter afstand

Nachtkijker kopen?

Wat is een nachtkijker?

Een nachtkijker is een kijker waarmee je in het donker beter kan zien. De kijker kan het beetje licht dat ‘s nachts schijnt versterken waardoor je helderder ziet. Ook zijn er kijkers die op basis van infrarood werken, met deze nachtkijkers kan je ook wanneer er niet of nauwelijks restlicht is nog zien. Nachtkijkers worden vaak gebruikt om de natuur of het wild te observeren in de nacht. De kijkers worden minder gebruikt om over langere afstanden te kijken of observeren en daarom is de vergrotingsfactor vaak kleiner dan bij een verrekijker. Er zijn nachtkijkers op de markt die een opnamefunctie hebben, daarmee kan je de waargenomen beelden direct opnemen. Dan kan je het later nog een keer terugkijken.

Waarom een nachtkijker?

Nachtkijkers kunnen worden gebruikt om in het donker de natuur of wild te observeren. Wanneer het donker is wordt het ook lastig om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld verschillende diersoorten, maar is het ook lastiger om te zien waar je zelf loopt. Met een nachtkijker kan je dus je zicht behouden, wanneer je een nachtkijker met infrarood hebt kan je zelfs in het pikkedonker blijven zien.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een nachtkijker?

Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een nachtkijker zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Allereerst moet je goed bedenken waarvoor je de kijker gaat gebruiker, heb je daarvoor een vergrotingsfactor van 6,5 nodig of heb je aan factor 3 voldoende? Naast de vergrotingsfactor is het handig om te weten in welke omstandigheden je de nachtkijker nodig hebt, is dit alleen met schemering of ook in situaties met weinig restlicht? Wanneer je de nachtkijker ook op momenten met weinig restlicht wil gebruiken kan je beter een met infrarood functie nemen, zo weet je zeker dat je goed blijft zien. Ook kan je kijken of je een videofunctie nodig hebt. Er zijn nachtkijkers die over een videofunctie beschikken. Als laatste is het handig om van te voren te kijken naar het budget dat je over hebt voor je nachtkijker, zo kan je binnen je budget zoeken en ga je er niet zo snel overeen.

Twijfel je nog tussen verschillende modellen of functies nachtkijkers? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag op weg naar een goede keus. Via onze contactpagina kom je snel met ons in contact.

Waarom CameraNU.nl?

Ecommerce Europe Trustmark Thuiswinkel Waarborg