Micro-USB kabels

Bij CameraNU.nl verkopen we verschillende kabels met een micro-USB aansluiting. Handig als je bijvoorbeeld een apparaat met een micro USB aansluiting met een apparaat met een USB poort wilt verbinden. De kabels zijn er zowel voor apparaten met een USB A als C aansluiting. De micro USB kabel is handig als jouw camera een micro-USB aansluiting heeft en je foto's over wil zetten naar je computer of laptop. Daarnaast worden deze kabels ook veel gebruikt voor Android smartphones. Op onze website verkopen we micro-USB kabels in verschillende lengtes, net waarvoor jij hem nodig hebt!

Bekijk alle micro-USB kabels

Micro-USB kabel kopen?

Bij CameraNU.nl kan je ook terecht voor al je kabels. Om je camera te verbinden met andere apparaten heb je vaak een bepaalde kabel nodig. Het is belangrijk altijd goed te checken welke aansluiting je precies nodig hebt, omdat niet elke camera dezelfde USB aansluiting heeft. Een van de vaak voorkomende aansluitingen is een Micro-USB aansluiting. Op onze website verkopen we o.a. kabels van Tether Tools, Allocacoc, EnerGea, Caruba, ACT en CamRanger.

Welke soorten USB kabels zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten USB kabels. Welke jij nodig hebt is afhankelijk van de aansluitingen van de apparaten die je met elkaar wilt verbinden. Veel voorkomende aansluitingen voor camera's zijn de Micro USB 3.0, Micro USB en Mini USB. Vaak worden ze verbonden met een USB A- of een USB C aansluiting. Het type USB aansluiting (bv. USB 2.0 of USB 3.1) heeft te maken met de maximale transfersnelheid en de maximale stroomoutput waarover de kabel beschikt.

Er zijn veel verschillende soorten en maten kabels te verkrijgen. Een belangrijk verschil zit bijvoorbeeld in de snelheid en consistentie van dataoverdracht die de kabel mogelijk maakt. Het is goed om je hier dus even in te verdiepen, als je dit belangrijk vindt.

Waarvoor gebruik ik een micro-USB kabel?

De Micro-USB kabel gebruik je om een apparaat met een micro aansluiting te verbinden met een ander apparaat. In combinatie met je camera gebruik je hem voor verschillende doeleinden. Denk aan het overzetten van bestanden van je camera op je computer of externe harde schijf. Als de camera beschikt over een Micro-USB aansluiting kun je hem vaak ook via deze weg opladen. Ook kan je de Micro-USB kabel gebruiken voor het verbinden en opladen van jouw smartphone of tablet.

Welke lengte micro-USB kabel?

Tussen kabels bestaat niet alleen een verschil in kwaliteit en snelheid, maar ook in lengte. Micro-USB kabels zijn er in veel verschillende lengtematen. Bij CameraNU.nl verkopen we een brede variatie aan korte en lange USB-kabels. Variërend van kabels van 7,5 cm tot kabels van 2 meter of meer. Moet je een wat grotere afstand overbruggen, dan zijn bijvoorbeeld de 4.6 meter lange kabels van Tether Tools een idee.