Acties en services bij dit product

Bezoek de Verrekijker Roadshow!

Bezoek de Verrekijker Roadshow bij Cameranu en vind de ideale verrekijker of telescoop die helemaal past bij jouw wensen. Onze specialisten staan voor je klaar om jou te adviseren.
Meer informatie

Productinformatie

Inhoud van de doos

 • Verstelbaar aluminium statief 
 • Twee oculairs: 6 en 20mm
 • Omkeer prisma met 1.5x vergroting 
 • Barlow lens met 3x vergroting 
 • Zoeker

Byomic Junior Telescoop 70/300

De Byomic Junior Telescoop 70/300 is een compacte refractortelescoop die je binnen enkele minuten opzet. Het enige wat je als beginnende astronoom hoeft te doen is de oculair houder monteren en één van de twee oculairs te kiezen. De zoeker dien je met twee schroefjes vast te zetten en dan kun je de telescoop op het statief plaatsen. De telescoop wordt op het statief vastgezet met twee schroeven welke eenvoudig met de hand zijn vast te draaien. Verder dien je de hendel in het statief te draaien voor stabiliteit. Daarna is de Byomic Junior telescoop klaar voor gebruik.

Eenvoudige bediening

Deze telescoop is ideaal voor de beginnende astronoom en kan tegen een stootje. Met de hendel kan de telescoop makkelijk worden bediend. De standaard heeft uitgeklapt een hoogte van 39cm.

Reflector telescoop

De telescoop maakt gebruik van lenzen en wordt daarom ook wel een Newton of reflector telescoop genoemd. Met een diameter van 70mm is de telescoop in staat om planeten en sterren te vinden die relatief dicht bij ons staan. Denk bijvoorbeeld aan kraters op de maan. Om de hemellichamen te bekijken heeft de telescoop een zoeker waarmee het te bekijken object eerst kan worden opgespoord, om aansluitend met de telescoop te bekijken. 

Barlow lens

De sterrenkijker beschikt over een barlow lens waarmee een extra vergroting van 3x kan worden gemaakt. De barlow lens wordt gebruikt in combinatie met een oculair. Naast de barlow lens zit er bij de telescoop ook een omkeer prisma met een 1.5x vergroting. De omkeer prisma is te gebruiken wanneer je observaties op land doet met de telescoop. De omkeer prisma draait het beeld om zodat je een normaal beeld hebt.

Oculairs

De telescoop wordt geleverd met twee oculairs, één met een brandpuntafstand van 20mm en één met een brandpuntafstand van 6mm waarmee vergrotingen van respectievelijk 15x en 50x kunnen worden behaald. Het wordt aangeraden om met een kleine vergroting te starten en dit uit te breiden. Wanneer je gelijk begint met een grote vergroting (6mm oculair) zullen de resultaten meestal niet bevredigend zijn. Gebruik je een oculair met een groot brandpunt en dus weinig vergroting, dan vangt je oog meer licht op waardoor je een duidelijker beeld krijgt dan wanneer je een grote vergroting met een kleiner brandpunt gebruikt.

Gebruik van de zoeker en oculair

Met behulp van de zoeker kan de Byomic Junior telescoop eenvoudig op een hemellichaam gericht worden. Wanneer de zoeker gelijk staat met de telescoop kun je het hemellichaam opsporten door met de zoeker te kijken. Wanneer je nu door het oculair kijkt, zul je hetzelfde beeld krijgen alleen een stuk dichterbij. Om de zoeker af te stellen op je telescoop kun je dit prima overdag doen met behulp van een lantaarnpaal op 200 meter afstand. Positioneer dan de zoeker dat je hetzelfde onderwerp ziet als zowel door het oculair als door de zoeker kijkt.

Kenmerken van de Byomic Junior Telescoop 70/300

 • Telescoop voor de beginner
 • Eenvoudig op te zetten
 • Makkelijke bediening
 • Voor het observeren van planeten en sterren die dicht bij ons staan
 • Met Barlow lens voor extra vergroting van 3x
 • Beschikt over omkeer prisma voor observaties op land

Inhoud van de doos

 • Verstelbaar aluminium statief 
 • Twee oculairs: 6 en 20mm
 • Omkeer prisma met 1.5x vergroting 
 • Barlow lens met 3x vergroting 
 • Zoeker

Specificaties

Algemeen
Merk
Byomic
Soort kijker
Telescoop
Type kijker
Sterrenkijker
Fabrieksgarantie
2 jaar
Optiek
Vergrotingsfactor
300x
Opties
Waterbestendig
Nee
Gasgevuld
Ja
Beeldstabilisatie
Nee
Geschikt voor brildragers
Nee
Statiefadapteraansluiting
Ja

Accessoires