Productinformatie

Hoya Circulair Polarising Filter MKII 82mm HD

Het Hoya Circulair Polarising Filter MKII 82mm HD is een circulair polarisatiefilter waarmee het mogelijk is om reflecties op bijvoorbeeld wateroppervlakken en in glas te verminderen. Daarbij verbetert het filter het contrast en de kleurverzadiging van je opnamen.

Reflecties onder controle

Licht polariseert als het door niet-metalen oppervlakken wordt gereflecteerd. Met het Hoya CIR-PL-filter is het mogelijk om te bepalen welk licht de lens binnenkomt. Zo heb je een creatieve manier om het beeld te verbeteren.

Reflecties in water

Een van die mogelijkheden is het verminderen van reflecties op bijvoorbeeld wateroppervlakken. Met het circulaire polarisatiefilter kun je reflecties in hoge mate controleren en verwijderen, zodat je de natuurlijke kleuren en details van ondergedompelde objecten weergeeft.

Reflecties van glazen oppervlakken

Het is ook mogelijk om reflecties van glazen oppervlakken te verminderen. Hierdoor kijk je door glas en herken je het interieur van gebouwen!

Verbeter contrast en kleurverzadiging

Het Hoya Circulair Polarising MKII 82mm HD is niet beperkt tot beheersing van oppervlaktereflectie. Lichtgolven verminderen de helderheid en verzadiging van bepaalde kleuren, waar ze uiteindelijk op de foto wazig lijken. De Hoya CIR-PL MKII HD filtert deze lichtgolven ook, waardoor het kleurcontrast aanzienlijk wordt verbeterd en luchten en groen gebladerte er meer gedefinieerd uitzien door diepere en natuurlijkere kleurtinten.

Kenmerken van het Hoya Circulair Polarising Filter MKII HD

  • UV-absorberende polariserende film
  • 25% hogere lichttransmissie dan standaard polariserende film
  • 16-laagse HD Mk II coating
  • Anti-reflectie, water- en olieafstotende en vlekbestendige coating
  • Ultradun frame compatibel met groothoeklenzen
  • Front filterschroefdraad voor bevestiging van lensdoppen en filters
  • Glas gemonteerd met hogedrukperstechnologie

Specificaties

Algemene info
Merk
Hoya
Type filter
Polarisatiefilter
Serie
HD
Set
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Bevestiging op
Objectief
Filtermaat
82mm
Slim filter
Ja
Hoofddoel
Objectief
Ja

Accessoires

Eerder door jou bekeken