Natuurfotografie met Marsel van Oosten - 1
Natuurfotografie met Marsel van Oosten - 2

Natuurfotografie met Marsel van Oosten

Na een carrière van 15 jaar als art director in de reclamewereld, besluit Marsel van Oosten ontslag te nemen en natuurfotograaf te worden. Binnen een jaar wordt een van zijn foto’s gepubliceerd in de National Geographic, waarna zijn carrière in een sneltreinvaart raakt en hij diverse awards in de wacht sleept. Hij is Wildlife Photographer of the Year van 2018. In deze video vertelt Marsel je onder meer hoe je, volgens hem, een goede natuurfotograaf wordt. Bekijk de video hieronder:

Het doel van Marsel van Oosten

Marsel reist ongeveer acht tot negen maanden per jaar de wereld over om natuur te fotograferen. Marsel: "De uitdaging is altijd om iets bijzonders te maken, iets wat anders is dan wat al bestaat." Aan het begin van zijn carrière als natuurfotograaf had Van Oosten zichzelf een aantal doelen gesteld: "Eén van die doelen was het gepubliceerd krijgen van een foto in National Geographic. En dat lukte, met de foto waarop een olifant aan de rand van de Victoria Falls in Zambia staat."

Natuurfotografie met Marsel van Oosten - 3

Advies aan natuurfotografen

Na die publicatie ging het opeens een stuk sneller met zijn carrière. Zijn advies aan iedereen met een ambitie in natuurfotografie? Marsel: "Haal je intrinsieke motivatie naar boven, zorg dat je bereid bent er veel tijd in te steken en vooral dat je je eigen ding doet."


Over Marsel van Oosten

Natuurfotograaf Marsel van Oosten reist de hele wereld over voor zijn foto’s. Ook organiseert hij fotoreizen, waarbij hij fotografen van allerlei niveaus de fijne kneepjes van natuurfotografie bijbrengt.

Voor zijn eigen foto’s vindt Marsel één ding erg belangrijk: eenvoud. Hoe simpeler de foto, hoe beter. En die eenvoud in zijn foto’s heeft hem door de jaren veel succes gebracht. Zo is Marsel diverse keren uitgeroepen tot International Nature Photographer of the Year en kreeg hij in 2015 de award voor Travel Photographer of the Year en in 2018 de award voor Wildlife Photographer of the Year.


Dit heb je nodig


Meer lezen?

Nachtfotografie met Marsel
Nachtfotografie met Marsel
Zelf de mooiste nachtfoto's maken? Marsel laat je zien waar hij op let bij het maken van nachtfoto's.
Lees meer
Tips voor natuurfotografie
Tips voor natuurfotografie
Lees de zes handige tips van Marsel van Oosten en ga goed voorbereid op pad tijdens je volgende avontuur!
Lees meer