Productreviews

Nieuwe Samyang 100mm Macro objectieven

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

Samyang staat er om bekend dat ze uitstekende objectieven leveren, zowel voor fotografie- als voor videodoeleinden. Met de 100mm f/2.8 ED UMC Macro en de 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro heeft Samyang weer twee indrukwekkende en lichtsterke macro-lenzen uitgebracht. Deze zijn uitstekend geschikt voor het vastleggen van de kleinste details, zowel in de natuur als thuis, maar kunnen ook omvangrijker werk aan.

Samyang 100mm Macro objectieven - 1

Samyang 100mm f/2.8 ED UMC Macro objectief

Maak prachtige close-ups van bloemen, planten en insecten met de Samyang 100mm f/2.8 ED UMC Macro. U beschikt over een geweldig standaard macro-objectief dat uitblinkt in macrofotografie, maar door de brandpuntsafstand van 100mm ook zeer goed in te zetten is voor het vastleggen van landschappen en portretten. Het maximale diafragma van f/2.8 is geweldig in situaties met weinig licht en het bijna cirkelvormige diafragma met negen bladen zorgt voor een zeer fraaie en natuurlijke onscherpe achtergrond waartegen uw onderwerp scherp afsteekt. Het objectief beschikt over een sterke aluminiumlegering behuizing voor extra duurzaamheid.

Samyang 100mm Macro objectieven - 2

Samyang 100mm T3.1 ED UMC VDSLR Macro objectief

Ondanks dat de lichtsterkte van het videobroertje, de Samyang 100mm T3.1 ED UMC Macro, lager lijkt dan die van de 100mm f/2.8, is deze in de praktijk ongeveer hetzelfde. Dit komt door de meer nauwkeurige meting in T-stops. Het objectief is verder voorzien van een tandring waardoor u zonder extra hulpmiddelen met een follow-focussysteem kunt gebruiken. Hierdoor is een soepele aanpassing van de scherpstelling mogelijk. De diafragmaring werkt soepel en geruisloos. Dit zorgt voor een zeer comfortabele en effectieve controle van de scherptediepte en het focale vlak tijdens het filmen.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.