Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Set - LI-ION standaard S

#281444
Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Set - LI-ION standaard S - image 1
Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Set - LI-ION standaard S - image 2

899,-
Tijdelijk uitverkocht

Informatie

Info

De Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Set - LI-ION standaard S is een compact en portable 400 Ws batterij flitssysteem voor studio en outdoor gebruik.

Voor de unit zijn er twee type lampkoppen beschikbaar; voor stijl-, reportage-, mode-, product- en portretfotografie de S-kop (flitsbuis in omega vorm) met een flitsduur van 1/3000 seconde. En voor nog kortere belichtingstijden, voor actie- en sportfotografie, een A-kop met een flitsduur van 1/6000 seconde! Daarnaast is er voor de Ranger Quadra ook een ringflitser beschikbaar, die zich uitstekend leent voor bijvoorbeeld portret- en macrofotografie.

De Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Set - LI-ION standaard S heeft een korte flitsduur, snelle recycle tijden en door de ingebouwde Skyport RX ontvanger kun je de flitser op afstand draadloos triggeren én de hoeveelheid licht regelen. Hiermee is het ook mogelijk om de flitsers via de computer of zelfs de Apple iPhone™, iPad™ and iPod Touch™ in te stellen!

Het systeem weegt inclusief batterij slechts 2 kilo en er kunnen twee lampkoppen op aangesloten worden.

Het vermogen wordt asymmetrisch verdeeld, waarbij er 2/3 van het vermogen door aansluiting A wordt verdeeld en 1/3 door uitgang B. Dit maakt de Ranger Quadra uitermate geschikt voor het werken met een hoofdlicht en een invullicht. Er zijn een aantal reflectoren en softboxen specifiek voor de Quadra ontworpen en wanneer je gebruik maakt van de Reflector adapter kun je over het gehele assortiment aan accessoires van Elinchrom beschikken.

*De optionele Skyport Wi-Fi module is nodig om het WiFi signaal van Apple iPhone™, iPad™ and iPod Touch™ te 'vertalen'naar het radiografische signaal van de Skyport RX.
*Om de computer (PC of Mac) te gebruiken in de studio en te laten communiceren met de flitsers, is de optionele Skyport USB module nodig.
De software voor zowel de computer, als de App voor de iPhone en iPad zijn nu al gratis te downloaden, waarbij je nu al in de testomgeving kunt kijken welke mogelijkheden de software in huis heeft!

Kenmerken

- Vermogen: 400Ws
- Vermogensbereik in Ws, 6,6 f-stops per 1/10e: 100% A Output: 25 - 400 J(Ws) / 33% B Output: 8.2 - 132 J(Ws)
- F-stop (1m, 100 ISO, reflector 48°): 64.5
- Skyport: ingebouwde RX transceiver module, 4 groepen, 8 frequenties

Verschillende uitvoeringen

Van de Elinchrom Ranger Quadra sets bestaan verschillende uitvoeringen. Het verschil tussen deze sets zit hem in de stuur-unit, deze bestaat als een Ranger Quadra óf als een Ranger Quadra Hybrid. Het verschil tussen deze twee stuur-units is dat de Ranger Quadra Hybrid versie ALLE accu's kan doormeten en de spanning daarvan kan doorgeven bij de normale stuur-unit is dit echter niet mogelijk. Een Ranger Quadra met normale stuur-unit kan wel samenwerken met een Li-ion accu, maar deze kan echter niet doorgeven hoeveel restspanning de gebruikte accu nog heeft.

Verder is er verschil tussen de gebruikte accu's. De lood accu is handig voor mensen die veel in koude omstandigheden werken, maar heeft als nadeel dat deze veel zwaarder is dan een Li-ion accu. Een Li-ion accu is veel lichter maar heeft minder goede eigenschappen in koude omstandigheden.

Verschillen in de gebruikte accu:
Een lood accu is zwaar en zeer bestand tegen extreme koude en warmte.
Een Li-Ion accu is 1 kilo lichter, maar minder bestand tegen extreme temperaturen.

Verschillen tussen de gebruikte kop op deze accu's:
De normale (standaard) kop meet de stroom in een Lood accu perfect, maar geeft geen uitlezing van de reststroom in een Li-ion accu. De Hybrid kop heeft extra contacten tussen de accu en de kop zodat hij een accurate waarde geeft voor de restspanning, ongeacht de gebruikte accu.

Inhoud van de doos

Meegeleverde accessoires

- 1x Elinchrom Ranger Quadra Hybrid RX unit (400Ws)
- 1x Elinchrom Ranger Quadra Li-Ion Accu
- 1x Elinchrom Ranger Quadra Hybrid S lampkop
- 1x Standaard Reflector 13,5cm/ 90°
- 1x Multifunctionele Cap: geschikt als diffuser, kleurengelhouder en beschermkap
- 1x Synchronisatiekabel (5 meter)
- 1x Lampkabel 2,5 meter
- 1x Multivoltage lader, inclusief adapters voor gebruik in het buitenland
- 1x Schouderband
- Afkomstig van Elinchrom Nederland
- 2 jaar garantie

Reviews (0)

Dit product heeft op dit moment nog geen reviews. Ben je de eerste die een review schrijft?

Plaats een review

En maak kans op een cadeaubon van € 100,-

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
  • Morgen gratis in huis
  • 159,-
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
  • Tijdelijk uitverkocht
  • 89,10
  • Levertijd onbekend
  • 143,-