H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter - image 1
H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter - image 2
H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter - image 3

Informatie

H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter

Kenmerken van de H&Y Filterhouder set

 • Magnetisch filterhoudersysteem
 • Snel en eenvoudig in gebruik
 • Met vier adapterringen
 • Kan 360-graden draaien
 • Gebruik meerdere filters mogelijk
 • Inclusief circulair polarisatiefilter
 • Polarisatiefilter heeft handig instelwiel
 • Compatibel met 100x100 en 100x150mm frames

O.a. geschikt voor

Specificaties

Merk H&Y
Type Filterhouder
Fabrieksgarantie 2 jaar
Laat alle specificaties zien

Inhoud van de doos

Bij de H&Y Filterhouder set in de doos

 • Filterhouder
 • Circulair polarisatiefilter
 • 67mm adapterring
 • 72mm adapterring
 • 77mm adapterring
 • 82mm adapterring
 • Pouch

Voordeelsets

H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter + VSGO Optical Cleaning Kit Travel Grijs
H&Y Filterhouder set met polarisatiefilter + VSGO Optical Cleaning Kit Travel Grijs
Je bespaart 8% op de accessoires!
Morgen gratis in huis
278,95
276,55

Reviews (2)

Voor iedereen die serieus met fotografie bezig is
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Kwaliteit
Met alleen een variabel ND-filter tot 9 stops in mijn bezit ben ik verder nog onbekend in de wereld van de filters. Ik ben creatief met lange sluitertijden, maar voor landschapsfotografie kom ik daar niet de hele dag mee door. Ik miste nog een polarisatie- en een grijsverloopfilter, maar in eerste instantie vond ik het prima om de kleuren en luchten achteraf in Lightroom weer terug te halen. Toen de K-serie magnetische filterhouder, het polarisatiefilter (en ND8 grijsverloopfilter) binnenkwam, was ik enorm benieuwd hoeveel het mij zou schelen in de nabewerking.

K-series - Houder en polarisatiefilter
De vier adapterringen zorgen er voor dat de houder op vrijwel ieder objectief geschroefd kan worden: ideaal als ik in de toekomst andere plannen heb. Het polarisatiefilter schuif ik er heel makkelijk in en door middel van het draaiwieltje kan ik het filter afstellen. Ik hou van foto’s die de werkelijkheid weergeven, maar wel met dat beetje extra’s. Dat is precies dit filter! Natuurlijk blijft het goed (scheel) kijken voordat je het filter naar wens hebt ingesteld, maar dan heb je mooie frisse kleuren.

K-series - Grijsverloop ND8 soft
Onderweg naar de tulpenvelden kan ik bovenop het polarisatiefilter ook nog het grijsverloopfilter goed gebruiken. De lucht heeft een prachtig wolkenspel en de zonsondergang is fel. Het verloopfilter klikt er door de magnetische werking makkelijk op, maar ik maak wel altijd gebruik van het extra pennetje. Bij het wisselen van positie wil ik voorkomen dat ik per ongeluk het filter er af tik. Wel geeft het een mooie optie om er nog een keer een filter bovenop te plaatsen (die ik er dan niet eigenhandig af moet stoten natuurlijk ;-)). Voor avondfotografie tegen de zon in zou ik zelf een sterker grijsverloopfilter kiezen. Het verschil tussen de voorgrond en de lucht is nu soms te groot waardoor nabewerking nog wel nodig is. Voor iets minder grote contrasten tussen voor- en achtergrond, zoals overdag, is het filter echt perfect.

Samenvattend kan ik me mijn landschapsfotografie niet meer zonder deze filtercombinatie voorstellen. De kleuren komen beter naar voren, de luchten zijn prachtig en het scheelt me veel in de nabewerking om de foto terug te brengen naar de werkelijkheid. Natuurlijk is het een behoorlijke unit aan de voorzijde van de camera, maar dat weet je op het moment dat je voor deze set kiest. Voor iedereen die serieus met fotografie bezig is zou ik deze combinatie en eventuele uitbreiding aanraden. Wil je iets dat minder in de weg kan zitten tijdens wandelingen en snellere foto’s? Dan zou ik schroeffilters eerder aanraden. Zelf moet ik eraan wennen om de hele set er netjes af te halen… Soms laat ik alles er uit gemak op zitten: juist omdat ik deze set zo graag gebruik en ik weet dat ik hem de volgende keer weer nodig heb. Krassen zou echter zonde zijn dus dat moet ik eigenlijk afleren ;-). Blij mee!
Makkelijk te bevestigen door adapterringen
Mooie frisse kleuren
Voelt kwalitatief sterk aan
Is meer aanwezig in formaat dan een schroeffilter

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires