Productreviews

Canon introduceert 5D Mark IV en twee nieuwe objectieven

Jelle Kaptijn 3 jaar geleden

Het was een publiek geheim dat deze nieuwe spiegelreflexcamera van Canon eraan zat te komen en eindelijk is het dan zover: Canon introduceert de Canon EOS 5D Mark IV! Daarnaast zijn ook nog eens twee topklasse objectieven aangekondigd, namelijk de EF 16-35mm f/2.8L III USM en de EF 24-105mm f/4.0L IS II USM.

De Canon EOS 5D Mark IV

De opvolger van de Canon EOS 5D Mark III is niet zomaar een opvolger! Het meest opvallende van de lichtgevoelige Canon 5D Mark IV zijn de 30.4 megapixel sensor, de toevoeging van wifi, GPS, een 3.2" touchscreen en uitgebreide 4K-videomogelijkheden. Het aanraakscherm voorziet in een zeer gemakkelijke bediening voor het regelen van instellingen, de automatische scherpstelling, het terugkijken én het beoordelen van opnames. Het filmen in de 4K-kwaliteit gaat in Motion JPEG met maximaal 30 frames per seconde in 4:2:2 8-bits interne opname. Met de speciale 4K frame grab-optie kunt u zelfs een 8.8 megapixel foto uit een 4K-videoframe halen.

NIEUW: Canon 5D Mark IV - 16-35mm - 24-105mm - 1

Canon EF 16-35mm f/2.8L III

Canon presenteert hiermee een uitermate hoogwaardig, water- en stofbestendig ultra-groothoek zoomobjectief uit de professionele L-serie. De lichtsterkte van f/2.8 is zeer effectief in situaties met weinig licht en biedt kleine scherptediepte waarbij het echte ronde negen-blads diafragma voor opnames met een mooie onscherpe achtergrond zorgt. Het optiek van de Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM is zo ontworpen dat er een beeldkwaliteit wordt verkregen die van rand tot rand scherp is. Dankzij de ultrasone autofocusmotor stelt het objectief snel en soepel scherp. Maar u kunt natuurlijk ook nauwkeurig handmatig scherpstellen, zelfs in de One Shot autofocus-modus.

NIEUW: Canon 5D Mark IV - 16-35mm - 24-105mm - 2
NIEUW: Canon 5D Mark IV - 16-35mm - 24-105mm - 3
NIEUW: Canon 5D Mark IV - 16-35mm - 24-105mm - 4

Canon EF 24-105mm f/4.0L

Canon brengt opnieuw een standaard zoomobjectief van uitmuntende professionele kwaliteit op de markt. Het Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USM objectief is speciaal ontworpen voor fullframe camera's en met het bijbehorende zoombereik van 24-105mm kunt u werkelijk in vele omstandigheden aan de slag. Denk aan architectuur- en landschapsfotografie, maar ook portretten en reportages legt u moeiteloos vast met dit klasse L-serie objectief. Hierbij is voldoende lichtinval bij alle brandpuntsafstanden gegarandeerd dankzij het constante maximale diafragma van f/4.0.

Alle nieuwe Canon producten van 25 augustus

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.