De beste microfoons

Ben je op zoek naar de beste microfoon van dit moment? Op deze pagina vind je een top 10 lijst met de best verkochte microfoons. De lijst laat zien welke microfoons op dit moment het populairst zijn. De lijst is altijd up-to-date!Beste microfoon is voor veel uitleg vatbaar. Wat zijn belangrijke eigenschappen en waar beoordeel je een camera op? De top 10 lijst die CameraNU.nl presenteert is gebaseerd op de populariteit van de microfoons. Hoe vaker de bewuste microfoon verkocht is, hoe hoger hij scoort. De microfoons zijn individueel allemaal uitblinkers uit ons assortiment met een reden, de een vanwege de kwaliteit en de andere vanwege de specificaties. Voor ieder persoon is een andere functie belangrijk, daarom hoopt CameraNU.nl met deze lijst van tien microfoons jou te helpen om een persoonlijke keuze te maken!


Top 10 populairste microfoons

Sorteer  producten

Compacte microfoon ontworpen om de geluidskwaliteit van uw video's te verbeteren

Een draagbare en professionele microfoon voor uw smartphone of tablet

Onopvallende dasspeldmicrofoon voor gebruik met smartphones, DSLR's, videocamera's, audio-recorders en meer

Lichtgewicht richtmicrofoon met Rycote Lyre ophangsysteem en 3.5mm jack outpout

Shotgun-microfoon met Rycote ophanging voor videocamera's, digitale spiegelreflexcamera's en draagbare audiorecorders

Compacte en lichtgewicht richtmicrofoon speciaal ontworpen voor gebruik met een smartphone of tablet

60,95 49,95

Complete hoge kwaliteit draadloze microfoon kit met zender, ontvanger en uitzendkwaliteit Lavalier microfoon

Shotgun-microfoon met twee-staps high pass filter en shelf equalizer voor videocamera's, DSLR's en draagbare audiorecorders

RØDE VideoMic shotgunmicrofoon met geïntegreerd Rycote Lyre Suspension System voor montage op een DSLR

Compacte shotgun microfoon om de geluidskwaliteit van jouw video's te verbeteren

Wat is een microfoon?

Met behulp van een microfoon zijn video’s van geluid te voorzien. De meeste foto- en videocamera’s hebben zelf ook een microfoon ingebouwd. Maar voor echt goed geluid is een externe microfoon handig om te gebruiken.

Shotgun microfoons zijn veel gebruikte microfoons. De microfoon kan aan een hengel, boompole of pistoolgrip bevestigd worden. Maar ook is het mogelijk om gewoon op je spiegelreflexcamera of videocamera te plaatsen. Een shotgun microfoon pakt alleen het geluid aan de voorkant op. Dit voorkomt dat ongewenst omgevingsgeluid ook te horen is. Ook kan de microfoon op grote afstand gebruikt worden door de goede nauwkeurigheid.

Lavalier microfoons zijn erg geschikt voor bijvoorbeeld interviews. Een lavalier microfoon is klein waardoor hij niet groot in beeld zit en je de mogelijkheid hebt om de microfoon op een niet hinderlijke manier vlak onder de mond van iemand te bevestigen.


Andere top 10 lijsten