Geef de kinderen van Wariho een eigen school! Steun dit project met een gift aan ISEE
Geef de kinderen van Wariho een eigen school! Steun dit project met een gift aan ISEE

Steun samen met CameraNU.nl de bouw van een school in Wariho

Bij je bestelling bij CameraNU.nl kun je van half februari 2019 tot en met half juni 2019 €1,- doneren voor het bouwproject van ISEE in Wariho, Ethiopië. Dat kan online én in de winkel. Wil je deze actie met een ander bedrag steunen? Dat kun je doen door naar de officiële website te gaan.

Over het bouwproject

In het dorpje Wariho en in de omgeving daarvan is geen school. Vanaf 10 jaar lopen de kinderen uit Wariho en de omgeving 2 uur naar de school die het meest dichtbij is. De jongste kinderen gaan vanwege die afstand niet naar school. Daarom is er grote behoefte om in de buurt van het dorp een school te bouwen voor deze kinderen. Op die manier kan er aan de groepen 1 tot en met 4 les gegeven worden en kunnen ook de allerkleinsten naar school. Er zijn nu 176 kinderen die straks wel naar school zouden kunnen gaan. Deze kinderen krijgen daarmee meer kansen om zich te ontwikkelen dan wanneer ze voor het eerst naar school gaan als ze 10 jaar zijn. Daarom wil ISEE de bouw van de school graag ondersteunen. De stichting betaalt 74% van de kosten, de rest van de kosten wordt door de mensen van het dorp en uit de omgeving opgebracht.

Over ISEE

ISEE staat voor Interkerkelijke Stichting Ethiopië/Eritrea. ISEE zet zich sinds 1973 in om door middel van kleinschalige projecten de levensomstandigheden en de toekomstmogelijkheden voor de allerarmsten in Ethiopië en Eritrea te verbeteren. Het voornaamste doel van ISEE is de zelfwerkzaamheid onder de bevolking in Ethiopië en Eritrea te verbeteren en daarnaast noodhulp te bieden waar dat nodig is. Er worden vele projecten ondersteund op het gebied van visserij, landbouw, onderwijs, gezondheid, economie en milieu. Van deze projecten heeft de stichting al veel geleerd en er is al veel bereikt, maar de armoede en de nood in Ethiopië en Eritrea blijft groot. De projecten zijn nog steeds hard nodig om de allerarmsten in Ethiopië zicht op een betere toekomst te bieden. Verder geeft de stichting informatie over Ethiopië en Eritrea door middel van lezingen en het tentoonstellen van kunst-, godsdienstige-, culturele- en gebruiksvoorwerpen.


Zopim
Heb je een vraag?