Productreviews

Olympus PEN-F systeemcamera bij CameraNU.nl

Jelle Kaptijn 4 jaar geleden

Vandaag heeft Olympus een nieuwe PEN camera gelanceerd, en wel de Olympus PEN-F systeemcamera. Dankzij de goede verstandhouding met Olympus is CameraNU.nl er als allereerste bij. Lees alles over de mooie eigenschappen van deze camera en bekijk onze videoreview!

Tot in de puntjes verzorgd

De stijlvol afgewerkte Olympus PEN-F systeemcamera heeft een aluminium body met een tijdloos design dat meteen in het oog zal springen van MFT-liefhebbers. Het ontwerp is tot in de puntjes verzorgd en gericht op gebruikers die een camera zoeken waarmee ze snel kunnen reageren op wat er gebeurt. De 20.3 megapixel Live MOS-sensor en de vijf-assige beeldstabilisatie leggen de basis voor een perfect eindresultaat. Het kantelbare 3.0" touchscreen en de elektronische zoeker maken het eenvoudig om in de meest uiteenlopende situaties aan de slag te gaan en een professioneel beeld neer te zetten.

Olympus PEN-F systeemcamera bij CameraNU.nl - 1

Een meer dan volwaardige systeemcamera

Het autofocus-systeem, met 81 scherpstelpunten, werkt razendsnel en de ontspanvertraging van de compacte Olympus PEN-F is minimaal. Ook kunt u met uw vingers scherpstellen op een onderwerp door gebruik te maken van het aanraakscherm - zelfs als u met uw oog door de viewfinder kijkt. Bewegende onderwerpen zijn moeiteloos te volgen door repeterende opnames te maken met een snelheid van tien beelden per seconde. De autofocus-spotmeting is gekoppeld aan de AF-target optie, zodat u onder alle omstandigheden een correcte belichting hebt. Doordat het low-pass filter is weggelaten, kunt u moeiteloos hoge ISO-waardes gebruiken of werken met extreem lange sluitertijden zonder dat u hoeft in te leveren op de kwaliteit. Twee van de vier instelwielen bovenop hebben een dubbele functie die u zelf kunt toewijzen: diafragma, sluitertijd, de ISO-waarde of de witbalans. En met één druk op de knop kunt u deze weer omwisselen.

Stijlicoon met professionele kwaliteiten

De zoeker van de PEN-F systeemcamera heeft een vergroting van 0.62x en helpt u scherpstellen met behulp van focus-peaking. Het effect van het veranderen van de instellingen wordt bovendien live weergegeven. Het creatieve instelwieltje, dat zich aan de voorzijde naast de lensmount bevindt, is niet heel opvallend maar geeft u vele speelse opties om de sfeer van het moment direct extra te benadrukken tijdens het maken van opnames. U hebt de keuze uit een monochrome modus, tal van artistieke filters, het beheren van een kleurenprofiel en het spelen met een kleurenmaker. Speel met de gradatiecurves, de filmkorrel, schaduwaanpassingen..., het kan!

Alle Olympus PEN-F camera's

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.