Financial lease of Operational lease?

Bij CameraNU.nl kies je uit twee soorten lease: financial lease en operational lease. Lees hieronder de verschillen en bekijk welke het beste bij je past.

Financial Lease

Financial lease is kopen op afbetaling: het bedrag leen je bij de leasemaatschappij en betaalt je in een termijn van 24 of 36 maanden terug met rente. Juridisch gezien is de apparatuur eigendom van de leasemaatschappij, maar fiscaal gezien is het jouw eigendom. Je kunt de camera of het objectief opnemen in de boeken, een investeringsaftrek opvoeren en de spullen afschrijven. Na afloop van het contract ben jij eigenaar van de apparatuur. Je dient zelf zorg te dragen voor onderhoud, reparatie en verzekering.

Operational Lease

Bij Operational lease huur je de apparatuur van de leasemaatschappij, inclusief onderhoud en reparatie. Jij bent volledig ontzorgd. De leasemaatschappij is de eigenaar van de apparatuur: het is niet mogelijk om de lease items in de boeken op te nemen. Wél mag je het maandelijkse leasebedrag opnemen in de boeken en de BTW terugvorderen. Bij het leasen van een camerabody wordt deze na 18 maanden vervangen door het meest recente model: je bent zo altijd up-to-date!

Hulp nodig bij je keuze?

Twijfel je nog over je keuze? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers denken graag met je mee en helpt je met plezier op weg naar de juiste keuze. Bereik de klantenservice via onze contactpagina!