De beste telescopen

Ben je op zoek naar de beste telescoop van dit moment? Op deze pagina vind je een top 10 lijst met de best verkochte telescopen. De lijst laat zien welke telescopen op dit moment het populairst zijn. De lijst is altijd up-to-date!

Beste telescoop is voor veel uitleg vatbaar. Wat zijn belangrijke eigenschappen en waar beoordeel je een telescoop op? De top 10 lijst die CameraNU.nl presenteert is gebaseerd op de populariteit van telescopen. Hoe vaker de bewuste telescoop verkocht is, hoe hoger hij scoort. De telescopen zijn individueel allemaal uitblinkers uit ons assortiment met een reden, de een vanwege de kwaliteit en de ander vanwege de specificaties! Voor ieder persoon is een andere functie belangrijk, daarom hoopt CameraNU.nl met deze lijst van tien telescopen jou te helpen om een persoonlijke keuze te maken!


Handig: Welke soorten kijkers zijn er|Waar let je op bij het kopen

Top 10 populairste telescopen

Sorteer  producten

Telescoop voor beginners - vergroting: 120x

Verken ons zonnestelsel met deze krachtige sterrenkijker en observeer de maan en de planeten

Uiterst compacte en lichtgewicht telescoop met 45 graden kijkhoek en een vergroting van 20-40x

Telescoop voor land- en hemelzicht

Telescoop met 45 graden inkijkhoek en variabele zoom, ideaal voor vogel- en vliegtuigspotting

De Kowa TSN-883 is een zeer degelijke en heldere spotting scope

Wat is een telescoop?

Met een telescoop zijn dingen op afstand goed te observeren, net als met een verrekijker. Telescopen hebben een veel grotere vergrotingsfactor dan verrekijkers waardoor je onderwerpen die ver weg zijn, nóg beter kunt bekijken. Telescopen zijn ideaal voor astronomische doeleinden en worden daarom ook sterrenkijkers genoemd.

Goede research naar de vergroting die jij nodig hebt is belangrijk. De vergroting die je nodig hebt is afhankelijk van wat je met de telescoop wilt gaan doen. Hoe gedetailleerd wil je de sterrenhemel bestuderen? Wil je alleen de planeten zien of juist het hele plaatje? Is het belangrijk dat je mobiel bent met de telescoop omdat je bijvoorbeeld de natuur in gaat? Door deze vragen te stellen wordt het al makkelijker om een geschikte telescoop te kiezen.

Er wordt gesproken van een spotting scope wanneer de telescoop een relatief kleine vergrotingsfactor heeft. Een spotting scope is ideaal voor vogelspotten of digiscoping, maar door de kleine vergroting niet geschikt voor het observeren van de sterrenhemel. Ook een spotting scope heeft een statief nodig om het beeld stil te krijgen.


Andere top 10 lijsten


Zopim
Heb je een vraag?