Productreviews

Olympus OM-D E-M10 Mark II systeemcamera

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

Vandaag heeft Olumpus de opvolger van de E-M10 aangekondigd en uiteraard is CameraNU.nl er weer vroeg bij. Lees alles over de mooie eigenschappen van deze camera en bekijk onze videoreview!

De lichtgewicht Olympus E-M10 Mark II systeemcamera heeft een klassiek ontwerp dat moderne technieken en tal van functies omhult! Het grote voordeel hiervan is dat u op een onopvallende manier, eigentijdse foto's in RAW-formaat en full HD-video's kunt maken. De in het midden gepositioneerde zoeker van de OM-D E-M10 Mark II is elektronisch, wat ideaal is bij het werken in omstandigheden met veel omgevingslicht. Het kantelbare 3.0" touchscreen en de toevoeging van de wifi-functionaliteit maken het plaatje compleet. Met deze camera hebt u niet alleen alle instellingen, maar ook uw creatieve vrijheid volledig in eigen handen!

Olympus OM-D E-M10 Mark II systeemcamera - 1

Voor gebruikers met ambitie

Drie van de meest krachtige eigenschappen van de Olympus E-M10 Mark II zijn de hoge lichtgevoeligheid van de 16.1 megapixel sensor, de snelle scherpstelling en de vijf-assige beeldstabilisatie. Dankzij de beeldstabilisatie hebt u in een omgeving met weinig licht of bij een onvaste hand, keer op keer scherpe resultaten. De stabilisatie werkt onafhankelijk van het objectief dat u op dat moment gebruikt en geeft u tot wel vier stops speling met de instellingen.

Elektronische zoeker

De elektronische zoeker laat het effect van alle instellingen realtime zien, waardoor u niet alleen weet maar ook direct ziet waar u mee bezig bent. Zelfs als u aan de slag gaat met de veertien artistieke filters of de negen artistieke effecten, kunt u vooraf zien hoe het eindresultaat wordt. De bulb-functie van de EM-10 II is revolutionair: bij het maken van opnames met een lange sluitertijd kunt u op het display waarnemen hoe de foto ontstaat.

Om het u gemakkelijk te maken

Het ontwerp van de body is duidelijk gericht op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve bediening. De bedieningsknoppen bovenop de camera zijn groot en robuust. Zo kunt u snel reageren op wat er om u heen gebeurt. De knoppen op de achterzijde bevinden zich allemaal aan de rechterkant en er zijn maar liefst drie functie-knoppen aan de camera toegevoegd voor nog meer gebruiksgemak. Eén functie-knop zit linksboven, de andere schuin bovenop aan de rechterzijde en de derde is bij de ontspanknop geplaatst. Door de goede grip op de E-M10 Mark II kunt u het touchscreen moeiteloos met uw linkerhand kantelen en vervolgens op het display uw onderwerp selecteren voor een accurate scherpstelling.

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.