Sony MRW-G1 CFexpress Type B/XQD-geheugenkaartlezer - image 1

Informatie

Sony MRW-G1 CFexpress Type B/XQD-geheugenkaartlezer

Kenmerken van de Sony MRW-G1 CFexpress Type B/XQD-geheugenkaartlezer

  • Voor CFexpress Type B en XQD geheugenkaarten
  • USB 3.1 Gen 2-interface
  • Overdrachtssnelheden tot 10Gb/s
  • Inclusief USB Type-C en Type-A kabels
  • Ultracompact en licht van gewicht
  • Afmeting van 55.88 x 15.24 x 101.6mm

O.a. geschikt voor

Laat alles zien

Inhoud van de doos

Bij de Sony MRW-G1 CFexpress Type B/XQD-geheugenkaartlezer in de doos

  • USB Type-C naar Type-C kabel
  • USB Type-C naar Type-A kabel

Reviews (2)

Snel en komt goed uit diverse testen
Gebruiksgemak
Kwaliteit
Mogelijkheden
Snelheid
Ik heb voor deze geheugenkaartlezer gekozen omdat deze in meerdere test er zeer goed uitkomt. Andere reden dat ik een CFexpress kaart lezer wilde kopen is. Met mijn EOS R5 camera kon ik ineens mijn laatste foto’s op de gebruikelijke manier (via de EOS Utility) niet meer op mijn pc krijgen, ook niet als ik instelde dat ALLE foto’s gedownload moesten worden. Ik kreeg alle foto’s opnieuw, behalve de laatste 5 gemaakte foto’s. Helaas had ik op mijn kaartlezer geen CFexpress mogelijkheid, dus dan maar een nieuwe kaartlezer voor de CFexpress kaart, maar dan wil ik wel een goede hebben.

Direct na ontvangst van de MRW-G1 de inhoud van de CFexpress kaart in een map op mijn pc gezet. Dat waren er een paar honderd, en dat ging in een razend tempo. De naamgeving is dan een dingetje, want de EOS Utility maakt een bestandsnaam met datum en volgnummer, afhankelijk van hoe je dat instelt, maar op de geheugenkaart staat iets heel anders, even uitzoeken dus. Ik heb daarna de CFexpress kaart in de EOS R5 met een Low level format geformatteerd, en deze werkt nu al weken weer normaal.

Kopiëren met de MRW-G1 via USB C naar een laptop ging met ca. 2.8Gbit/s. Wat een minpunt in mijn situatie is, is dat de kabels kort zijn, korter dan 50cm. Voor gebruik met een laptop prima, maar met een pc is dit veel te kort. Gelukkig heb ik ook nog een één meter lange kabel liggen, maar houd daar rekening mee als je deze kaartlezer koopt.

Kortom, heb je nog geen CFexpress kaart lezer, maar gebruik je in een camera wel een CFexpress kaart, koop deze Sony MRW-G1 geheugenkaart lezer, ter voorkoming van verlies van foto’s.
Snel
Komt goed uit de test bij diverse vergelijkende testen
Kabels aan de korte kant