Lume Cube

Het idee achter Lume Cube is dat alle goede fotografie en videografie één ding gemeen heeft: een buitengewone belichting. Dankzij de iPhone en Android smartphones, GoPro action cams en DJI drones is fotograferen en filmen voor meer mensen bereikbaar dan ooit. Maar je bent wel gebonden aan daglicht omdat die apparaten minder presteren bij schemer en in het donker.

Lume Cube is van mening dat je ook met deze apparatuur moet kunnen werken zoals met professionele spullen. Daarom is een supercompacte, maar wel zeer krachtige flitser en videolamp met een vermogen van 1500 lumen ontwikkeld die overal en altijd te gebruiken is om jouw onderwerp perfect te belichten. Dit maakt de Lume Cube enorm veelzijdig, ze komen van pas bij: vloggen, actioncammen, filmen en fotograferen met drones, portretfotografie en creatieve fotografie in het algemeen. En door het compacte formaat zijn ze ook ideaal als extra belichting voor fotografie met een systeem- of spiegelreflexcamera. Ze nemen immers haast geen ruimte in in jouw tas! Daarbij pas je instellingen van de Cubes makkelijk aan met de gratis Lume-X-app.

Lume Cube 2.0 Lume Cube Air
Vermogen van 1500 Lumen Vermogen van 1000 Lumen
Kleurtemperatuur 5600K Kleurtemperatuur 5600K
750 Lux op 1m 400 Lux op 1m
Weegt 100 gram Weegt 56 gram
Waterdicht tot 10m Waterdicht tot 10m
Optische slave
Lume Cube Lume Cube Air
Vermogen van 1500 Lumen Vermogen van 1000 Lumen
Kleurtemperatuur 6000K Kleurtemperatuur 5600K
750 Lux op 1m 400 Lux op 1m
Weegt 50 gram Weegt 56 gram
Optische slave Optische slave
Waterdicht tot 30m Waterdicht tot 10m

Wat is Lume Cube?

Lume Cube: De kleine, lichtgevende krachtpatser

Lume Cube is in 2014 begonnen als een Kickstarter project. De bedenkers zagen dat niet alleen professionele fotografen, maar ook GoPro-filmers, extreme sporters en smartphonefotografen vaak behoefte hebben aan meer licht bij hun foto- en video-opnames. Daarom ontwikkelde Lume Cube een extreem compacte en lichtgewicht, maar zeer sterke lichtbron in de vorm van een kubus.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Bij Lume Cube hebben ze hart voor de natuur. Daarom worden er in samenwerking met WeForest via de #care4cubes campagne voor elke 100 dollar die uitgegeven wordt op hun website, twee bomen geplant in gebieden waar de natuur dreigt te verdwijnen.

Haal alles uit de Lume Cube met de App!

Je bedient een Lume Cube heel simpel via Bluetooth met de speciale app. Die is beschikbaar voor zowel Apple iOS als voor Android. De app is ontworpen om voor iedereen bruikbaar te zijn. Of je nou een doorgewinterde videofilmer bent die zijn GoPro door en door kent, of geheel nieuw in de wereld van de fotografie met een smartphone: met de Lume Cube app wordt het gebruik van een flitser of videolamp een peulenschil. Het is mogelijk om met de app tot 5 Lume Cubes tegelijk aan te sturen en de helderheid van de videolamp, de flitsduur en de rode-ogenreductie te regelen voor iedere afzonderlijke Lume Cube. En dan maakt het niet uit of dat er eentje is of vijf stuks of dat het gaat om de Lume Cube of de Lume Cube Air!