William Rutten

William Rutten

De fascinatie van William Rutten voor fotografie begon tijdens zijn middelbare schooltijd. Na diverse concerten van veel artiesten te hebben gefotografeerd vanuit het publiek, viel Rutten op bij de bandleden van Het Goede Doel. Zij vroegen hem in 1987 de hoes te ontwerpen van hun album Live!!!. De band brengt hem in contact met muziekblad Hitkrant. Daar treedt hij vervolgens op zeventienjarige leeftijd in dienst. Maar door het fotograferen komt zijn schoolwerk in het gedrang. Hij besluit met school te stoppen en zich helemaal op de fotografie te storten.

In 1988 komt hij in contact met de producenten van Veronica’s Countdown en mag hij wekelijks de studiogasten fotograferen. Een jaar later opent hij zijn eigen studio in Hilversum en in 1991 verhuist hij met zijn studio naar een ruimer pand in 's Graveland. Tussen 1990 en 1994 was hij de huisfotograaf van 2 Unlimited. Nadat hij zich in 1995 aansluit bij een internationaal agentschap wordt hij door veel buitenlandse artiesten zoals Red Hot Chili Peppers, Spice Girls en Britney Spears gevraagd.

Bij de verkiezing van de Zilveren Camera in 2009 pakt hij de derde prijs met een portretfoto van Ramses Shaffy. Vanaf 2015 is hij regelmatig tafelgast bij RTL Boulevard en sinds 2016 is hij jurylid bij Het Perfecte Plaatje (RTL 4), de afvalrace waarin bekende Nederlanders hun fotografie kunsten tonen.

Blogs van


Dit is waarom ik met Sirui statieven werk
Productreviews

Dit is waarom ik met Sirui statieven werk

Op een statief moet je kunnen vertrouwen. In dit blog vertelt William Rutten waarom hij met een tripod en monopod van Sirui werkt en ook hóe hij dit doet!

William Rutten William Rutten
4 jaar geleden