De beste telescopen

Ben je op zoek naar de beste telescoop van dit moment? Op deze pagina vind je een top 10 lijst met de best verkochte telescopen. De lijst laat zien welke telescopen op dit moment het populairst zijn. De lijst is altijd up-to-date!

Beste telescoop is voor veel uitleg vatbaar. Wat zijn belangrijke eigenschappen en waar beoordeel je een telescoop op? De top 10 lijst die CameraNU.nl presenteert is gebaseerd op de populariteit van telescopen. Hoe vaker de bewuste telescoop verkocht is, hoe hoger hij scoort. De telescopen zijn individueel allemaal uitblinkers uit ons assortiment met een reden, de een vanwege de kwaliteit en de ander vanwege de specificaties! Voor ieder persoon is een andere functie belangrijk, daarom hoopt CameraNU.nl met deze lijst van tien telescopen jou te helpen om een persoonlijke keuze te maken!


Handig: Welke soorten kijkers zijn er|Waar let je op bij het kopen

Top 10 populairste telescopen

30 dagen bedenktijd

Belangrijke specificaties Type: Spottingscope, Telescoop
Spatwaterdicht: Ja
Gezichtsveld op 1000m: 40-28m
Beeldstabilisatie: Nee
Belangrijke specificaties Type: Spottingscope
Spatwaterdicht: Ja
Gezichtsveld op 1000m: 14-3m
Beeldstabilisatie: Nee
Belangrijke specificaties Type: Spottingscope, Telescoop
Spatwaterdicht: Ja
Gezichtsveld op 1000m: 39-23m
Beeldstabilisatie: Nee

Gratis verzending vanaf

 €50
Je hebt 8 van de 96 producten gezien

Wat is een telescoop?

Met een telescoop zijn dingen op afstand goed te observeren, net als met een verrekijker. Telescopen hebben een veel grotere vergrotingsfactor dan verrekijkers waardoor je onderwerpen die ver weg zijn, nóg beter kunt bekijken. Telescopen zijn ideaal voor astronomische doeleinden en worden daarom ook sterrenkijkers genoemd.

Goede research naar de vergroting die jij nodig hebt is belangrijk. De vergroting die je nodig hebt is afhankelijk van wat je met de telescoop wilt gaan doen. Hoe gedetailleerd wil je de sterrenhemel bestuderen? Wil je alleen de planeten zien of juist het hele plaatje? Is het belangrijk dat je mobiel bent met de telescoop omdat je bijvoorbeeld de natuur in gaat? Door deze vragen te stellen wordt het al makkelijker om een geschikte telescoop te kiezen.

Er wordt gesproken van een spotting scope wanneer de telescoop een relatief kleine vergrotingsfactor heeft. Een spotting scope is ideaal voor vogelspotten of digiscoping, maar door de kleine vergroting niet geschikt voor het observeren van de sterrenhemel. Ook een spotting scope heeft een statief nodig om het beeld stil te krijgen.


Andere top 10 lijsten