Productreviews
NIEUW: Canon EOS M5 systeemcamera - 1

Canon introduceert de M5 als opvolger in de EOS M-serie

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

Soms is de eerste gedachte bij een nieuwe camera: "Is dit het dan?", omdat er zo weinig vernieuwd is. Maar gelukkig heb je ook introducties als die van de Canon EOS M5 systeemcamera, die echte verbeteringen en een heel andere look brengt ten opzichte van de voorganger de EOS M3. Zo beschikt de camera over Dual Pixel CMOS autofocus, een elektronische zoeker en vijf-assige digitale beeldstabilisatie.

De Canon EOS M5 systeemcamera

De opvolger van de Canon EOS M3 heeft een mooi klassiek ontwerp met een verbeterde grip voor nog comfortabeler fotograferen. De camera is uitgerust met een 24.2 megapixel sensor met Dual Pixel CMOS autofocus. Dit biedt ongeëvenaarde spiegelreflexkwaliteit in een compact en handzaam formaat. De M5 is niet alleen de eerste EOS M camera met een ingebouwde zoeker maar beschikt ook over meer fysieke knoppen om de camera helemaal naar uw hand te zetten. Het 3 inch grote touchscreen maakt bediening van het menu zeer eenvoudig, bovendien is het scherm kantelbaar wat ideaal is voor vloggen en het maken van selfies.

NIEUW: Canon EOS M5 systeemcamera - 2

Film in full HD met 60fps en vijf-assige digitale beeldstabilisatie

De zeer snelle DIGIC 7 beeldprocessor maakt het mogelijk om tot 26 foto's in JPEG-formaat met een snelheid van negen beelden per seconden achter elkaar maken. Met gebruik van autofocus daalt dit naar zeven beelden per seconde, wat nog steeds erg snel is. De Dual Pixel CMOS AF met fasedetectie autofocustechnologie zorgt er hierbij voor dat u razendsnel op een onderwerp kunt scherpstellen. U kunt ervoor kiezen om opnames op te slaan als JPEG, RAW of JPEG + RAW. De Canon EOS M5 kan niet alleen foto's maken maar ook filmen in full HD met 60fps en maakt hierbij gebruik van een vijf-assige digitale beeldstabilisatie. De M5 is dan ook een behoorlijke stap vooruit ten opzichte van de vorige generatie.

Canon M5 maakt altijd heldere en haarscherpe foto's

Met de EOS M5 systeemcamera kunt u dankzij de hogere lichtgevoeligheid van ISO 25.600 en de DIGIC 7 beeldverwerking onder iedere omstandigheid heldere en scherpe opnames maken. En mocht dit niet toereikend zijn dan kunt u gebruikmaken van de ingebouwde flitser of een reportageflitser die u op de hotshoe kunt plaatsen. Met het instelwiel op de bovenzijde van de camera kunt u kiezen uit de volautomatische stand, diverse voorkeuzeprogramma's of diverse handmatige modi. Met het tweede draaiwiel kunt u de belichtingscompensatie snel wijzigen zonder het menu in te hoeven duiken. Wat u ook wilt vastleggen, of het nu gaat om een close-up of een bewegend onderwerp, de eenvoudig te bedienen EOS M5 maakt het mogelijk!

NIEUW: Canon EOS M5 systeemcamera - 3
NIEUW: Canon EOS M5 systeemcamera - 4
NIEUW: Canon EOS M5 systeemcamera - 5

Creatieve filters en ingebouwde wifi bij de EOS M5

De EOS M5 biedt u alle mogelijkheden voor het maken van creatieve foto's. Speel met instellingen of maak gebruik van de ingebouwde filters en fotostijlen om opnames geheel naar uw hand te zetten. U hebt de keuze uit diverse filters zoals bijvoorbeeld soft focus, toy camera effect en het fish-eye effect of picture styles zoals bijvoorbeeld portret, landschap, monochroom of zelfs drie stijlen die u zelf kunt samenstellen. Met de ingebouwde wifi en NFC kunt u eenvoudig verbinding maken met uw smartphone om uw foto's en video's snel te delen op social media maar ook om de camera op afstand te bedienen. Ideaal voor het maken van selfies of een groepsfoto waar u zelf ook opstaat.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.