Nieuws

Loweprofessional Robin Utrecht gaat naar Rio en neemt mee...

Loweprofessional en Zilveren Camera winnaar Robin Utrecht is in de afgelopen vijftien jaar misschien wel de meest bekende Nederlandse nieuwsfotograaf geworden. Robin is bepakt en bezakt naar Rio gegaan om de Olympische Spelen van begin tot eind vast te leggen. Met de producten van Lowepro kan hij tijdens het werken mobiel en flexibel blijven: twee vereisten die nodig zijn voor de grote verscheidenheid aan fotografie die hij voor zijn kiezen krijgt. CameraNU.nl biedt u op deze pagina een unieke kijk achter de schermen van de Spelen met een fotoalbum dat regelmatig wordt bijgewerkt. Van 5 tot en met 21 augustus 2016 lopen er op de website van CameraNU.nl spectaculaire acties rondom speciaal geselecteerde Lowepro Pro producten en..., ook op Facebook!

Robin Utrecht maakt prijswinnende foto's

De foto van een neergeschoten Pim Fortuyn, het Goud van Epke Zonderland in Londen en de toenmalige koningin Beatrix met een hoofddoek: hij legde het vast. Robin Utrecht werkte na zijn opleiding aan de KABK in Den Haag eerst bij het Utrechts Nieuwsblad en daarna jarenlang als vaste fotograaf voor het ANP en werd in één keer enorm bekend met de foto van Pim Fortuyn. De foto is tot stand gekomen door een combinatie van lef, snel reageren en flexibel werken..., het pakkende beeld ging de hele wereld over. Hij won de Zilveren Camera en werd in 2002 verkozen tot nieuwsfotograaf van het jaar. Eén van de speciale onderwerpen van Robin Utrecht vormt het Koninklijk huis. Maar Robin Utrecht is meer dan een royalty- en nieuwsfotograaf. Als freelancer is hij actief in de sportfotografie, de commerciële fotografie en de portretfotografie.

Met Lowepro naar Rio

Door de enorme verscheidenheid aan fotografie moet hij zeer mobiel en flexibel zijn. Daarom gebruikt Robin bij zijn dagelijkse werkzaamheden producten van Lowepro en hij is dan ook met zijn Lowepro Pro Roller trolley naar Rio gegaan om de prestaties van de Nederlandse sporters tijdens de Spelen vast te leggen. Praktisch en compact, met een aparte plek voor zijn laptop om snel de beelden te kunnen verwerken en doorsturen naar de diverse media die om de foto's zitten te springen. "Een supertrolley", vindt hij. Tijdens het werk gebruikt Utrecht bovendien een losse Lowepro Lens Case die hij aan zijn riem draagt. "Om naast mijn twee Nikon body's met standaard- en telezoom ook een supergroothoek bij de hand te hebben."

Fotograaf Robin Utrecht met zijn favoriete Lowepro trolley

Je moet jezelf bewijzen

Robin heeft een enorme drive om zichzelf elke dag opnieuw te bewijzen: voorbereiding, inspelen op de situatie en geluk hebben. "Je bent zo goed als de laatste foto die je maakt", vertelde hij eens. "Ik probeer daarom iedere dag onderscheidende foto's te maken". Op zijn eigen website geeft hij aan dat voorbereiding en nadenken over je foto's de helft van het werk zijn, maar dat je ook heel precies moet zien wat er om je heen gebeurt en een dosis geluk moet hebben om die ene perfecte plaat te kunnen schieten: "Je zou kunnen zeggen dat ik ogen heb die continu 360 graden om me heen bewegen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld de reflectie in mijn display om te zien wat er achter me gebeurt."

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.