Productreviews

Nieuw van Olympus..., het M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO objectief!

De meeste objectieven met een groot zoombereik zijn niet heel lichtsterk, maar dat gaat zeker niet op voor de Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO. Dit is het eerste professionele Micro Four Thirds objectief van Olympus welke een lichtsterkte van f/2.8 heeft over het gehele bereik. De 40-150mm heeft bovendien een zeer weerbestendig ontwerp en is voorzien van een statiefgondel zodat u het geheel van camera en objectief veilig en stabiel op een statief kunt plaatsen.

De nieuwe Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO - 1

Beeldkwaliteit
Het optische ontwerp van dit duurzame objectief is op z'n minst indrukwekkend te noemen. Door gebruik te maken van gespecialiseerde lenselementen, zoals bijvoorbeeld asferische elementen, een element met een hoge brekingsindex en een extra laag-dispersie lenselement, straalt de kwaliteit van uw beelden af. Chromatische aberraties, vervormingen en het ontstaan van hinderlijke effecten zoals schaduwbeelden en lensflares worden tot een minimum gereduceerd. De lenscoating optimaliseert de helderheid en het contrast.

Een nieuw topkwaliteit objectief van Olympus. Relatief licht en compact, zeer weerbestendig, een diafragma van f/2.8 over het hele bereik, twee scherpstelmotoren voor de twee afzonderlijke lensgroepen, razendsnelle en geruisloze autofocus en het objectief wordt geleverd inclusief een stevige statiefgondel.

Razendsnel en stil scherpstellen
Niet alleen het optische ontwerp is indrukwekkend..., de resultaten die u met de 40-150mm f/2.8 verkrijgt zijn vlijmscherp. De automatische scherpstelling wordt aangedreven door een Dual Voice Coil Motor systeem waarbij twee lensgroepen elk worden aangedreven door een eigen motor. Dit resulteert in een razendsnelle en bijna geruisloze scherpstelling. De scherpte is continu handmatig bij te stellen, zelfs als het objectief ingesteld staat op automatisch scherpstellen. Middels een schakelaar aan de zijkant kunt u het objectief eenvoudig omschakelen naar handmatig scherpstellen. En desondanks weegt het objectief inclusief statiefadapter slechts 880 gram!

U vindt meer informatie op de eigen productpagina van de Olympus M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2.8 PRO.

17 september 2014 12:15