Acties bij dit product

Camera inruilen?

Camera inruilen?
Ruil je camera(kit) in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je camera naar ons op of lever het af in onze winkels.

Alle ingeruilde apparatuur wordt door ons nauwkeurig getest zodat u er nog vele jaren plezier van kunt hebben. Heeft u zelf nog materiaal liggen wat u niet gebruikt? Gebruik dan ons inruilformulier om een eerste offerte aan te vragen. Kom geregeld langs om even een blik te werpen op de tweedehands voorraad, want we hebben geregeld juweeltjes van camera's en objectieven in de lijst staan! In het menu links kunt u direct per merk of type verder navigeren!

5 jaar garantie
Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie

Informatie

Sony Alpha A6000 ICL systeemcamera Zwart + 18-105mm f/4.0

Kenmerken van de Sony A6000

 • 23.4 megapixel APS-C formaat sensor
 • Gebruiksvriendelijk en intuïtief te bedienen
 • Supersnelle automatische 179-punts scherpstelling
 • Fotografeer in RAW en maak video's in full HD kwaliteit
 • Profiteer van de geavanceerde ruisonderdrukking
 • Ingebouwde flitser en een hotshoe-aansluiting
 • Draadloze functies dankzij wifi en NFC

Sony E 18-105mm f/4.0 Power Zoom objectief (SELP18105G.AE)

Met het Sony NEX 18-105mm f/4.0 Power Zoom objectief maak je scherpe en heldere beelden van grote kwaliteit! Het objectief heeft een E-mount en een allround zoombereik. Dit bereik staat gelijk aan 27mm tot 158mm bij een 35mm camera.

Gebruik de lens in situaties met weinig licht, dagelijks gebruik of gezinsuitjes. De vier stops Optical SteadyShot beeldstabilisatie vangt ongewenste trillingen en bewegingen op en zorgt ervoor dat je foto's en video's haarscherp zijn.

Specificaties

Merk Sony
Productlijn Sony Alpha
Model A6000
Type camera Systeemcamera
Laat alle specificaties zien

Inhoud van de doos

Bij de Sony A6000 in de doos

 • Sony E 18-105mm f/4.0 Power Zoom objectief (SELP18105G.AE)
 • Lensdoppen
 • Zonnekap ALC-SH109
 • Accu NP-FW50 
 • Netadapter AC-UB10
 • Schouderriem
 • Micro USB-kabel
 • Eyecup voor de viewfinder
 • Gebruiksaanwijzing

  Voordeelsets

  Sony A6000 + 18-105mm + Sony NP-FW50 accu (Hähnel HL-XW50)
  Sony A6000 + 18-105mm + Sony NP-FW50 accu (Hähnel HL-XW50)
  Je bespaart 12% op de accessoires!
  Tijdelijk uitverkocht
  918,95
  914,16

  Reviews (63)

  Goede camera als je niet te veeleisend bent
  Beeldkwaliteit
  Degelijkheid
  Gebruiksgemak
  Snelheid
  Vormgeving
  Ik heb lang getwijfeld tussen de A6000 en de A6400. Hierbij heb ik vooral de prijs afgewogen tegen de opties én de manier waarop ik de camera verwachtte te gebruiken: goede vakantiekiekjes, online vergaderen en video-opnames in gecontroleerde condities. Doorslaggevend is geweest dat de nieuwere/betere specs van de A6400 en bijkomende prijs niet zouden opwegen tegen mijn gebruik ervan. Ruimschoots binnen het prijsverschil kon ik de Sony 50mm/f1.8 bijkopen, die voor mijn doel veel relevanter is. Dat wat betreft de overwegingen vooraf.

  In gebruik is de A6000 een fijne camera, zodra je er voldoende aan gewend bent en hem naar eigen smaak hebt geconfigureerd. Voor de beginnende hobbyfotograaf bevat het een overdaad aan functies en knopjes. Alle relevante belichtings-, focus- en bracketopties zijn aanwezig, maar wie zich nu afvraagt wat hiermee bedoelt wordt, kiest beter een leuke compact camera met een redelijke vaste lens.

  Ik heb de camera tot heden gebruikt voor vakantiekiekjes en online vergaderen. Voor het laatste doel voldoet het prima. Zeker met de 50mm/f1.8 prime lens is het resultaat verbluffend. Achtergrond is mooi onscherp en de autofocus kan de taak prima aan. De vakantiekiekjes vragen meer van de camera, met wisselend resultaat. Dit heeft deels te maken met mijn betrekkelijke onbekendheid met de camera. Hierdoor ging het snel kunnen schieten nog wel eens ten koste van de juiste instellingen voor het shot. Met de juiste instellingen maak je er echter ragscherpe foto's mee die achteraf goed te verwerken/bewerken zijn. Zeker door de panoramafunctie was ik zeer positief verrast.

  Een aantal dingen irriteert mij persoonlijk wel: als je van opnamemodus wisselt (A/S/P/M et cetera) dan krijg je in de zoeker eerst een uitleg over die modus. Pas als je de ontspanner half indrukt verdwijnt dit en kun je verder. De plek van deze 'uitleg' is totaal zinloos. Als je niet weet wat welke stand doet, dan lees je een boek of in ieder geval het instructieboekje van de camera. Je wil dit niet in je zoeker of op je scherm. Verder is het aantal automatische standen (drie: Scene Selection, Intelligent Auto en Superior Auto) voor een camera als deze echt overbodig. De Superior Auto stand geeft ook nog eens onbruikbare resultaten voor postproductie. Een camera voor de doelgroep voor de A6000 kan volstaan met één goede automatische stand.

  Over het algemeen ben ik tevreden met de camera, voor wat hij kost en wat ik ermee doe. Als budget geen issue is, kies dan zeker voor de A6400. Maar als je geen 500 euro extra overhebt voor een aantal (goede) nieuwigheden, dan is de A6000 een prima keuze. Sony heeft een breed publiek willen bereiken met deze camera, gezien de enorme reeks aan opnamestanden en -instellingen. Je kan dus altijd op de door jou gewenste manier aan de slag. Dit maakt ook dat er voor elke doelgroep wel heel veel (minder relevante) functies op zitten.
  Snelle autofocus
  Lage prijs (prijspeil 2021)
  Handzaam en licht
  Prima resultaten voor online vergaderen
  Goed tot zeer goed resultaat voor 'vakantiekiekjes'.
  Alle functies die je als hobbyist nodig kan hebben
  Behuizing niet waterdicht
  Overkill aan automatische standen
  'Uitleg' in zoeker bij wisselen tussen programmastanden.

  Accessoires voor dit product

  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires
  Terug naar alle accessoires

  Verzekeren

  Ons uitgebreide zekerheidsplan!
  Bij CameraNU.nl heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

  Wat zijn de voordelen?
  - Een extra jaar fabrieksgarantie
  - Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
  - Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
  - Wereldwijde transport- en verblijfsdekking


  Lees meer over verzekeren
  De huidige prijs kun je bovenaan deze pagina zien. Benieuwd of er nog aanbiedingen zijn? Onder de productafbeelding kun je terecht voor alle aanbiedingen of cashbacks die op dit moment geldig zijn voor dit product.
  De huidige voorraad is bovenaan deze pagina te zien. Hierin geven wij aan of het product wel of niet op voorraad is en wat de verwachte levertijd is. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten. Bij een pre-order geven we een indicatie wanneer we verwachten met de levering te kunnen beginnen.
  Voor bijpassende accessoires zoals een cage, filter, accu, case of een battery grip kun je kijken onder het kopje accessoires. Daar zie je accessoires geschikt voor deze camera. Zo weet je zeker dat je een compatibele accessoire koopt bij jouw product.
  Ons tweedehands assortiment verandert continu. Dit is natuurlijk onderhevig aan de voorraad die we tweedehands aangeboden krijgen. We hebben de Sony A6000 + 18-105mm op dit moment niet als tweedehands in onze voorraad. We krijgen er dagelijks nieuwe occasions bij, dus het kan zeker lonen om af en toe ons tweedehands aanbod te bekijken.
  Bij CameraNU.nl koop je niet alleen het beste materiaal, je kunt het ook huren! Je kan bij CameraNU.nl video- of fotocamera's huren, maar ook de objectieven en een ruim aanbod aan accessoires. Bekijk alle verhuurproducten via deze link