Nieuw van Pentax, de Pentax K-S2 DSLR

Jelle Kaptijn
8 jaar geleden

Vandaag is het zeker geen ongeluksdag. U kunt namelijk nu de nieuwe Pentax K-S2 DSLR reserveren bij Cameranu. Het 3.0" kantelbare LCD display is nieuw voor Pentax. De K-S2 heeft verder een 20.1 megapixel APS-C sensor, beschikt over ingebouwd wifi en NFC voor draadloze overdracht van opnames naar uw pc en biedt daarnaast de mogelijkheid om deze te bedienen via uw smartphone. Met een maximale ISO-gevoeligheid van 51.200 en de snelle Prime M II beeldprocessor is de K-S2 in staat om onder bijna elke omstandigheid prachtige resultaten te behalen. Daarbij kunt u dankzij de Shake Reduction beeldstabilisatie gebruik maken van langere sluitertijden. Tot slot maakt u met de K-S2 moeiteloos de mooiste full HD en 4K time-lapse video's.

De nieuwe Pentax K-S2 DSLR - 1

Scherpe, dynamische opnames en 4K time-lapse

De Pentax K-S2 is voorzien van geavanceerde HDR- en Clarity Enhancement-functies die zorgen voor foto's met meer details, helderheid en een groot dynamisch bereik. Ook is de camera voorzien van een AA-filtersimulator om moiré-gevoelige onderwerpen vast te kunnen leggen. Een heel leuke en creatieve functie is de 4K time-lapse modus waarmee u time-lapse video's kunt maken met 24 beelden per seconde. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een lichtspoor van de sterren aan de nachtelijke hemel vastleggen. Wanneer u dit combineert met de fade-out-functie kunt u zo dromerige video's maken.

Razendsnel automatisch en handmatig scherpstellen

Het scherpstelsysteem van de K-S2 maakt gebruik van een elf-punts fasedetectie waarvan negen cross-type punten om zeer snel scherp te stellen op het onderwerp. Daarnaast kunt u met de focus peaking-functionaliteit tijdens live view zeer gemakkelijk en snel in handmatige modus scherpstellen. De K-S2 maakt gebruik van het Shake Reduction mechanisme om camerabewegingen met alle objectieven, van ultra-groothoek tot supertele, effectief te onderdrukken. Met behulp van de SR beeldstabilisatie kunt u sluitertijden gebruiken die tot 3.5 keer langer zijn dan normaal. Daarbij corrigeert de camera automatische de horizontale kanteling die optreedt wanneer u de ontspanknop indrukt.

De nieuwe Pentax K-S2 DSLR - 2

Deel uw foto's en video's via wifi

Dankzij de ingebouwde wifi en NFC-connectiviteit van de K-S2 kunt u uw foto's en video's gemakkelijk en snel delen op social media. Daarnaast kunt u de camera met de gratis Image Sync app voor Android en iOS-apparaten op afstand bedienen. De camera is voorzien van een aparte knop om wifi snel aan en uit te kunnen schakelen om de accu te sparen.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van Cameranu. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.