Stabilizers, gimbals, cages, sliders, schouderstatieven en rigs

Dutch angles, dolly zoom, over-the-shoulder, time-lapse en shots genomen vanaf een voertuig, allemaal soorten shots die jouw video's extra diepgang geven. En ze hebben gemeen dat je gebruik maakt van een stabilizer, gimbal, camera cage, slider, schouderstatief of rig voor het beste resultaat.

Maak stabiele beelden

Voor het maken van stabiele beelden of unieke camerastandpunten komen stabilizers, gimbals, cages, sliders, schouderstatieven en rigs goed van pas. Een stabilizer of gimbal zorgt ervoor dat jouw camera, ongeacht jouw bewegingen, stabiel blijft. Daarnaast kun je met een gimbal (een elektronische stabilizer) ook unieke standpunten als de dutch angle gebruiken.

Voeg extra accessoires toe aan je set-up

Cages, rigs en schouderstatieven stellen je in staat om je camera set-up uit te breiden met handige accessoires terwijl je set-up wel compact en handelbaar blijft. Maak gebruik van een follow focus, externe monitor, een extra microfoon of een externe accu en bevestig accessoires als magic arms, handgrepen, shoe mounts en nog veel meer terwijl je set-up mobiel is.

Waar ben je naar op zoek?

10 tips voor het maken van een goede vlog
Tips
10 tips voor het maken van een goede vlog
10 handige tips voor het maken van een goede vlog, van voorbereiding tot het filmen zelf, de montage én het uploaden van je video!
Lees meer
Wat heb je nodig voor timelapse fotografie?
Advies
Wat heb je nodig voor timelapse fotografie?
Ontdek welke apparatuur en accessoires je moet hebben voor een goede timelapse set-up!
Lees meer
Onmisbare tips voor de mooiste wintersport video's
Blog
Onmisbare tips voor de mooiste wintersport video's
Er gaat een heleboel mee op wintersport, een gimbal mag niet ontbreken!
Lees meer

Bekijk de populairste stabilizers

Voor het stabiel vastleggen van video's

DJI RS 3 Mini stabilizer DJI RS 3 Mini stabilizer
1 review
 • Geschikt voor: Systeemcamera
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 2000gr
DJI Osmo Mobile SE DJI Osmo Mobile SE
Geen reviews
 • Geschikt voor: Smartphone
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 290gr
DJI Osmo Mobile 6 DJI Osmo Mobile 6
Geen reviews
 • Geschikt voor: Smartphone
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 290gr
DJI RS 3 Pro stabilizer Combo DJI RS 3 Pro stabilizer Combo
1 review
 • Geschikt voor: DSLR, Systeemcamera
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 4500gr
DJI Ronin-SC stabilizer DJI Ronin-SC stabilizer
3 reviews
 • Geschikt voor: Systeemcamera
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 2000gr
DJI RS 3 stabilizer DJI RS 3 stabilizer
3 reviews
 • Geschikt voor: DSLR, Systeemcamera
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 3000gr
DJI RS 3 stabilizer Combo DJI RS 3 stabilizer Combo
3 reviews
 • Geschikt voor: DSLR, Systeemcamera
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 3000gr
DJI RS 3 Pro stabilizer DJI RS 3 Pro stabilizer
1 review
 • Geschikt voor: DSLR, Systeemcamera
 • Aantal gimbal assen: 3
 • Draagvermogen: 4500gr

Mooie beelden door stabilizers, gimbals, cages, sliders, schouderstatieven en rigs

Natuurlijk wil jij dat jouw video's eruit springen. Dit doe je in ieder geval door unieke kaders en shots toe te passen. Omdat dat lastig kan zijn met je camera in de hand zijn er handige accessoires voor je camera om dit te doen. Op deze pagina geven wij een overzicht van de belangrijkste camera accessoires voor mooie en unieke camera shots!

Camera cages

Jouw camera set-up is, voor extra gebruiksvriendelijkheid, met een camera cage uit te breiden met allerlei accessoires. Denk aan een betere microfoon dan de ingebouwde van je camera, een externe monitor voor een beter zicht op je kader dan het display of viewfinder van de camera, etc... De accessoires moeten wel veilig bevstigt worden. Een cage is voor zien van diverse 1/4"- en 3/8"-aansluiting om direct een magic arm, mount adapter of shoe mount aan te sluiten. Cages hebben bijna altijd zelf al een shoe aansluiting waar je makkelijk jouw microfoon op kan bevestigen.

Cranes & jibs

Een crane shot wordt gemaakt door een camera te monteren op een jib of crane en die op en neer te bewegen. De termen crane en jib worden door elkaar gebruikt. Bepaalde jibs kunnen de camera waterpas en parallel aan de grond houden, ongeacht hoe jij ze ook beweegt. Het draaipunt of het zwaartepunt op de jib of crane maakt de op en neer beweging mogelijk. Cranes werken met een contragewichtsysteem waarbij een gewicht op het uiteinde van de crane wordt geplaatst om de beweging in evenwicht te houden. Dit zorgt voor vloeiendere bewegingen en minder handmatige invoer door de operator van de camera. Sommige grotere cranes zijn zelfs op afstand te bedienen.

Gimbals & stabilizers

Compact op pad, maar toch soepele video's opnemen? Dan maak je gebruik van een gimbal of stabilizers. Of je nou een action cam, systeemcamera, DSLR, een (pro) videocamera of wat voor camera dan ook gebruikt, jouw opnames hoeven nooit onrustig te zijn. Stabilizers zijn er om je camera zo stil mogelijk te houden. Een gimbal is een elektrische stabilizer die meer mogelijkheden geeft. Zo kan een gimbal over meerdere assen stabilizeren en filmen in bepaalde hoeken. Daarnaast zijn gimbals vaak op afstand te bedienen met een app op de telefoon of tablet.

Schouderstatieven & rigs

Hoe uitgebreid jij jouw camera set-up ook maakt, het is mogelijk om die comfortabel te gebruiken. Met een schouderstatief zet je jouw set-up op je schouder. Je schouder doet hierdoor eigenlijk dienst als een statief. Je ondersteund het gewicht van je set-up met je schouder en houdt de set daardoor ook stabiel. Bijkomend voordeel is daarbij dat je goed zicht hebt op je viewfinder, camera display of een externe monitor die gekoppelde is aan je set-up. Een schouderstief of rig is uit te breiden met diverse handige accessoires als een follow focus, accu's, monitor, mattebox, etc...

Sliders & dollies

Door gebruik te maken van de soepele beweging van een slider of dolly, maak jij intense video's. Het gebruik van sliders is heel populair bij het maken van bijvoorbeeld timelapse video's. Dit komt omdat je de camera makkelijk een bepaald traject af kan laten leggen. Het is zelfs mogelijk om je camera niet alleen langs de track te laten bewegen, ook is de richting van de camera tijdens het filmen aan te passen. Bij een dolly ben je niet gebonden aan een track, de wielen geven je namelijk alle vrijheid in bewegen. Enigste beperking bij een dolly is de ondergrond.

Accessoires voor stabilizers, gimbals, sliders, schouderstatieven en rigs

Film nog makkelijker met je gimbal, cage, schouderstatief, slider of stabilizer door de juiste accessoire te gebruiken. Ga voor een soepel scherpstelling met een follow focus of zorgen voor een ander type signal output met een converter. Bevestig die accessoires met het juiste gereedschahp, of maak ze juist weer los. Met de juiste klem, mount adapter, shoe mount of smartphonehouder koppel je jouw meest gebruikte uitbreiding zonder dat het in de weg zit.

Advies nodig?

Twijfel jij nog tussen verschillende modellen of functies van een stabilizer of nut van een accessoire? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten denken graag met je situatie mee. Via onze contactpagina kom je snel met ons in contact.