Tip van...

Tip van...

Zo maak je landschapsfoto's als een pro

Landschapsfoto's maken als een pro, hoe doe je dat? Bas Meelker geeft in dit blog tips over de voorbereiding, cruciale accessoires, techniek en compositie!

Bas Meelker 22 uur geleden

Tip van...

Haal het maximale uit je fotoprints

Een foto is pas écht af als hij geprint is! Maar hoe haal je het maximale uit je fotoprints? Lees het blog van Bas Meelker!

Bas Meelker 1 dag geleden

Tip van...

Onmisbare tips voor mooie wintersport beelden

Met 'n overvolle tas foto- en videospullen op wintersport gaan? Nee! Ruud Hofman vertelt je wat je nodig hebt en geeft je te gekke tips om alles te filmen!

Ruud Hofman 4 dagen geleden

Tip van...

Nachtelijke wildfotografie met cameravallen

Fotograaf Jeroen Stel vertelt je in dit blog alles over nachtelijke wildfotografie met behulp van cameravallen. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Jeroen Stel 1 week geleden

Tip van...

Tien tips voor avond- of nachtfotografie

Fotograferen in de avond of in de nacht..., hoe doe je dat waar moet je dan rekening mee houden? Fotograaf Gerrit de Groot geeft 10 tips in dit blog!

Gerrit de Groot 1 week geleden

Tip van...

RAW versus JPEG

Rutger Geerling fotografeert bewust niet in het bekende RAW-formaat, maar gewoon in JPEG. In dit blog vertelt hij waarom dat is en wat de voordelen zijn!

Rutger Geerling 2 weken geleden

Tip van...

Achter de schermen bij een professionele shoot

Marco ter Beek geeft je een kijkje achter de schermen bij een professionele studioshoot van een conceptueel project waar hij in 2017 aan heeft gewerkt!

Marco ter Beek 3 weken geleden

Tip van...

Het kerstdiner fotograferen

Food fotografie is hot.., maar hoe kun je het kerstdiner het beste fotograferen? Chef-kok Cees Kramer geeft je in dit blog tips voor de mooiste foodfoto's!

Cees Kramer 4 weken geleden

Tip van...

De Sony A7 R III ten opzichte van de A7 R II

Waarom zou je de A7 R III kopen in plaats van de Sony A7 R II, de voorganger? Michel Klooster heeft 'm nu een maand in bezit en vertelt je de voordelen!

Michel Klooster 1 maand geleden

Tip van...

De december sfeer fotograferen

De dagen worden korter, overal versieringen en evenementen..., het is december! Dé tijd om als fotograaf op pad te gaan en de straatsfeer vast te leggen!

Dave Zuuring 1 maand geleden

Tip van...

Zeven tips om de kerstsfeer te fotograferen

Het is de gezelligste tijd van het jaar, de december maand! Maar hoe leg je de prachtige sfeer rondom de kerst vast? Francis geeft je dé zeven tips ervoor!

Francis de Beus 1 maand geleden

Tip van...

Foto's maken tijdens kerst evenementen

Hoe kun je foto's maken bij al die gezellige kerst evenementen in december? Helen Kragt legt in dit blog uit hoe zij te werk gaat en de foto's nabewerkt!

Helen Kragt 1 maand geleden

Tip van...

Pentax KP review

Johan van der Wielen was nieuwsgierig en ging naar de Lofoten met de Pentax KP spiegelreflexcamera..., extreme omstandigheden! Hoe is de DSLR hem bevallen?

Johan van der Wielen 1 maand geleden

Tip van...

Sneakers fotograferen

Hoe kun je sneakers op een hele toffe manier fotograferen? Nick Iconick laat in dit blog zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn!

Nick Iconick 1 maand geleden

Tip van...

Sony A7 R III indruk voor landschapsfotografie

Fotograaf Albert Dros is met zijn nieuwe Sony A7 R III het bos in gegaan en vergelijkt hem in dit blog met de voorganger, de Sony A7 R II systeemcamera!

Albert Dros 2 maanden geleden

Tip van...

Microscopische fotografie

In dit blog gaat Marc Brouwer nog een stap verder dan macro- en microfotografie..., hij laat zien hoe hij op microscopisch niveau bezig is met fotografie!

Marc Brouwer 2 maanden geleden

Tip van...

Sony A7 R III hands on review

Marco ter Beek mocht de Sony A7 R III systeemcamera als één van de eersten in handen krijgen..., hij ging er gelijk mee op pad om 'm aan de tand te voelen!

Marco ter Beek 2 maanden geleden

Tip van...

Tips voor het fotograferen van ochtendnevel

Het bos en mist zijn een ideale combinatie om sfeervolle foto's te maken, maar hoe doe je dat precies? Martin Podt geeft tips van planning tot nabewerking!

Martin Podt 2 maanden geleden

Tip van...

De baas zijn over het licht

Mooie landschapsfoto's komen niet vanzelf. Neem alleen al het licht. Hoe krijg je er controle over? Wanneer ben je dat de baas? Sander Poppe geeft je tips!

Sander Poppe 2 maanden geleden

Tip van...

Over de vogeltrek

Nergens in Nederland kun je zo goed trekvogels bekijken als op Texel. Maar zie je ze ook daadwerkelijk trekken? Fotograaf en gids Klaas de Jong vertelt!

Klaas de Jong 2 maanden geleden

Tip van...

De kracht en uitdaging van dronefoto's

Steeds meer mensen vliegen en fotograferen of filmen met een drone. Laurens de Graaff vertelt waar hij op let voor het maken van krachtige droneshots!

Laurens de Graaff 2 maanden geleden

Tip van...

Op vakantie met de Sigma 18-300mm lens

Dave Zuuring heeft een praktisch reisverslag geschreven over zijn ervaringen met de Sigma 18-300mm en een APS-C camera. En hoe vond hij dat? Lees het hier!

Dave Zuuring 2 maanden geleden

Tip van...

Macrofotografie voor dummies

De passie van Dave ligt bij landschappen, blue hours en interieurfotografie. CameraNU.nl daagde hem uit om de wereld van macrofotografie in te stappen!

Dave Zuuring 2 maanden geleden

Tip van...

De Panasonic GH5 als allround filmcamera

De Panasonic DMC-GH5 systeemcamera is dé allround filmcamera van 2017 volgens Ronny Brouwers. Maar waarom is dat zo? Je leest het in dit uitgebreide blog!

Ronny Brouwers 3 maanden geleden

Tip van...

Zes tips voor mooie herfstfoto's

De herfst is een zeer fotogenieke periode van het jaar. Fotograaf Rutger Bus geeft je in dit blog zes ultieme tips voor het maken van mooie herfstfoto's!

Rutger Bus 3 maanden geleden

Tip van...

Paddenstoelen fotograferen voor gevorderden

Johan van der Wielen gaat juist het bos in om paddenstoelen te fotograferen als het donker is..., en hij neemt een berg flitsers en een plantenspuit mee!

Johan van der Wielen 3 maanden geleden

Tip van...

Acht tips voor paddenstoelen fotograferen

Het is volop herfst, dé tijd van het jaar om paddenstoelen te fotograferen in het bos. Michel Klooster geeft je acht tips voor een mooie paddenstoelfoto!

Michel Klooster 3 maanden geleden

Tip van...

De ultieme combinatie voor vogelfotografie

Wat is de ultieme camera en lens combinatie voor vogelfotografie? Robert Doeleman ging op zoek naar de perfecte mix van bereik, lichtsterkte en scherpte...

Robert Doeleman 3 maanden geleden

Tip van...

Hoe zet je je huisdier mooi op de foto

Hoe zet je je huisdier mooi op de foto? Marloes van Antwerpen is de eigenaar van Instagram @miepstheguineapig en weet er wel raad mee. Lees al haar tips!

Marloes van Antwerpen 3 maanden geleden

Tip van...

De kleurrijke herfst beleven en vastleggen

De kleurrijke herfst beleven en vastleggen met je camera, Dave Zuuring fotografeert er tijdens dit seizoen op los en inspireert jou hetzelfde te gaan doen!

Dave Zuuring 3 maanden geleden

Tip van...

Wildlife fotografie

Wildlife fotografie oftewel het fotograferen van wilde dieren..., iets wat veel fotografen aanspreekt. Johan van der Wielen gaat in dit blog op fotojacht!

Johan van der Wielen 3 maanden geleden

Tip van...

Kennismaken met de Profoto A1 flitser

Profoto heeft de allerkleinste studioflitser ooit geïntroduceerd. En hij kan off-camera en on-camera. Ambassadeur Brendan de Clercq vertelt je er over!

Brendan de Clercq 4 maanden geleden

Tip van...

Het burl seizoen oftewel de hertenbronst

Fotograaf Alexander Koenders vertelt over de hertenbronst, de periode waarin burlende edelherten én het geklik van tientallen camera's onvermijdelijk zijn!

Alexander Koenders 4 maanden geleden

Tip van...

Het Gear Acquisition Syndrome

Het Gear Acquisition Syndrome, oftewel 't "apparatuur aanschaf syndroom". Wie wil er niet de nieuwste apparatuur hebben? Hoe houd je jezelf onder controle?

Francis de Beus 4 maanden geleden

Tip van...

Ervaringen met de Sony FE 16-35mm GM lens

Marco ter Beek kon niet wachten tot hij de nieuwe supergroothoek van Sony kon proberen. Hij daagde zichzelf uit op drie locaties. Wat vindt hij ervan?

Marco ter Beek 4 maanden geleden

Tip van...

De hertenbronst fotograferen

Het is september..., de edelhertenbronst is aangebroken en natuurfotografen kunnen weer helemaal los! Fotograaf Jan Vermeer geeft je wat tips en tricks!

Jan Vermeer 4 maanden geleden

Tip van...

Dronefoto's naar een hoger niveau tillen

Ronny Brouwers reist de wereld rond en deelt in dit blog zijn ervaringen. Hij geeft vijf tips waarmee je je dronefoto's naar 'n hoger niveau kunt tillen!

Ronny Brouwers 4 maanden geleden

Tip van...

De Melkweg fotograferen doe je zo

De zomermaanden zijn zeer geschikt om de Melkweg op de foto te zetten door de positie van de aarde! Rutger Bus geeft je tips voor het fotograferen ervan!

Rutger Bus 5 maanden geleden

Tip van...

Heidelandschappen fotograferen

Het komt weer..., het paarse goud! Eén van de mooiste bloemetjes bloeit in deze periode. Dave Zuuring vertelt over het vastleggen van heidelandschappen!

Dave Zuuring 5 maanden geleden

Tip van...

Hoe je je huis fotografeert in vijf stappen

Goede foto's verkopen een huis! In dit blog legt fotograaf Edo Koch de vijf stappen uit hoe je je huis moet fotograferen. Waar houd je rekening mee?

Edo Koch 5 maanden geleden

Tip van...

Portretfotografie met maar één flitser

Hoe maak je met weinig middelen een interessant portret? Martin Hogeboom laat je zien wat je kunt maken met maar één flitser en simpele technische stappen!

Martin Hogeboom 5 maanden geleden

Tip van...

Workflow voor Instagram-fotografie

Iedereen kent Instagram wel en heeft er zo zijn mening over. Fotograaf Danny Tax duikt dieper in op dit social media kanaal en hoe hij er zelf mee om gaat!

Danny Tax 5 maanden geleden

Tip van...

Landschapsfotografie in de zomer

Bij de meesten is het voorjaar of de herfst een favoriet seizoen voor fotografie, maar de zomer biedt veel mogelijkheden. Dave inspireert je in dit blog!

Dave Zuuring 5 maanden geleden

Tip van...

Het gebruik van social media als fotograaf

Social media..., een unieke manier om snel je werk als fotograaf met de hele wereld te delen. Maar hoe kun je er goed op inspelen? Fabian Viester vertelt!

Fabian Viester 6 maanden geleden

Tip van...

Praktijkervaringen met de Sony A9

Menno van der Veen test de Sony A9 systeemcamera..., op de pijnbank bij de hardere stijlen van EDM! Is hij onder de indruk van de professionele A9 of niet?

Menno van der Veen 6 maanden geleden

Tip van...

Welke camera moet ik kopen

Welke camera moet ik kopen? Een vraag die fotograaf en blogger Metin Yirtici vaak krijgt voorgeschoteld. Hij deelt zijn ervaringen voor wie hiermee zit!

Metin Yirtici 6 maanden geleden

Tip van...

Lange sluitertijden geven een nieuwe dimensie

Het fotograferen van lange sluitertijden resulteert in beelden die je niet met het oog kunt waarnemen..., een nieuwe dimensie! Fabian Viester vertelt!

Fabian Viester 6 maanden geleden

Tip van...

Op reis met de GoPro HERO5 action cam

Rutger Geerling heeft in de afgelopen jaren vaak gezegd dat hij niet veel met video heeft, want fotografie is tastbaar... Totdat hij een maand ging reizen!

Rutger Geerling 6 maanden geleden

Tip van...

Onderwaterfotografie

Jacco van de Kuilen is al sinds z'n jeugd gek op snorkelen en is gewapend met een Canon camera ondergedoken in Egypte. Lees zijn blog met allerlei tips!

Jacco van de Kuilen 7 maanden geleden

Tip van...

Review over de Laowa 12mm f/2.8 groothoeklens

Johan van der Wielen heeft de Laowa 12mm f/2.8 groothoeklens uitvoerig getest, hoe houdt de lens zich met landschappen? Of zelfs macro? Ga mee op avontuur!

Johan van der Wielen 7 maanden geleden

Tip van...

Wanneer doe je wat met macrofotografie

Wanneer doe je wat met macrofotografie? Het kan op verschillende manieren en de resultaten zijn divers. Onze Marc Brouwer geeft je wat tips in dit blog!

Marc Brouwer 7 maanden geleden

Tip van...

Wacom Intuos Pro Large review

Nando Harmsen kocht na vijftien jaar een nieuwe Wacom, de Wacom Intuos Pro Large. In dit blog vertelt hij over zijn gebruikservaringen met de tekentablets.

Nando Harmsen 7 maanden geleden

Tip van...

Werken met Palette Gear

Werken met Palette Gear..., een systeem van lego achtige blokjes met knoppen, schuiven en draaiknoppen. Johan van der Wielen probeerde het uit met editen!

Johan van der Wielen 7 maanden geleden

Tip van...

Belichting bij rallyfotografie in de avond

Belichting bij rallyfotografie in de avond, hoe doe je dat? Auto- en motorfotograaf Jacco van de Kuilen legt uit wat je met je instellingen kunt doen!

Jacco van de Kuilen 8 maanden geleden

Tip van...

Mijn eerste blik van bovenaf

Fotograaf Francis de Beus geeft tips hoe je het beste foto's kunt maken vanuit een vliegtuig, terwijl je met een hoge snelheid door het luchtruim schiet!

Francis de Beus 8 maanden geleden

Tip van...

Landschapsfotografie in Extremadura

Extremadura? Eén van de meest authentiek gebleven regio's in Spanje. Fotograaf Dennis Polman ging op reis en neemt je mee naar 'n aantal prachtige plekjes!

Dennis Polman 8 maanden geleden

Tip van...

Een gebruiksimpressie van de Benro filters

Landschapsfotograaf Dave Zuuring heeft de glazen Benro filters en de Benro filterhouder eens goed aan de tand gevoeld..., wat is zijn conclusie?

Dave Zuuring 8 maanden geleden

Tip van...

Series fotograferen

Fotograaf Robert Doeleman vertelt over het fotograferen van series. Wat is een serie, hoe kom je tot een serie en waar houd je allemaal rekening mee?

Robert Doeleman 8 maanden geleden

Tip van...

Waarom een 50mm objectief

De 50mm lens is dé lens die iedere fotograaf in zijn tas moet hebben..., maar waarom? Dave Zuuring vertelt hoe leuk het is om jezelf ermee uit te dagen!

Dave Zuuring 8 maanden geleden

Tip van...

Waar en hoe fotografeer je tulpen in Nederland

Waar en hoe fotografeer je tulpen in Nederland? Fotograaf Albert Dros laat je zien waar ze te vinden zijn en heeft een mini-gids geschreven met fototips!

Albert Dros 8 maanden geleden

Tip van...

Lichtgebruik en flitsen met een trouwreportage

Waar houden Wim en Kristin Wilmers rekening mee qua lichtgebruik of flitsen tijdens het maken van een trouwreportage? Je leest het op het CameraNU.nl blog!

Wim en Kristin Wilmers 8 maanden geleden

Tip van...

Bloesem fotograferen in de Betuwe

Fotograaf Dave Zuuring verteld je alles wat je moet weten om bloesem op de Veluwe vast te leggen? Lees 't op het CameraNU.nl blog!

Dave Zuuring 9 maanden geleden

Tip van...

Professionele 360 graden panoramafotografie

Als je met een spiegelreflexcamera een 360-graden panoramafoto wilt maken op een hoog niveau én met een goede resolutie, lees dan dit blog van Paul!

Paul Kaandorp 9 maanden geleden

Tip van...

Macrofotografie en werken met scherptediepte

Lente is weer in het land en dat doet de nodige dingen met de natuur. Johan verteld in dit blog over macrofotografie en werken met scherptediepte

Johan van der Wielen 9 maanden geleden

Tip van...

Hoe word ik goed in fotografie

Fotograferen is populairder dan ooit, maar hoe wordt je goed in fotografie? Wilco Westerduin gaat op zoek naar het antwoord in dit CameraNU.nl blog!

Wilco Westerduin 9 maanden geleden

Tip van...

Texel is dé fotoplek van Nederland

Waarom is Texel dé fotostek van Nederland? Natuurfotograaf Patrick de Gaaf vertelt over hoe fotogeniek en veelzijdig 'zijn' eiland is. Op naar de veerboot!

Patrick de Graaf 9 maanden geleden

Tip van...

Vogels fotograferen met een schommelkop

De fanatieke natuurfotograaf Thijs Schouten legt uit hoe je met een schommelkop vogels kunt fotograferen. Wat is zo'n schommelkop en wat kun je er mee?

Thijs Schouten 9 maanden geleden

Tip van...

Atletiek, een geweldige sport om te fotograferen

Het fotograferen van atletiek, een zeer benaderbare sport, is ontzettend interessant. Huub Keulers vertelt er over en geeft tips op het CameraNU.nl blog!

Huub Keulers 9 maanden geleden

Tip van...

Gebruikersreview van de Canon EOS M5

Fotograaf Dave Zuuring heeft met diverse merken gewerkt en vraagt zich af of de EOS M5 een toevoeging is aan zijn fototas? Lees 't op het CameraNU.nl blog!

Dave Zuuring 9 maanden geleden

Tip van...

Reviewtest van de Canon EOS M5

Fotograaf Jacco van de Kuilen voelt de Canon EOS M5 systeemcamera stevig aan de tand tijdens een motor-shoot. Je leest het nu op het CameraNU.nl blog!

Jacco van de Kuilen 10 maanden geleden

Tip van...

De nieuwe DJI Mavic Pro

Johan van der Wielen is als landschapsfotograaf altijd op zoek naar lijnen en vormen en een drone is daar een perfecte toevoeging voor! Lees zijn review!

Johan van der Wielen 10 maanden geleden

Tip van...

Wat zijn tussenringen en wat kun je ermee

Extension tubes oftewel tussenringen, wat zijn het en wat kun je ermee? Fotograaf Rutger Bus legt het uit met duidelijke fotovoorbeelden! Bekijk het blog!

Rutger Bus 10 maanden geleden

Tip van...

Tien tips voor HDR-fotografie

Francis de Beus geeft tips over het maken van HDR-foto's..., foto's met een hoog dynamisch bereik. Je leest het op het altijd scherpe CameraNU.nl blog!

Francis de Beus 10 maanden geleden

Tip van...

Beweging in rallyfotografie

Hoe breng ik beweging in de foto? Je wilt foto's van auto's of motoren waar de actie van spat. Condor Media geeft in dit blog tips voor rallyfotografie!

Condor Media 10 maanden geleden

Tip van...

Tips voor smartphone fotografie

Fotograaf en contentspecialist Arlene Londema geeft je 10 tips voor het fotograferen met je smartphone! Je leest het bij CameraNU.nl..., altijd scherp!

Arlene Londema 10 maanden geleden

Tip van...

Fotograferen in het bos

Fotograferen in het bos is anders dan “normale” landschapsfotografie. Fotograaf Albert Dros geeft je tips over voorbereiding, kleding, lenzen en filters!

Albert Dros 11 maanden geleden

Tip van...

Tips voor druppelfotografie

Hoe maak je de perfecte foto van een druppel? En wat kun je er voor creatiefs mee doen? Peterjan Jansen vertelt er alles over op het CameraNU.nl blog!

Peterjan Jansen 11 maanden geleden

Tip van...

Tips voor de GoPro op wintersport

Als je op wintersport gaat, neem je natuurlijk je GoPro action cam mee! Arlene Londema geeft je een berg tips voor het maken van de allervetste filmpjes!

Arlene Londema 11 maanden geleden

Tip van...

Werken met een tekentablet van Wacom

Werken met een tablet van Wacom, hoe is dat? Na een jaar praktijkervaring vertelt fotograaf Dave Zuuring op het CameraNU.nl wat hij er precies van vindt!

Dave Zuuring 11 maanden geleden

Tip van...

Tips voor het fotograferen van ijsbeelden

Fotograaf Frank Doorhof geeft je enkele bruikbare tips over het beslaan van je lens, je accu's en welke ISO-waarde voor het fotograferen van ijsbeelden!

Frank Doorhof 1 jaar geleden

Tip van...

To crop or not to crop

Fotograaf Nando Harmsen over cropsensoren, fullframe sensoren en de cropfactor. Iedereen heeft er over gehoord en je leest er over op het CameraNU.nl blog!

Nando Harmsen 1 jaar geleden

Tip van...

Fotograferen in de winter

In het eerste deel van "Fotograferen in de winter" geeft fotograaf Dave Zuuring tips hoe om te gaan met je apparatuur in de kou. Lees het bij CameraNU.nl!

Dave Zuuring 1 jaar geleden

Tip van...

Tips om vuurwerk te fotograferen

Fotograaf Francis de Beus geeft zo vlak voor oud en nieuw tien tips om vuurwerk te fotograferen..., natuurlijk op het CameraNU.nl blog! Altijd scherp!

Francis de Beus 1 jaar geleden

Tip van...

Tips voor het fotograferen van je kerstboom

Fotograaf Fabian Vierster geeft op het blog 10 tips voor het fotograferen van je kerstboom.., want iedereen wil die mooie lichtjes goed vast kunnen leggen!

Fabian Viester 1 jaar geleden

Tip van...

Een fotoreis naar IJsland met de Fujifilm X-T2

Robert Doeleman vind het leuk zich in de natuur te begeven en er in op te gaan: dat kan zeker in IJsland. Hij nam de gloednieuwe X-T2 mee en testte 'm uit!

Robert Doeleman 1 jaar geleden

Tip van...

Aan het werk met de Profoto D2

Als Profoto ambassadeur én trainer voelt Brendan de Clercq de gloednieuwe D2 aan de tand in de studio: je leest het op het CameraNU.nl blog! Altijd scherp!

Brendan de Clercq 1 jaar geleden

Tip van...

360-graden fotografie met de Ricoh Theta S

Vastgoedfotograaf en blogger Edo Koch voelt de Ricoh Theta S stevig aan de tand..., maakt deze camera kans om een vaste plek in zijn tas te krijgen?

Edo Koch 1 jaar geleden

Tip van...

Ervaringen met de Nikon D3400

Renzo Gerritsen heeft altijd al met Nikon gefotografeerd en voelt de Nikon D3400 DSLR flink aan de tand..., je leest het nu bij CameraNU.nl op het blog!

Renzo Gerritsen 1 jaar geleden

Tip van...

Mist fotograferen

Fotograaf Dave Zuuring legt uit wat de ultieme fotografische condities zijn voor landschapsfotografen! Altijd scherp op het CameraNU.nl blog!

Dave Zuuring 1 jaar geleden

Tip van...

Spelen met flitsen en de witbalans

Strobistfotograaf Arlene Londema vertelt alles over het spelen met flitsen en het manipuleren van de witbalans. Je leest het op het blog bij CameraNU.nl!

Arlene Londema 1 jaar geleden

Tip van...

Een nieuwe ster aan het groothoek-firmament

Er is een nieuwe ster aan het groothoek-firmament…, de Irix 15mm f/2.4 lens! Fotograaf Johan van der Wielen voelt 'm aan de tand in Finland en vertelt!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Natuurfotografie in de nacht

Johan van der Wielen vertelt, als ambassadeur, over de Nacht van de Nacht en geeft meerdere tips voor het maken van prachtige natuurfoto's in het donker!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Het mooiste fotografieseizoen

Over het fotograferen tijdens het mooiste fotografieseizoen..., de herfst! Fotograaf Dave Zuring vertelt er van alles over en geeft je wat inspiratie!

Dave Zuuring 1 jaar geleden

Tip van...

Twaalf tips voor goede portretfoto's

De belangrijkste valkuilen van portretfotografie op een rijtje..., en hoe die te voorkomen. Fotograaf Liesbeth van Asselt geeft tips voor goede portretfoto's!

Liesbeth van Asselt 1 jaar geleden

Tip van...

Herfstfotografie

Als de dagen korter zijn, de nachten langer en de ochtenden steeds mistiger worden dan is het tijd voor herfstfotografie! Fotograaf Rutger Bus vertelt!

Rutger Bus 1 jaar geleden

Tip van...

Tips voor het fotograferen van een paard

Hippische fotografie..., een vak apart! Fotograaf en paardenliefhebber Lysanne Eijlander geeft je op het blog meerdere tips voor het fotograferen van paarden!

Lysanne Eijlander 1 jaar geleden

Tip van...

Sony A6000 systeemcamera review

Fotograaf Albert Dros voelt de Sony A6000 ICL aan de tanden: een middenklasse camera met kwaliteit en vooral met snelheid! Het CameraNU.nl blog, altijd scherp!

Albert Dros 1 jaar geleden

Tip van...

Tips om de zonsondergang te fotograferen

Op zoek naar het fotograferen van een mooie zonsondergang? Kijk op het CameraNU.nl blog waar Patrick de Graaf tien geweldige tips geeft!

Patrick de Graaf 1 jaar geleden

Tip van...

Het maken en plannen van maanfoto's

Het maken en plannen van maanfoto's..., hoe doe je dat? Op het CameraNU.nl blog vertelt fotograaf Albert Dros hoe je dit kunt doen. Altijd scherp!

Albert Dros 1 jaar geleden

Tip van...

Eerste ervaringen met de Canon 5D Mark IV

Johan van der Wielen kon niet wachten om 'm te pakken te krijgen: de Canon EOS 5D Mark IV! Op het altijd scherpe CameraNU.nl blog lees je de eerste ervaringen!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Fotograferen in het blauwe uur

Fotograferen in het blauwe uur? Dave Zuuring legt uit in het CameraNU.nl blog hoe je dit het beste kunt doen en hoe je je kunt voorbereiden! Altijd scherp!

Dave Zuuring 1 jaar geleden

Tip van...

Wat is HDR-fotografie eigenlijk

HDR-fotografie..., wat is dat eigenlijk? Fotograaf Dennis Polman heeft HDR als specialisatie en vertelt op het CameraNU.nl blog. CameraNU.nl..., altijd scherp!

Dennis Polman 1 jaar geleden

Tip van...

Vijf tips voor het maken van nightscapes

Hoe maak je een geslaagde nightscape opname? In het CameraNU.nl blog geeft fotograaf Rutger Bus vijf top-tips voor het maken van een geslaagde nightscape!

Rutger Bus 1 jaar geleden

Tip van...

Hoe fotografeer je de bloeiende heide

Fotograaf Dave Zuuring vertelt in het CameraNU.nl over het maken van prachtige natuur- en landschapsfoto's op de Posbank..., altijd scherp!

Dave Zuuring 1 jaar geleden

Tip van...

Alleen maar mooie foto's

Iemand zegt: "Jij maakt ook alleen maar mooie foto's zeg!". Maar jij denkt daar zelf heel anders over. Francis de Beus vertelt er over op het CameraNU.nl blog!

Francis de Beus 1 jaar geleden

Tip van...

De juiste sluitertijd bij stromend water

Wat is de juiste sluitertijd om te gebruiken bij het vastleggen van stromend water? Fotograaf Nando Harmsen legt uit op het CameraNU.nl blog..., altijd scherp!

Nando Harmsen 1 jaar geleden

Tip van...

Hoe awards te winnen met bruidsfotografie

Hoe win je awards met bruidsfotografie? Wim Wilmers vertelt, als vervolg op zijn eerste blog, en geeft tips in het CameraNU.nl blog. Altijd scherp!

Wim en Kristin Wilmers 1 jaar geleden

Tip van...

Gebruik een polarisatiefilter bij mooi weer

Mooi weer? Gebruik een polarisatiefilter! Johan van der Wielen legt uit hoe het werkt en welke resultaten je er mee kunt behalen. CameraNU.nl..., altijd scherp!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Urbex exploring fotografie

Fotograaf Andre Miedema vertelt alles over urbex exploring fotografie..., wat zijn do's en wat don'ts? Je leest het natuurlijk bij CameraNU.nl, altijd scherp!

Andre Miedema 1 jaar geleden

Tip van...

Ik ga op reis en neem mee

Wat neem je allemaal mee als je op reis gaat? Een volledige uitrusting of alleen je camera en een lichte zoomlens met groot bereik? Alexander vertelt het je!

Alexander Koenders 1 jaar geleden

Tip van...

Een modelshoot op locatie organiseren

Een modelshoot op locatie organiseren voor een grote groep, hoe doe je dat? Fotograaf Yljas Roeper vertelt je er alles over op het CameraNU.nl blog!

Yljas Roeper 1 jaar geleden

Tip van...

Een fotograaf zonder statief

Een fotograaf zonder statief is..., niet compleet! Johan van der Wielen schrijft over de voordelen van het werken met statief. Altijd scherp bij CameraNU.nl!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Fotograferen met kleurenblindheid

Kleurenblind en toch mooie foto's maken? Hoe werkt dat precies? Renzo Gerritsen vertelt er alles over op het CameraNU.nl blog!

Renzo Gerritsen 1 jaar geleden

Tip van...

Wat je kunt met een bigstopper

Fotograaf Francis de Beus is gek op zonsop- en ondergangen..., en hij vertelt over wat je kunt doen met een bigstopper. Het CameraNU.nl blog, altijd scherp!

Francis de Beus 1 jaar geleden

Tip van...

Microfotografie

De gefascineerde fotograaf Huub de Waard vertelt over microfotografie..., je weet dat ze er zijn en ziet ze bijna niet: hoe leg je de kleinste insecten vast?

Huub de Waard 1 jaar geleden

Tip van...

Word je zomaar bruidsfotograaf?

Wordt je zomaar bruidsfotograaf? Hoe is dat gegaan bij Wim Wilmers? Deze professional vertelt alles over deze uitdagende fotografie-tak in het CameraNU.nl blog!

Wim en Kristin Wilmers 1 jaar geleden

Tip van...

Op reis door Sulawesi met Elinchrom

Op reis naar een prachtig ver land, compleet bepakt en bezakt met hoogwaardige flitsapparatuur van Elinchrom? Peter van Heulen vertelt over zijn ervaringen!

Peter van Heulen 1 jaar geleden

Tip van...

Vloggen is hip

Vloggen is helemaal hip en de bekende vloggers van Vet Gezellig, Alwin en Saske, vertellen je er alles over! Je leest het bij CameraNU.nl!

Alwin en Saske 1 jaar geleden

Tip van...

Close-up-fotografie met een telelens

Fotograaf Rutger Bus vertelt over de voordelen van close-up fotografie met een telelens! Je leest het als eerste op het CameraNU.nl blog..., altijd scherp!

Rutger Bus 1 jaar geleden

Tip van...

Plannen van een shot

Landschaps- en reisfotograaf Albert Dros vertelt over alle ins en outs van het plannen van het perfecte shot. Je leest het op het CameraNU.nl blog!

Albert Dros 1 jaar geleden

Tip van...

Op safari in Nederland

Dieren fotograferen in de dierentuin? Ga mee op safari in Nederland met fotografe Pauline Helders en lees er alles over op het CameraNU.nl blog!

Pauline Helders 1 jaar geleden

Tip van...

Drone vliegen, fun of functioneel

Tsjerk Jelgerhuis blogt bij CameraNU.nl over het vliegen met een drone: is het fun of functioneel? De functie van drones worden steeds innovatiever!

Tsjerk Jelgerhuis 1 jaar geleden

Tip van...

Macrolandschap, een nieuwe kijk op details

Fotograaf Johan van der Wielen geeft een nieuwe kijk op details met zijn blog over macrolandschappen..., u leest het natuurlijk bij CameraNU.nl! Altijd scherp!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Met een verrekijker kun je meer dan je denkt!

Bij het kopen van een verrekijker komt nogal wat kijken. Lees hier tips van de verrekijkerspecialist William Harpe van CameraNU.nl. Altijd scherp!

William Harpe 1 jaar geleden

Tip van...

Fotograferen met een beperking

Fotograaf Caroline Vink vertelt hoe fotografie toch een hobby kan zijn als je een lichamelijke beperking hebt. Je leest het natuurlijk bij CameraNU.nl!

Caroline Vink 1 jaar geleden

Tip van...

Over het maken van portretten

Fotograaf Jacco van der Kuilen vertelt alles over het maken van portretten in de praktijk. U leest het bij dé foto- en videospecialist, CameraNU.nl!

Jacco van de Kuilen 1 jaar geleden

Tip van...

Over het warme licht van de lente en werken met filters

Johan van der Wielen vertelt alles over het warme licht van de lente en het werken met filters. U leest het bij dé foto- en videospecialist, CameraNU.nl!

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Dronefotografie, een statief van 100 meter

Wiebe de Jager vertelt hoe het is om te werken met een statief van honderd meter..., oftewel een drone! U leest er alles over op het CameraNU.nl blog!

Wiebe de Jager 1 jaar geleden

Tip van...

Introductie astrofotografie

Een introductie in astrofotografie..., Rutger Bus vertelt u er alles over op het CameraNU.nl blog. Altijd scherp, altijd 100% service!

Rutger Bus 1 jaar geleden

Tip van...

Straatfotografie, wat mag en wat mag niet?

Straatfotografie, wat mag…, en wat mag niet? Een blog van Ruud van der Lubben. Lees het blog over Straatfotografie verder op CameraNU.nl! De fotospecialist van Nederland!

Ruud van der Lubben 1 jaar geleden

Tip van...

Hoe kun je partypics maken

Hoe kun je het beste foto's maken op feestjes en partijen? Fotograaf Yljas Roeper vertelt je er alles over op het CameraNU.nl blog..., altijd scherp!

Yljas Roeper 1 jaar geleden

Tip van...

Op stap met de nieuwe Olympus 300mm

Fotograaf Marc Brouwer ging op stap met de nieuwe Olympus 300mm en vertelt erover op het CameraNU.nl blog..., voor fotografen, door fotografen!

Marc Brouwer 1 jaar geleden

Tip van...

Wat is witbalans en hoe werkt het

Rutger Bus vertelt alles over witbalans op het CameraNU.nl blog: wat is het en hoe werkt het? U vindt het bij de foto- en videospecialist van NL!

Rutger Bus 1 jaar geleden

Tip van...

Fotograferen van de winter, sneeuw en ijs en belichting

Alles over het belichten in de winter met sneeuw en ijs. Johan van der Wielen blogt bij CameraNU.nl; de foto- en videospecialist van Nederland! 100% service.

Johan van der Wielen 1 jaar geleden

Tip van...

Tips voor winterfotografie

Tips voor winterfotografie. Een blog van fulltime professioneel natuurfotograaf Jan Vermeer. Lees het blog op de fotospecialist van Nederland!

Jan Vermeer 2 jaar geleden

Tip van...

Tips voor drone-vliegers

Op zoek naar goede tips voor het vliegen met een drone? Lees er alles over het op het CameraNU.nl blog!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Hoe je vuurwerk kunt fotograferen

Hoe kun je vuurwerk het beste fotograferen? Hoe werkt dat precies? Renzo Gerritsen vertelt er alles over op het CameraNU.nl blog!

Renzo Gerritsen 2 jaar geleden

Tip van...

Foodfotografie voor een blog

Foodblogger Nelleke Adema vertelt je alles over foodfotografie op het blog van CameraNU.nl..., lees het nu!

Nelleke Adema 2 jaar geleden

Tip van...

Ervaringen met de Laowa 15mm en de KX-800

Johan van der Wielen vertelt alles over zijn ervaringen met de Laowa 15mm en flitsen bij macrofotografie..., lees het op het CameraNU.nl blog!

Johan van der Wielen 2 jaar geleden

Tip van...

Bokeh de fraaiheid van scherptediepte

Arlene Londema laat zien hoe je kunt spelen met speciale effecten van scherptediepte! Lees het op het CameraNU.nl blog!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Vijf tips voor prachtige winterlandschappen

Vijf tips voor prachtige winterlandschappen. Een blog van fotograaf Rutger Bus. Lees het blog bij de fotospecialist van NL.

Rutger Bus 2 jaar geleden

Tip van...

Microfotografie: Kleiner, kleiner, kleinst

Microfotografie: Kleiner, kleiner, kleinst. Een blog van fotograaf Marc Brouwer. Lees het blog op de fotospecialist van NL.

Marc Brouwer 2 jaar geleden

Tip van...

Met een middenformaat camera op reis?

Met een middenformaat camera op reis? Een blog van natuurfotograaf Mike Muizebelt. Lees het blog op de fotospecialist van NL.

Mike Muizebelt 2 jaar geleden

Tip van...

Motorfotografie op hoog niveau

Motorfotografie. Een blog van fulltime auto- en motorfotograaf van Jacco van de Kuilen. Lees het blog op de fotospecialist van Nederland!

Jacco van de Kuilen 2 jaar geleden

Tip van...

Paddenstoelen anders bekeken

Paddenstoelen anders bekeken. Een blog van fulltime professioneel natuurfotograaf Jan Vermeer. Lees het blog op de fotospecialist van Nederland!

Jan Vermeer 2 jaar geleden

Tip van...

Tips voor nachtfotografie - nacht van de nacht

Tips voor nachtfotografie - nacht van de nacht. Een blog van professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen. Lees het blog op de fotospecialist van Nederland!

Johan van der Wielen 2 jaar geleden

Tip van...

Een kennismaking met macrofotografie

Arlene Londema laat je kennismaken met macrofotografie..., ervaar de mogelijkheden van macrofotografie met deze tips en goedkope alternatieven! Lees het op het CameraNU.nl blog!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Straatfotografie. Wat is dat nu eigenlijk?

Straatfotografie. Wat is dat? Een blog van Ruud van der Lubben. Lees het blog over Straatfotografie verder op CameraNU.nl! De fotospecialist van Nederland!

Ruud van der Lubben 2 jaar geleden

Tip van...

Welke lens koop ik als beginnend fotograaf na(ast) mijn kitlens

Alles over het uitbreiden van je objectieven..., lees het op het blog van CameraNU.nl!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Het is weer herfst!

Het is weer herfst; een blog over herfstfotografie van Alexanders Koenders. Lees het blog over de herfst in aantocht verder op CameraNU.nl!

Alexander Koenders 2 jaar geleden

Tip van...

Je fotografie uitrusting uitbreiden

Alles over het uitbreiden van je uitrusting..., lees het op het blog van CameraNU.nl!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Tethered schieten

Frank Doorhof over het tethered schieten in de studio of op locatie!

Frank Doorhof 2 jaar geleden

Tip van...

Creatief omgaan met je reportageflitser

Brendan de Clercq over creatief omgaan met je reportageflitser!

Brendan de Clercq 2 jaar geleden

Tip van...

Software voor beeldbewerking kiezen

Alles over het kiezen van software voor beeldbewerking..., dé tip van!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Tips voor een beginnende natuurfotograaf

Tips voor een beginnende natuurfotograaf.., lees het op het blog van CameraNU.nl!

Alexander Koenders 2 jaar geleden

Tip van...

Alles over grijsfilters

Alles over grijsfilters..., lees het op het blog van CameraNU.nl!

Arlene Londema 2 jaar geleden

Tip van...

Basisuitrusting voor een beginnend strobistfotograaf

Bij CameraNU.nl vindt u alles wat u nodig hebt op het gebied van strobistfotografie. Van flitsers tot zenders en van statieven tot lichtvervormers!

Arlene Londema 2 jaar geleden