Fotograferen in Scandinavië - lezingen van Jan Smit en Jan Vermeer

Fotograferen in Scandinavië staat bij veel fotografen hoog op de bucketlist. Maar hoe bereid je nu een fotoreis voor naar dit bijzondere gebied? Tijdens een speciale Scandinavië-middag bij CameraNU.nl word je helemaal op de hoogte gebracht dankzij lezingen van fotografen Jan Smit en Jan Vermeer en uitleg van Nordic Vision Fotoreizen. Zo hoeft het niet bij een wens te blijven en kun je daadwerkelijk die reis maken.

Programma

De Scandinavië-middag op vrijdag 14 december 2018 wordt gehouden in de bioscoopzaal boven de CameraNU.nl-winkel op Urk. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 14.00 - 14.15 uur: Inloop
  • 14.15 - 15.00 uur: Lezing Jan Smit over fjord Varanger
  • 15.00 - 15.15 uur: Pauze
  • 15.15 - 16.00 uur: Lezing Jan Vermeer over Spitsbergen

Gratis, maar wel graag aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reserveer snel je plek voor de lezingen! Voor de twee lezingen moet je je apart opgeven. Uiteraard kun je beide aanmeldformulieren invullen.

Reserveer je plek!

Jan Smit over fjord Varanger

Het Varanger schiereiland bevindt zich aan het einde van Noorwegen waar het grenst aan Rusland en de Barentszzee. Een desolaat landschap bestaat vooral uit toendra en ruige kusten. Het gebied ligt dermate noordelijk dat de zon in de periode half mei tot eind juli niet ondergaat. Onder meer de kustlijn maakt het Varangerfjord zo uniek. Gelaagde rotsen toornen boven de zee uit. De klimaatzone gaat hier over van het boreale naar het arctische. Zo kent ook de flora en fauna een overgang van typische boreale soorten naar typische soorten eigen aan de toendra.

De weg de Hamningbergvegen slingert 30km door een arctisch 'maanlandschap' langs de Barentszzee. De kust is er ruig en adembenemend mooi. Tussen de rotsen soms een zandstrandje, waar rendieren wat verkoeling zoeken. De weg is alleen open in de zomer.

Jan Vermeer over Spitsbergen

De arctische gebieden zijn al jarenlang populair onder fotografen. De witte wereld spreekt enorm aan vanwege de rust en ruimte. Spitsbergen is misschien wel de meest bijzondere van alle koude gebieden. Op relatief korte afstand van Nederland ben je er binnen een dag reizen. Fotograaf Jan Vermeer bezocht vele malen deze archipel in verschillende seizoenen. Tijdens deze presentatie geeft Vermeer een inkijkje in het reizen door dit magische gebied. Welke apparatuur heb je nodig en wat kom je zoal tegen op je reis door deze prachtige wereld?

Fotograaf Jan Vermeer is auteur van verschillende boeken waar de poolgebieden centraal staan; Witte Wereld, Arctic, Antarctica en Breaking Ice. Vermeer heeft ervaring met alle merken camera's, sinds vier jaar werkt hij met het mirrorless camerasysteem van Sony.

Reserveer je plek bij de lezingen

Jan Smit over fotograferen in Varanger

Prijs nog niet bekend

Jan Vermeer over fotograferen in Spitsbergen

Prijs nog niet bekend