Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

5 jaar garantie

Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie
Meer informatie

Productinformatie

Inhoud van de doos

  • Lensdoppen

Zeiss Compact Prime CP.3 15mm T2.9 Nikon F-vatting

De Zeiss Compact Prime CP.3 15mm T2.9 borduurt voort op het succes van de welbekende CP.2-lenzen. De CP.3 biedt dezelfde full-frame sensordekking en het klassieke ZEISS-uiterlijk in een bijgewerkte vormfactor met verbeterde mechanica en lenscoatings.

Makkelijk wisselen van lens

De opbouw van deze lens is afgeleid van dezelfde klassieke optische formule als de voorgaande CP.2-variant en heeft dezelfde fysieke lengte als de 18, 21, 25, 28, 35, 50 en 85mm CP.3-lenzen. Hierdoor komt de positionering van scherpstelling en diafragma tandringen ten opzichte van de lensvatting bij de hele CP.3-serie overeen. Alle CP.3-lenzen hebben dezelfde diameter van 95 millimeter aan de voorkant. Deze vergelijkbare fysieke kenmerken over de hele CP.3-serie lenzen maken het aanpassen van accessoires zoals een matte box, follow focus, lens support en lensbesturingsmotoren eenvoudiger en minder tijdrovend.

Eenvoudige verwisselbare vatting

Een ander kenmerk dat is overgenomen van de voorgaande CP.2-lenzen zijn de verwisselbare vattingen. Dit objectief is voorzien van een Nikon F-vatting. Wil je echter deze CP.3-lens op een andere camera monteren, dan kan de lensvatting eenvoudig worden verwisseld voor een optioneel verkrijgbare lensvatting van een andere soort. Als je de bokeh in je opnames rond wilt houden, zelfs met een afgestopt diafragma, zul je blij zijn met het diafragma met 15 bladen, dat beroemd is gemaakt door de CP.2-lenzen.

Kenmerken ZEISS-uiterlijk

ZEISS lenzen staan bekend om hun heldere beeldweergave. De CP.3 lenzenreeks is daarin niet anders. Deze CP.3-lens biedt dezelfde kleuren als de andere ZEISS Cinema-lenzen binnen en buiten de CP.3-serie. De CP.3-lenzen beschikken over verbeterde lenscoatings en antireflectiemaskering voor meer contrast en minder flares, belangrijk voor het vastleggen van HDR-beelden.

Ergonomisch ontwerp

Voor een betere ergonomie dan de vorige generatie, is de vormgeving aangepast waardoor de CP.3 meer lijkt op de gerenommeerde ZEISS Ultra Prime-lenzen. Deze nieuwe vorm is gemakkelijker te hanteren en neemt minder fysieke ruimte in beslag dan het originele Compact Prime-ontwerp. Een gelijkmatige gewichtsverdeling zorgt ervoor dat de lenzen beter hanteerbaar zijn, ook wanneer ze op een statief, steadicam of gemotoriseerde stabilizer worden geplaatst.

Kenmerken van de Zeiss Compact Prime CP.3 15mm T2.9

  • Nikon F-mount
  • Bedekt het full-frame formaat
  • Tandringen voor scherpstelling en diafragma
  • T2.9 tot T22 diafragmabereik

Zeiss vijf jaar garantie

Inhoud van de doos

  • Lensdoppen

Specificaties

Algemene info
Merk
Zeiss
Type lens
Cinema
Lensmount
Nikon F (FX)
Lensserie
ZEISS CP.3
Fabrieksgarantie
3 jaar; 5 jaar na registratie
Eigenschappen
Ontworpen voor fullframe
Ja
Beeldstabilisatie
Nee
Scherpstelling
Handmatig
Minimale scherpstelafstand
30cm
Brandpunt
Vast brandpunt
Ja
Brandpuntsafstand
15mm
Minimaal brandpuntsafstand
15mm
Maximaal brandpuntsafstand
15mm
Diafragma
Minimaal diafragma overall
T22
Minimaal diafragma
T2.9
Maximaal diafragma
T2.9
T-stop
Ja
Diafragmabladen
15
Zoom
Zoom optie
Nee
Optische zoom
1x
Meest gebruikt voor
Film en video
Ja
Fysieke eigenschappen
Lengte
84mm
Doorsnede
95mm
Gewicht
870gr
Stof- en spatwaterdicht
Nee
Kleur
Zwart
Hardware
Ja

Accessoires

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij Cameranu heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
Lees meer over verzekeren

Eerder door jou bekeken