Nieuws

CameraNU.nl en Zilveren Camera introduceren publieksprijs

Stichting De Zilveren Camera breidt prijzenpalet uit met de Zilveren Camera Publieksprijs.

Dit jaar kan het publiek voor het eerst stemmen op haar favoriete foto bij de Zilveren Camera. De jury van deze nieuwe prijs bestaat uit: Birgit Donker (directeur Nederlands Fotomuseum), Sanne Donders (fotograaf) en Humberto Tan (presentator). Zij maken een eerste selectie uit het ingezonden werk waar het publiek zowel online als in Museum Hilversum op kan stemmen. De foto met de meeste stemmen wint de Zilveren Camera Publieksprijs.

Samenwerking

De Publieksprijs is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en CameraNU.nl. Henri van Rheenen van CameraNU.nl: "een samenwerking als deze past goed binnen onze visie waarin het maken en delen van mooie beelden een belangrijke rol speelt, zodat deze inspirerend kunnen werken voor andere fotografen. Belangrijk daarbij is het verhaal passend bij het beeld. De link met de Zilveren Camera is zo snel te maken."

"We zijn blij met deze nieuwe prijs. Dankzij de samenwerking met CameraNU.nl kunnen we een breder publiek betrekken", aldus Marcel Molle, voorzitter van de Zilveren Camera. De maker van de winnende foto ontvangt een geldbedrag van € 1.500,-.

Vakjury

Tot dit jaar was er alleen een vakjury om de ingezonden foto’s te beoordelen. Deze vakjury bepaalt nog steeds wie de beste foto-journalistieke foto van 2018 heeft gemaakt en wie naar huis gaat met de felbegeerde Zilveren Camera. Maar met de komst van de Publieksprijs krijgt het grote publiek van 23 januari tot medio maart ook de mogelijkheid zijn stem te laten horen.

CameraNU.nl en Zilveren Camera Publieksprijs - 1

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.