Softboxen

Een softbox zorgt ervoor dat flitslicht zachter wordt gemaakt. De softbox bestaat uit een kap die van binnen bestaat uit reflecterend materiaal en van voor vaak wordt afgedekt door een doorschijnend doek (diffuser). De flitser wordt achter de box geplaatst en het licht wordt zo door de reflectie en de diffuser verspreidt en geëgaliseerd, waardoor zacht licht ontstaat. Een softbox kopen komt goed van pas wanneer je harde schaduwen wilt voorkomen. Zoals bij product- of portretfotografie. Op onze website vind je verschillende softboxen, bijv. van Falcon Eyes of Godox. Neem dus zeker een kijkje als je een softbox wil kopen!

Bekijk hier de populairste softboxen op CameraNU.nl

Een softbox kopen?

Wat is een softbox?

Een softbox zorgt ervoor dat licht zachter wordt gemaakt en beter wordt verspreidt. Door middel van reflecterend materiaal en een softbox diffuser ontstaat er zachter licht dan wat je met een directe flitser hebt. Een externe flitser bevestig je aan de softbox, meestal via een klem of elastische band.

Softbox kopen: waar moet je aan denken?

Fomaat
Er zijn grote en kleinere softboxen te koop. Vaak zijn kleine softboxen opvouwbaar en makkelijk mee te nemen. Grote softboxen hebben vaak een statief nodig. Een grote softbox zorgt vaak wel voor net wat natuurlijker en zachter licht doordat het oppervlak van de diffuser groter is en het licht extra ruimte heeft om te reflecteren.

Vorm
Verder zijn er ook verschillende vormen softboxen, denk aan rond, vierkant of rechthoekig. Een acht- of zestienhoekige constructie zorgt voor nog zachter en mooier licht doordat het licht veel kanten op kan reflecteren.

Materiaal
Een softbox wordt gemaakt van hittebestendig materiaal, hierdoor hoef je niet bang te zijn als je flitser erg warm wordt.