Productreviews

Canon introduceert EOS 1D X Mark II DSLR

Jelle Kaptijn 3 jaar geleden

Er waren al wat geruchten uitgelekt, maar vandaag is deze camera voor de fotoprofessional officieel aangekondigd. En wij bij CameraNU.nl zijn er als allereerste bij! Lees hier meer over de ins en outs van deze top-DSLR of reserveer hem direct op onze website. Bij alle pre-orders op de 1D X Mark II geven wij bovendien een gratis 64GB CFast-geheugenkaart en een CFast-kaartlezer weg!

De 1D X Mark II kan bijna alles

Met 20.2 megapixel fulframe sensor en twee Digic 6+ processoren is de 1D X Mark II een echt werkpaard voor de fotograaf die het uiterste van zijn camera eist. De camera kan maar liefst zestien beelden per seconde in Live View modus vastleggen en heeft een burst rate van maximaal 170 RAW continu-opnames bij gebruik van een CFast-geheugenkaart. De maximale ISO van 409.600 zorgt voor verbluffende resultaten bij zeer weinig omgevingslicht! Naast het vastleggen van hoge resolutie foto's kunt u met de 1D X Mark II ook 4K-video's met 60fps vastleggen. Met de ingebouwde GPS kunt u uw foto's voorzien van geotagging met automatische tijdssynchronisatie. In het stadion, op safari of in de studio: de Canon EOS 1D X Mark II levert altijd topprestaties!

Twee Digic 6+ beeldprocessoren en CFast 2.0-geheugenkaartslot

Sleutel tot de hoge snelheid van de 1D X Mark II vormen de twee Digic 6+ beeldprocessoren die niet alleen het licht dat op de sensor valt naar hoge kwaliteit foto's en video converteren maar ook zorgen voor de zeer hoge algehele prestaties van de camera. Niet alleen kan de camera zestien beelden per seconde vastleggen maar ook 4K-video's met 60fps seconde, terwijl lensvervorming en diffractie-correctie vrijwel geen negatief effect hebben op de snelheid van de camera. Daarbij zorgt het gebruik van CFast-geheugenkaarten in het CFast 2.0-geheugenkaartslot voor zeer hoge schrijfsnelheden. Zo kan de Canon EOS 1D X Mark II een ongelooflijke hoeveelheid foto's en films met verbazingwekkende snelheid vastleggen.

Canon introduceert EOS 1D X Mark II DSLR - 1
Canon introduceert EOS 1D X Mark II DSLR - 2

4K en full HD-video

De EOS 1D X Mark II is een zeer capabele camera voor het maken van films. Dankzij de twee Digic 6+ beeldprocessoren en de geavanceerde sensor kunt u 4K video-opnames met 60fps soepel opnemen op CFast-geheugenkaarten. Daarnaast kunt u full HD-video opnemen met 120fps. Zo kunt u zelfs de kleinste details, die met het blote oog niet zichtbaar zijn, vastleggen. Dat is ideaal voor slow-motion video-opnames. Met het 3.2" touchscreen van de camera kunt u eenvoudig scherpstelpunten selecteren en bevestigen tijdens het filmen. Tijden het filmen kunt u 4K-foto's opslaan met een resolutie van 8.8 megapixel. Bovendien biedt de camera uitstekende prestaties bij weinig licht dankzij ISO's van maximaal 12.800 in 4K en 25.600 in full HD. De EOS 1D X Mark II beschikt over een ongecomprimeerde HDMI-uitgang voor full HD-video, waardoor videobewerking met minimaal kwaliteitsverlies mogelijk is. Ook is het mogelijk om video's op te slaan als MP4 zodat u deze eenvoudig kunt afspelen op mobiele apparaten.

Duurzame en robuuste body

Met een duurzame en robuuste stof- en weerbestendige body is de Canon EOS 1D X Mark II een spiegelreflexcamera voor professionals die niks minder dan het beste eisen. De camera is ontworpen om onder meest extreme situaties altijd de beste prestaties te leveren. De body is gemaakt van een stijve en zeer sterke magnesiumlegering en beschikt over een uitstekende grip voor eenvoudige vingerplaatsing en verminderde vermoeidheid van uw hand. Het sluitermechanisme is voorzien van carbonfiber bladen voor een probleemloze werking tot maximaal 400.000 opnames met zestien beelden per seconde.

Canon introduceert EOS 1D X Mark II DSLR - 3

Alle Canon 1D X Mark II camera's

Auteur

Jelle Kaptijn

Contentmedewerker Jelle Kaptijn is verantwoordelijk voor correcte en leesbare content op de website van CameraNU.nl. Hij schrijft met enige regelmaat nieuwsberichten en houdt zich bezig met adviespagina's om klanten te helpen bij het kiezen van een product of bij het vinden van de juist informatie. In zijn vrije tijd fotografeert hij met een Samsung systeemcamera.

Bekijk alle berichten

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.