Alco van Ingen

Alco van Ingen

Het leukste aan mijn werk vind ik het overbrengen van kennis. Vooral als je kunt zien dat bij je klant “het kwartje valt” en daardoor het enthousiasme groeit. Ineens blijken die cijfertjes en knopjes van de camera toch niet zo moeilijk te zijn als je dacht! Of spontaan krijgt een ervaren collega weer nieuwe inspiratie en ideeën! Ik kan dus na ruim 25 jaar in de fotografie nog steeds niet geloven dat ik dit mijn werk mag noemen.

Zelf ben ik, net als waarschijnlijk iedereen, begonnen met de onderwerpen die ik zelf enorm interessant vond. Ik heb dus geen gebrek aan foto’s van de dieren in de dierentuin, roofvogels en oude Amerikaanse auto’s. Het grootste plezier in mijn werk heb ik vooral gekregen toen ik voor mijzelf begon in 2008. Om nieuwe onderwerpen uit te kunnen leggen, moet je ze namelijk eerst zelf onder de knie hebben. En met het ontdekken van andere soorten fotografie, vind ik elke keer weer nieuwe inspiratie die ik mag overbrengen naar de deelnemers aan mijn cursussen en workshops.

Natuurlijk realiseer ik me ook dat ik een beetje bevoorrecht ben. Iedereen die ik mag ontmoeten, is namelijk al enthousiast over fotografie en zijn/ haar camera! Daarom vind ik het belangrijk om de techniek (voor zover nodig) te vertalen naar “normaal Nederlands” en vooral te laten zien dat de camera het gereedschap is, waarmee de fotograaf zijn / haar creativiteit vorm kan geven. Van de beginnende gebruiker, tot de ervaren professional, ik wil ze graag allemaal bereiken. Tegenwoordig mag ik dan ook niet alleen cursussen en workshops verzorgen uit eigen naam, maar ook voor diverse grote namen binnen de fotografie, waaronder Nikon Nederland en Nikon School.

Blogs van


7x inspiratie voor tabletop fotografie
Tips en inspiratie

7x inspiratie voor tabletop fotografie

Wist je dat je thuis een hoop lol kunt beleven als fotograaf? Maak kennis met tabletop fotografie in dit inspirerende blog van Alco van Ingen!

Alco van Ingen Alco van Ingen
2 jaar geleden
Tips om vallende druppels te fotograferen
Tips en inspiratie

Tips om vallende druppels te fotograferen

Fotograaf Alco van Ingen is gek op 'druppel op druppel' fotografie en legt in dit blog uit wat je nodig hebt en hoe je dit, stap voor stap, zelf kunt doen!

Alco van Ingen Alco van Ingen
3 jaar geleden