Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen

1 reviews | #1545545
Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen - image 1
Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen - image 2

389,-
Maandag gratis in huis

Informatie

Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen

Kenmerken van de Carl Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie

- SCHOTT extra-lage dispersie-glas
- Optiek met Zeiss hydrofobe multi-coating
- Minimale scherpstelafstand van 1.6 meter
- Gevuld met stikstof tegen het beslaan
- Twist-Up rubberen oogschelpen
- Groot centraal scherpstelwiel
- Gesloten brug ontwerp

Specificaties

Merk Carl Zeiss
Fabrieksgarantie 2 jaar
Type Dakkant verrekijker
Gewicht 510gr
Afmetingen 117 x 125mm

Inhoud van de doos

Bij de Carl Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen in de doos

- Lensdoppen
- Rainguard
- Nekriem
- Opbergtas
- Afkomstig van Carl Zeiss Nederland
- Twee jaar garantie

Voordeelsets

Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen + LensPen Verrekijker schoonmaakset + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit
Zeiss Terra 8x32 ED verrekijker 2017 Editie Zwart/Groen + LensPen Verrekijker schoonmaakset + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit
Je bespaart 10% op de accessoires!
Op voorraad
409,94
407,85

Reviews (1)

Een kijker met twee gezichten!
Ergonomie
Gewicht
Mate van rust
Scherpte
Zichtveld
Het eerste wat opvalt bij deze kijker is de degelijke kwaliteit, duidelijk een afspiegeling van de duurdere Zeiss-modellen. De persoonlijke instelmogelijkheden als oogafstand, dioptrie-instelling en oculair-instelling hebben een behoorlijke wrijvingsweerstand waardoor tijdens het gebruik alles netjes afgesteld blijft. De kijker heeft een degelijke rubber armering en ligt hier door prettig in de hand. De ergonomie en balans is zo goed ,dat je de kijker eenhandig kunt gebruiken en instellen ook met handschoenen aan. Door het lage gewicht kun je uren lopen zonder de kijker te voelen.

Bij bewolkt weer is het kijken door deze kijker fantastisch! Je ziet een mooi breed en diep beeldveld, met prachtige kleuren. Het beeld is scherp, transparant, ruimtelijk en heel natuurlijk. Bij zonnig weer komt bij de kijker helaas een minder prettige eigenschap te voorschijn. Indirect zonlicht geeft namelijk zeer storende lichtreflecties in de oculairen te zien. Staand met mijn rug naar de zon is het beeld prachtig ,vervolgens draai ik een kwartslag naar rechts en zie ik rechts in beeld storende lichtreflecties ontstaan. Als ik vervolgens verder draai en in de schaduwen onder de zon kijk is de onderste helft van het kijkerbeeld volledig versluierd door ernstige lichtreflecties. Juist het kijken in schaduwen langs de bosrand waar je vaak de mooiste wildobservaties kunt doen, is met deze kijker niet echt een plezier.

Ik begrijp dat dit een probleem is van een dakkant kijker, waarbij onder meer hoogwaardige fase en antireflectie coatings een groot deel van het kijkerbeeld bepalen. Toch had ik niet verwacht dat bij een merk als Zeiss het bovenstaande probleem zo duidelijk zou optreden. Bij mijn porrokijker komt dit probleem niet voor.
Degelijkheid
Ergonomie
Beeld bij bewolking
Zichtveld
Scherptediepte
Lichtgewicht
Beeld bij zon

Accessoires