CameraNU.nl
Klantenservice bereikbaar van 09:00 tot 22:00 uur

Prijswinnend fotograaf geeft tips en trucs voor geslaagde trouwreportage

Dat bruidsfotografie zo veel meer is dan wat op een cameraknop drukken, een stuk taart mee-eten en aanschuiven bij het diner, daar komen gasten van een bruiloft elke keer weer achter als ze fotografen zoals Wim en Kristin Wilmers urenlang aan het werk zien. Ze wringen zich in allerlei bochten om steeds weer die prachtige plaatjes te schieten waarop het huwelijkspaar de rest van zijn leven met plezier op terugkijkt. Over het leven als bruidsfotograaf en wat daar allemaal bij komt kijken, vertelt Wim Wilmers tijdens een gratis lezing bij CameraNU.nl op zaterdag 29 april 2017. De fotograaf legt uit hoe ze gebruik maken van invullicht, waarbij ze onder meer twee Profoto B1-units en MagMod's inzetten. Na de lezing wordt er in de winkel van CameraNU.nl een demonstratie over MagMod gegeven! Meer over de demo lees je verderop.

Durf het heft in handen te nemen

Bij trouwfotografie komt er behalve belangrijke en mooie momenten iets meer kijken dan alleen maar die geweldige platen schieten. Je moet ook een mensen-mens zijn en durven het heft in handen te nemen. Je communicatie met een bruidspaar en gasten moet goed zijn, soms zelfs in de rol van een entertainer. Wanneer het aan communicatie en enthousiasme naar mensen toe ontbreekt, dan wordt het een moeilijke materie.

Meer dan een goed plaatje

Als je lang aanwezig bent op een trouwdag zijn er genoeg kansen om een mooie foto te maken. Maar wil je méér laten zien, dan moet je snel kunnen handelen en anticiperen op de wisselende omstandigheden. Ook heb je daar vaak het juiste apparatuur voor nodig. Elk moment kan beslissend zijn of een mooie plaat opleveren. De hele dag moet je scherp zijn en goed opletten. Concentratie en een goede focus is misschien wel het belangrijkste. Gevoel voor compositie en waar en wanneer gaat wat gebeuren zijn ook zaken die je goed onder de knie moet hebben. Verder moet je kunnen omgaan met de druk van deze dag. Het bruidspaar heeft immers hoge verwachtingen...

Over Wim en Kristin Wilmers

knop Wim Wilmers is sinds 2010 professioneel fotograaf. Na ruim 25 jaar natuurfotografie heeft hij samen met zijn vrouw Kristin met succes de trouwfotografie opgepakt en boekt op jaarbasis zo’n 45 à 50 bruidsparen. De unieke combinatie van twee trouwfotografen heeft al meerdere nationale en internationale trouwfoto awards opgeleverd. Ze willen zich blijven ontwikkelen en volgen dan ook workshops bij fotografen die in dit vakgebied al lang de top hebben gehaald. Leren kijken, composities maken, geduld en gevoel voor het moment zijn elementen uit de natuurfotografie die ook nu heel goed van pas komen.

Demonstratie Magmod

Na de lezing over bruidsfotografie geeft fotograaf Arlene Londema in de winkel van CameraNU.nl een demonstratie met MagMod-producten, waar fotograaf Wim Wilmers ook mee werkt. De MagMod's plaats je eenvoudig en snel over je reportageflitser waarna je aan de slag kunt met de vele creatieve lichteffecten. MagMod is een razendsnel modulair systeem dat je veel mogelijkheden biedt. kleurenfilters

Gratis, maar wel graag aanmelden

De lezing wordt gegeven op zaterdag 29 april 2017 en begint om 11:00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Je kunt je aanmelden via het formulier op deze pagina. De lezing wordt gehouden in de bioscoopzaal op de tweede verdieping van de CameraNU.nl winkel op Urk.

Zopim
Heeft u een vraag?