Videoverlichting accessoires

Bij CameraNU.nl hebben we een groot arsenaal aan videoverlichting accessoires. Denk aan essentiële onderdelen zoals accu's en laders, handige bevestigingsaccessoires zoals statieven en mounts of items om het licht te beïnvloeden zoals softboxen en allerlei lightshapers. Deze producten zijn onmisbaar voor elke video- en fotograaf.

De populairste videoverlichting accessoires bij CameraNU.nl

Videoverlichting accessoires bij CameraNU.nl

Accu's en toebehoren

Zonder stroom kun je natuurlijk niets met je videolamp. Videolampen worden aangedreven op verschillende manieren. De meeste zijn eenvoudig op netstroom aan te sluiten middels een adapter. Daarnaast is er een categorie videoverlichting waarin Sony compatibele accu's passen. Een derde veelgebruikte voedingsmethode is via V-mount batterijen.

Statieven en klemmen

Lampstatieven en klemmen zijn essentieel voor het bevestigen en ophangen van je videoverlichting en eventuele accessoires. Ze maken het makkelijker om je studio-opstelling uit te breiden en naar eigen inzicht aan te passen.

Mounts en adapters

Het zijn vaak kleine accessoires, maar absoluut belangrijk en niet om te onderschatten. Met bijvoorbeeld een hotshoe adapter kun je een LED-paneel of andere videolamp plaatsen op een camera. Daarnaast zijn er allerlei bevestigingsplaten en mounts waarmee je de compatibiliteit van je videolamp uitbreidt, zodat je deze plaatst op verschillende houders, statieven, drones of smartphones.

Reservelampen

Eens raakt je lamp een keer op of gaat hij stuk. Het is dan wel zo handig als je een compatibele reservelamp kunt bestellen. We hebben dan ook een breed aanbod aan reservelampen met verschillende fittings in ons assortiment.


Lightshapers

Lightshapers zijn onmisbaar in jouw studio. Voor het creëren van de perfecte lichtval op je onderwerp heb je niet alleen een lamp nodig, maar ook een softbox, honeycomb, snoot of grid. De kleinste lichtvervormer kan al een heel groot effect hebben. Zo bepaal je zelf waar het licht naartoe gaat en in welke vorm.

Kleur- en diffuusfilters

Met kleurfilters pas je de kleurtoon van het licht aan. Met deze kleuren pas je leuke kleureffecten toe op je onderwerp. Zo kun je bijvoorbeeld de achtergrond een andere kleur geven of gebruik een blauw of rood filter voor een bijzonder haarlicht. Daarnaast zorgt het gebruik van een diffuusfilter voor een zachte belichting op het onderwerp.

Barndoors

Met barndoors of kleppensets beïnvloed je de straal en richting van het licht uit je videolamp. Zo verlicht je de gewenste gebieden en voorkom je lichtlekkage in ongewenste plekken.

Tassen en bescherming

Als je veel op locatie fotografeert of video's maakt, is het handig om je video-apparatuur compact mee te nemen. Een op maat gemaakte tas voor een videolamp en accessoires zorgt voor optimale mobiliteit en beschermt je apparatuur tegen stoten en krassen.