Blackmagic ATEM Mini Production Switcher - image 1
Blackmagic ATEM Mini Production Switcher - image 2
Blackmagic ATEM Mini Production Switcher - image 3

Informatie

Blackmagic ATEM Mini Production Switcher

Kenmerken van de Blackmagic ATEM Mini Production Switcher

  • 4-kanaals livestream HDMI-switcher
  • Ingang/uitgang tot 1080p60 10-bit 4:2:2
  • 2-kanaals digitale audiomixer
  • HDMI-uitgang en ethernet ATEM-bediening

Inhoud van de doos

Bij de Blackmagic ATEM Mini Production Switcher in de doos

  • 12V AC-adapter
  • Control Panel software

Reviews (3)

Blackmagic ATEM Mini. Ongekende mogelijkheden!
Beeldkwaliteit
Connecties
Kleurweergave
Mogelijkheden
Vormgeving
De Blackmagic design ATEM Mini is een verrassend machientje. Je sluit er maximaal 4 camera's op aan via de HDMI-kabel, je sluit 'm op je computer aan met een USB-C connector, en je sluit eventueel een monitor aan op de HDMI-out. Prik de voeding erin, en het apparaat start op.

Als je alle camera's hebt ingeschakeld kun je al beelden wisselen. Je geeft aan met de knoppen 1 t/m 4 naar welke camera je wilt gaan, en drukt daarna op de grote 'Cut' knop voor een harde overgang, of op de 'Auto' knop voor een overgangseffect. Standaard is dat een crossover van 1 seconde. Je kunt de crossover-tijd aanpassen, of kiezen uit één van de andere overgangseffecten, zoals een slide vanuit 4 mogelijke richtingen en meer. Het geluid van de camera's kun je in de mix laten meelopen met de knop 'AFV' ofwel 'audio follows video', of je kiest één van de 2 regelbare microfooningangen. Verder wat Picture-in-Picture mogelijkheden, fade to black of fade to color. Je gemixte beeld gaat via de USB-C kabel naar je computer, en werkt daar als een webcam. Vanaf je computer kun je streamen naar alle grote diensten zoals Youtube en Twitch, of vergadersoftware zoals Microsoft Teams, Zoom of Skype. Je hebt het gevoel dat je héél veel waar voor je geld hebt gekregen. En dan heb je de software nog niet eens gezien...

De software is te downloaden (zonder je creditcard nodig te hebben;-)) vanaf de BlackMagicDesign-site. Na de installatie checkt de software of er een ATEM-swicher is aangesloten, en toont een prachtig scherm met daarop alle knoppen die op het fysieke apparaat zitten, en nog wat meer. Het ziet er gelikt uit! De vormgeving van de knoppen zijn rechtstreeks uit de oudere switchers overgenomen. De software bestaat uit het 'switcher' scherm, de 'mediamanager' en de 'audiomixer'. Je kunt nu de switcher of vanaf de computer bedienen, of vanaf de ATEM Mini zelf. Maar ook vanaf beiden tegelijk! En dat is een fantastische bonus. De één schakelt het beeld, en de geluidsvrouw of -man kan op de laptop de audiomix maken. Tegelijkertijd en live. Behoorlijk geniaal! De software is ongelooflijk compleet. Je kunt media inladen en weergeven of over het beeld heen 'keyen', je kunt verbazend goede audiofilters gebruiken om bijvoorbeeld een kleine brom uit te filteren. Green screen, gewoon in een livestream! Kan allemaal gewoon.

Nu je de software én de hardware hebt bekeken heb je helemaal het idee dat je te weinig hebt betaald. Niet zeuren over die lage prijs. Aan de slag. Streams maken. De regisseur uithangen. Op naar die Oscar!
Fantastische mogelijkheden
Supersnel de basis onder de knie
Geniale sotware, gratis en op meerdere computers
De LED's in de knoppen zijn best fel

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires