Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Ringflash ECO-RQ

#281454
OP=OP
1.410,-
899,-
Morgen gratis in huis

Informatie

Info

De Elinchrom Ranger Quadra Hybrid Ringflash ECO-RQ is een compact en portable 400 Ws batterij flitssysteem met ringflitser. Het systeem is mede dankzij het compacte formaat en lichte gewicht zeer breed inzetbaar, zowel binnen als buiten.

Een ringflitser betreft een flitslamp, waarbij de lens van de camera in het centrum wordt geplaatst. Hierdoor ontstaat er een egale verlichting, welke zeer handig is bij macro fotografie als ook bij portret-, mode-, glamour en productfotografie.

De ECO ringflitser is door het blad DigiFoto Pro getest en heeft deze test glansrijk doorstaan, rapportcijfer 9. Deze ringflitser is speciaal gemaakt voor de Ranger Quadra en is voorzien van een camerabracket, waarop de camera te bevestigen is. Deze bracket is geheel naar wens in te stellen, zodat deze compatibel is met de meeste gangbare camera's. Idem dito geldt voor de diameter van de ring van de flitser, zodat de meest gangbare lenzen, welke voor dit soort doeleinden gebruikt worden ingezet kunnen worden.

Door de ingebouwde Skyport RX ontvanger kun je de flitser op afstand draadloos triggeren én de hoeveelheid licht regelen. Hiermee is het ook mogelijk om de flitser via de computer of zelfs de Apple iPhone™, iPad™ and iPod Touch™ in te stellen!

Het systeem weegt inclusief batterij slechts 2 kilo en er kunnen twee lampkoppen op aangesloten worden.Het vermogen wordt dan asymmetrisch verdeeld, waarbij er 2/3 van het vermogen door aansluiting A wordt verdeeld en 1/3 door uitgang B. Dit maakt de Ranger Quadra uitermate geschikt voor het werken met een hoofdlicht en een invullicht. Er zijn een aantal reflectoren en softboxen specifiek voor de Quadra ontworpen en wanneer je gebruik maakt van de Reflector adapter kun je over het gehele assortiment aan accessoires van Elinchrom beschikken.

*De optionele Skyport Wi-Fi module is nodig om het WiFi signaal van Apple iPhone™, iPad™ and iPod Touch™ te 'vertalen'naar het radiografische signaal van de Skyport RX.
*Om de computer (PC of Mac) te gebruiken in de studio en te laten communiceren met de flitsers, is de optionele Skyport USB module nodig.
De software voor zowel de computer, als de App voor de iPhone en iPad zijn nu al gratis te downloaden, waarbij je nu al in de testomgeving kunt kijken welke mogelijkheden de software in huis heeft!

Kenmerken

- Vermogen: 400Ws
- Vermogensbereik in Ws, 6,6 f-stops per 1/10e: 100% A Output: 25 - 400 J(Ws) / 33% B Output: 8.2 - 132 J(Ws)
- F-stop (1m, 100 ISO, reflector 48°): 64.5
- Skyport: ingebouwde RX transceiver module, 4 groepen, 8 frequenties

Verschillende uitvoeringen

Van de Elinchrom Ranger Quadra sets bestaan verschillende uitvoeringen. Het verschil tussen deze sets zit hem in de stuur-unit, deze bestaat als een Ranger Quadra óf als een Ranger Quadra Hybrid. Het verschil tussen deze twee stuur-units is dat de Ranger Quadra Hybrid versie ALLE accu's kan doormeten en de spanning daarvan kan doorgeven bij de normale stuur-unit is dit echter niet mogelijk. Een Ranger Quadra met normale stuur-unit kan wel samenwerken met een Li-ion accu, maar deze kan echter niet doorgeven hoeveel restspanning de gebruikte accu nog heeft.

Verder is er verschil tussen de gebruikte accu's. De lood accu is handig voor mensen die veel in koude omstandigheden werken, maar heeft als nadeel dat deze veel zwaarder is dan een Li-ion accu. Een Li-ion accu is veel lichter maar heeft minder goede eigenschappen in koude omstandigheden.

Verschillen in de gebruikte accu:
Een lood accu is zwaar en zeer bestand tegen extreme koude en warmte.
Een Li-Ion accu is 1 kilo lichter, maar minder bestand tegen extreme temperaturen.

Verschillen tussen de gebruikte kop op deze accu's:
De normale (standaard) kop meet de stroom in een Lood accu perfect, maar geeft geen uitlezing van de reststroom in een Li-ion accu. De Hybrid kop heeft extra contacten tussen de accu en de kop zodat hij een accurate waarde geeft voor de restspanning, ongeacht de gebruikte accu.

Inhoud van de doos

Meegeleverde accessoires

- 1x Ranger Quadra Hybrid RX (400 Ws) unit
- 1x ECO Ringflitser + camerabracket
- 1x Elinchrom Ranger Quadra Li-Ion Accu
- 1x Ringflitser lampkabel van 2 meter (optioneel verlengbaar)
- 1x Skyport Speed Transmitter
- 1x Diffuser Cap voor de ECO Ringflitser
- 1x Draagriem
- 1x Multivoltage lader voor de Ranger Quadra, met extra stekkers voor in het buitenland
- 1x Synchronisatiekabel (5 meter)
- Afkomstig van Elinchrom Nederland
- 2 jaar garantie

Reviews (0)

Dit product heeft op dit moment nog geen reviews. Ben je de eerste die een review schrijft?

Plaats een review

En maak kans op een cadeaubon van € 100,-

Zopim
Heb je een vraag?