Productinformatie

Hoya PROND8 EX 58mm

Het Hoya PROND8 EX is een neutraal grijsfilter, ideaal voor fotografen die graag met langere sluitertijden werken. Het Hoya PROND8 EX filter heeft een dichtheid van 0.9. Dit betekent dat dit donkere filter 3 stops van het licht tegenhoudt.

Wanneer er bewegende onderwerpen in je beeld voorkomen, zoals watervallen of een wolkenlucht, geeft dit je de mogelijkheid om met langere sluitertijden te werken, zodat het vallende water of de voorbijdrijvende wolken zijdezacht vastgelegd kunnen worden op de foto. Ook heb je meer controle over de scherptediepte doordat je de mogelijkheid hebt om met een meer open diafragma te werken, zodat je onderwerpen scherp en duidelijk in beeld kunt brengen tegen een zachte onscherpe achtergrond.

Onmisbaar bij video

ND filters zijn ook bij ook bij video-opnamen onmisbaar. Het ND-filter is ideaal in een omgeving met veel licht wanneer je bepaalde instellingen wenst te gebruiken waar dit niet mogelijk is met het bestaande licht. Voor het verkrijgen van natuurlijke vloeiende bewegingen in je video-opnamen, kun je het beste de sluitertijd aanpassen aan je framerate-instelling.

Optisch glas en ACCU-ND coating

Het Hoya PROND8 EX filter is gemaakt van helder optisch glas voor een optimale beeldkwaliteit. De speciale metallic ACCU-ND coating is aan beide zijdes van het glas aangebracht en verzekert de neutrale eigenschappen van het filter ten opzichte van kleur. De duurzame ring van het filter is gemaakt uit één stuk lichtgewicht aluminium waardoor de Hoya PROND8 EX eenvoudig in gebruik is. Het filter is aan de voorzijde voorzien van filterdraad, zodat je een extra filter of lensdop kunt bevestigen.

Kenmerken van de Hoya PROND8 EX 58mm

  • Neutraal grijsfilter met een dichtheid van 0.9
  • Houdt drie stops licht tegen over het gehele beeld
  • Meer controle over instellingen en scherptediepte
  • Helder optisch glas voor optimale beeldkwaliteit
  • ACCU-ND coating voor neutrale eigenschappen
  • Ring gemaakt uit één stuk lichtgewicht aluminium

Specificaties

Algemene info
Merk
Hoya
Type filter
Grijsfilter (ND)
Serie
PROND EX
Set
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Bevestiging op
Objectief
Filtermaat
58mm
Slim filter
Nee
Stops
3
Hoofddoel
Objectief
Ja

Accessoires

Eerder door jou bekeken