Productreviews

Nieuwe Sony objectieven en converters

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

Een paar weken geleden heeft Sony een viertal nieuwe FE objectieven, een groothoekconverter en een fisheye converter gepresenteerd. Deze hoogwaardige optieken kunt u natuurlijk bij CameraNU.nl aanschaffen. Het mooie is dat ze nu al te reserveren zijn. Kijk op onze website naar de precieze specificaties van deze unieke objectieven. Hieronder vindt u tevens een samenvatting in vogelvlucht.

Nieuw van Sony: FE objectieven en converters - 1

Sony FE 28mm f/2.0 objectief

Het Sony FE 28mm f/2.0 objectief is een groothoekobjectief voor Sony camera's met een E-Mount en is zowel compatibel met fullframe als met APS-C formaatn camera's. De lensconstructie is opgebouwd uit extra-lage dispersie elementen die chromatische aberraties verminderen en het contrast verbeteren. Daarnaast heeft Sony asferische elementen en een AA-element (Advanced Aspherical) in de 28mm f/2.0 verwerkt die zorgen voor een minimalisatie van sferische aberraties en het behouden van een compact en lichtgewicht objectief.

Nieuw van Sony: FE objectieven en converters - 2

Sony converters voor 28mm: 16mm Fisheye & 21mm Ultra Wide

De Sony 16mm Fisheye converter voor 28mm converteert het Sony FE 28mm f/2.0 objectief naar een objectief met een fisheye-perspectief met een beeldveld van 180 graden. Het optisch design van de 16mm Fiseye converter bestaat uit vijf elementen binnen vier groepen. De Sony 21mm Ultra Wide Converter voor 28mm converteert naar een beeldveld van 92 graden en bestaat uit vier elementen binnen vier groepen. Omdat deze converters specefiek zijn ontworpen voor de Sony FE 28mm kunnen ze ook de correcte EXIF-data doorgeven aan de camera.

Nieuw van Sony: FE objectieven en converters - 3

Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS objectief

Het Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS objectief is een telezoom met een FE-lensmount. Het zoombereik van 10x maakt het verschil: van een breed perspectief voor binnenopnames en het vastleggen van architectuur of landschappen tot het dichtbij kunnen halen van onderwerpen die ver van u af zijn. Dit hoogwaardige objectief is met recht een allrounder te noemen die met zijn gewicht en formaat perfect aansluit bij het ideaal van systeemcamera's. U kunt compact op pad maar beschikt toch over alles wat u nodig hebt!

Nieuw van Sony: FE objectieven en converters - 4

Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS objectief

Maak prachtige close-up- en macrofoto's met het Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS objectief met een 1:1 vergrotingsfactor en full frame compatibiliteit voor Sony E-mount systeemcamera's. Het objectief is geoptimaliseerd voor het maken van macro-opnames en heeft een minimale scherpstelafstand van slechts 28 centimer. Het maximale diafragma van f/2.8 is effectief bij het fotograferen bij weinig licht en maakt een kleine scherptediepte mogelijk. Het optische beeldstabilisatiesysteem maakt gebruik van gyro-sensoren om ongewenste camerabewegingen en trillingen te compenseren met haarscherpe opnames als resultaat. Het cirkelcormige diafragma met negen bladen zorgt voor een zeer fraai bokeh met aangename onscherpe highlights.

Nieuw van Sony: FE objectieven en converters - 5

Canon PIXMA PRO-100S & PRO-10S printers

Het hoogwaardige Sony Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA objectief is een lichtsterk objectief met een vaste brandpuntsafstand die veelzijdig in te zetten is. De FE 35mm van Sony is geoptimaliseerd voor zowel fotografische als video-doeleinden. De diafragmaring heeft instelbare klikgeluiden. Schakel deze uit voor het maken van video's en schakel de geluiden weer in voor een merkbare feedback tijdens het fotograferen. De brede scherpstelring maakt het eenvoudig om de scherpte op de juiste plaats te in te stellen.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.