CameraNU.nl
Nu besteld, vanavond gratis in huis!
Klantenservice bereikbaar van 09:00 tot 22:00 uur

Carl Zeiss komt met vernieuwende objectieven

Geschreven door Jelle Kaptijn op donderdag 7 mei 2015

De Carl Zeiss Batis E-Mount objectieven zijn de eerste fullframe objectieven die Carl Zeiss exclusief voor Sony E-mount camera's heeft ontwikkeld en zijn voorzien van autofocus. Daarbij beschikken deze objectieven over een handig OLED display op de bovenzijde dat vooral een uitkomst is voor de veeleisende fotografen onder ons. Dit display geeft namelijk de scherpstelafstand en het scherptedieptebereik weer voor een snelle herkenning van uw scherpstelparameters.

Inzetbaar onder verschillende omstandigheden

Dankzij de afdichting zijn de Batis-objectieven stof- en spatwaterdicht. Ze zijn ontworpen met fullframe sensoren in gedachten, maar kunnen ook worden gebruikt op de Sony E-mount camera's met een APS-C sensor. Deze Carl Zeiss objectieven zijn dankzij hun maximale diafragma van f/1.8 en f/2.0 zeer goed te gebruiken in diverse lichtomstandigheden. De lensconstructie is gebaseerd op de Distagon serie van Carl Zeiss. Dit betekent dat er acht groepen zijn met in totaal tien elementen. Van deze elementen hebben er vier een dubbelzijdig asferisch ontwerp voor een constante rand tot rand scherpte, een optimale lichtdoorlating en verminderde vervorming. De T* anti-reflectiecoating is zeer effectief in het minimaliseren van flares en ghosting waardoor het contrast en de kleurneutraliteit worden verbeterd.

De Batis 25mm f/2.0

De groothoekeigenschappen van het Carl Zeiss Batis 25mm f/2.0 E-Mount objectief maken dat het objectief zeer geschikt is voor architectuur-, landschaps- en interieurfotografie. Dankzij de beeldhoek van 82 graden en de minimale scherpstelafstand van 20 centimeter kunt u gebruikmaken van creatieve perspectieven en unieke close-ups maken.

De Batis 85mm f/1.8

De vaste brandpuntsafstand van het Carl Zeiss Batis 85mm f/1.8 E-Mount objectief zorgt ervoor dat u met dit objectief zeer goed uit de voeten kunt op het gebied van portretfotografie en trouwrepportages. De combinatie van een beeldhoek van 29 graden, een minimale scherpstelafstand van 80 centimeter en de optische beeldstabilisatie geven u talloze creatieve mogelijkheden.

Zopim
Heeft u een vraag?