Lowepro Flipside 400 AW II Mica/Pixel Camo rugzak - image 1
Lowepro Flipside 400 AW II Mica/Pixel Camo rugzak - image 2
Lowepro Flipside 400 AW II Mica/Pixel Camo rugzak - image 3
Lowepro Flipside 400 AW II Mica/Pixel Camo rugzak - image 4
Lowepro Flipside 400 AW II Mica/Pixel Camo rugzak - image 5
Canon TS-E 24mm f/3.5L II objectief - video

Informatie

Lowepro Flipside 400 AW II Camo rugzak

Kenmerken van de Flipside 400 AW II

- Zeer comfortabel om te dragen
- Veel opbergmogelijkheden en statieflus
- Hoofdvak met een uitneembaar compartiment
- Toegang tot de camera via het rugpaneel
- Compact en licht maar toch robuust
- Stevige antislip-handgreep

Reviews (40)

Lowepro Flipside 400 AW II, degelijk maar te klein
Kwaliteit
Voor mijn Canon 700D met opgeschroefde sigma 60-600 lens op zoek naar, bij voorkeur, een slingtas waarbij de set schietklaar uit de tas genomen kon worden en waarin ik ook nog een flitser, extra accessoires plus mijn Tamron 16-300 kon opbergen.

Omdat ik daar zelf niet in slaagde, advies gevraagd bij de cameranu verkoopafdeling. Deze raadden een Lowepro Flipside 300 AW II aan. Dit model met de tassenzoeker en -vergelijker bekeken en kwam uit op een 400 AW II. Zelfde type tas, maar net iets ruimer.

De tas werd vlot geleverd. Een mooie en degelijke rugtas met brede schouderbanden, verstevigde achterkant en zijkanten bij de heupriem en toch lekker licht. De draagriem aan de bovenkant is ruim en voelt stevig aan. Ook zijn de ritsen degelijk en zorgen de koordjes aan de rits lussen dat ze makkelijk open en sluiten.

De camera met lens past ruim in de tas, net als mijn flitser. Jammer genoeg blijft er door de grote (niet afneembare) statiefgondel van de lens erg weinig ruimte over zodat mijn Tamron er helaas niet in past. De gondel kan uiteraard gedraaid worden, maar ik heb geen goede/veilige stand kunnen bedenken.

Gedraaid naar de bovenzijde drukt hij tegen de rugzijde van de tas wat het draagcomfort niet ten goede komt en gedraaid naar de onderzijde steken zowel zonnekap als gondel draaiknop bijna 3cm boven de tas uit. Dus blijft enkel over de gondel naar links of naar rechts te draaien en dan genoegen moeten nemen met een tas die dan voor 3/4 gevuld is met camera en lens.

Het draagcomfort van de tas is goed te noemen, echter na een aantal kilometers gelopen te hebben in de zon wordt het toch wel erg warm op mijn rug. Het rugpand gemaakt van ademend materiaal doet niet wat ik ervan verwachtte. Eigenlijk hetzelfde als bij het hiervoor gebruikte 'el cheapo' standaard rugtasje. Het rugpand is wel lekker dik en aangenaam bij wat kouder weer.

Dan het flippen naar de voorzijde, het systeem waardoor ik voor deze rugtas heb gekozen. Dat lukt prima op zich, echter buigt de tas wel heel ver door naar beneden waardoor het echt oppassen is bij het openen van de rits en het uitnemen van de apparatuur.

Camera, lens en flitser wegen ca 3.5kg. En eenmaal met de camera in de hand is het haast onmogelijk de tas weer dicht te ritsen. Op de instructievideo's die ik bekeken heb ziet dat er eenvoudig uit, in de praktijk valt dat erg tegen. Na het draaien van de tas met enkel de heupriem dicht schiet de tas iedere keer naar beneden zodat ik het openen van de tas met inhoud moest ondersteunen met een van mijn bovenbenen of moet hurken. Erg onhandig.

De laatste weken leg ik de tas op de grond voor een beter en veiliger gevoel bij het uitnemen van de camera.

Vanwege z'n degelijkheid en (levenslange) fabrieksgarantie wel besloten deze tas te houden.
Degelijk
Licht
Ruim
Brede schouder- en heupriem
Levenslange fabrieksgarantie
Snelle levering
Tas buigt na flippen te ver door bij openen
Ademend rugpand verkoelt niet bij warm weer

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires