Elinchrom Ranger Quadra Li-Ion + Eco Ring + koffer + extra Li-ion battery - image 1
Elinchrom Ranger Quadra Li-Ion + Eco Ring + koffer + extra Li-ion battery - image 2

Elinchrom Ranger Quadra Li-Ion + Eco Ring + koffer + extra Li-ion battery


999,-
Morgen gratis in huis
Of vanaf 32,03 per maand Let op! Geld lenen kost geld

Informatie

Info

Dat de Elinchrom Ranger Quadra unieke prestaties levert en ongekende mogelijkheden biedt is voor velen al geen verrassing meer. Het systeem is mede dankzij het compacte formaat en lichte gewicht zeer breed inzetbaar, zowel binnen als buiten. Ook doordat deze te combineren is met alle bestaande Elinchrom lichtvormers (softboxen, reflectoren, etc.) Een andere mogelijkheid betreft het combineren van de Ranger Quadra met een ringflitser.

Een ringflitser betreft een flitslamp, waarbij de lens van de camera in het centrum wordt geplaatst. Hierdoor ontstaat er een egale verlichting, welke zeer handig is bij macro fotografie alsook bij portret-, mode-, glamour en productfotografie.

Elinchrom kent meerdere type ringflitsers, waaronder de ECO ringflitser voor de Ranger Quadra, welke in deze set wordt geleverd. De ECO ringflitser is onlangs door het blad DigiFoto Pro getest en heeft deze test glansrijk doorstaan, rapportcijfer 9. Deze ringflitser is speciaal gemaakt voor de Ranger Quadra en is voorzien van een camerabracket, waarop de camera te bevestigen is. Deze bracket is geheel naar wens in te stellen, zodat deze compatibel is met de meeste gangbare camera's. Idem dito geldt voor de diameter van de ring van de flitser, zodat de meest gangbare lenzen, welke voor dit soort doeleinden gebruikt worden ingezet kunnen worden.

Deze set wordt geleverd met twee Lithium-Ion batterijen in een Ranger Quadra koffer. Hierdoor is de set altijd beschermd en zeer gemakkelijk om mee te nemen op locatie!

Kenmerken

- Max. vermogen in Ws: 400
- Compatibel power packs: Ranger Quadra AS, Ranger Quadra RX - AS
- Flitsduur (t 0.5): min. vermogen 1/600 sec., max. vermogen 1/1000 sec.
- F-stop (1m, 100 ISO): 11.8
- Gewicht: 1kg
- Plexiglas diffuser

Verschillende uitvoeringen

Van de Elinchrom Ranger Quadra sets bestaan verschillende uitvoeringen. Het verschil tussen deze sets zit hem in de stuur-unit, deze bestaat als een Ranger Quadra óf als een Ranger Quadra Hybrid. Het verschil tussen deze twee stuur-units is dat de Ranger Quadra Hybrid versie ALLE accu's kan doormeten en de spanning daarvan kan doorgeven bij de normale stuur-unit is dit echter niet mogelijk. Een Ranger Quadra met normale stuur-unit kan wel samenwerken met een Li-ion accu, maar deze kan echter niet doorgeven hoeveel restspanning de gebruikte accu nog heeft.

Verder is er verschil tussen de gebruikte accu's. De lood accu is handig voor mensen die veel in koude omstandigheden werken, maar heeft als nadeel dat deze veel zwaarder is dan een Li-ion accu. Een Li-ion accu is veel lichter maar heeft minder goede eigenschappen in koude omstandigheden.

Verschillen in de gebruikte accu:
Een lood accu is zwaar en zeer bestand tegen extreme koude en warmte.
Een Li-Ion accu is 1 kilo lichter, maar minder bestand tegen extreme temperaturen.

Verschillen tussen de gebruikte kop op deze accu's:
De normale (standaard) kop meet de stroom in een Lood accu perfect, maar geeft geen uitlezing van de reststroom in een Li-ion accu. De Hybrid kop heeft extra contacten tussen de accu en de kop zodat hij een accurate waarde geeft voor de restspanning, ongeacht de gebruikte accu.

Inhoud van de doos

Meegeleverde accessoires

- 1x Elinchrom Ranger Quadra RX unit (400 Ws)
- 2x Elinchrom Ranger Quadra RX batterij
- 1x Elinchrom Ranger Quadra ECO Ringflitser + camerabracket
- 1x Ringflitser lampkabel van 2 meter (optioneel verlengbaar)
- 1x Skyport Speed Transmitter
- 1x Diffuser Cap voor de ECO Ringflitser
- 1x Draagriem
- 1x Multivoltage lader voor de Ranger Quadra, met extra stekkers voor in het buitenland
- 1x Synchronisatiekabel (5 meter)
- 1x Elinchrom koffer
- Nederlands product
- 2 jaar garantie

Reviews (0)

Dit product heeft op dit moment nog geen reviews. Ben je de eerste die een review schrijft?

Plaats een review

En maak kans op een cadeaubon van € 100,-

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires