H&Y K-Series ND64 1.8 100x100mm Grijsfilter
H&Y K-Series ND64 1.8 100x100mm Grijsfilter
139,-

Productinformatie

H&Y K-Series ND64 1.8 100x100mm Grijsfilter

Het H&Y K-Series ND64 1.8 100x100mm Grijsfilter is een vierkant filter dat de algehele belichting met 6 stops vermindert zonder de kleuren te beïnvloeden. Dit filter maakt het mogelijk om met langere sluitertijden te fotograferen dan normaal nodig is.

Door het diafragma te vergroten of de belichtingstijd te vertragen kun je de scherptediepte controleren en beweging gemakkelijker overbrengen. Het filter is magnetisch waardoor je het eenvoudig en snel in de K-Series filterhouder klikt.

Magnetisch lensfilter systeem

Het gepatenteerde magnetische K-Series lensfilter systeem van H&Y bestaat uit verschillende soorten vierkante en rechthoekige grijsverloopfilters, die je met een magnetische houder eenvoudig op je camera klikt. Dankzij de magnetische bevestiging schuif je het verloopfilter soepel omhoog of omlaag, waardoor je het verloop makkelijk aanpast aan de horizon in je beeld. Zo voorkom je eenvoudig over- of onderbelichting bij het fotograferen of filmen van bijvoorbeeld een mooie zonsopkomst of -ondergang.

Voorkom ongewenste reflecties

Een ander voordeel van het magnetische systeem is dat het filter strak tegen de lens geplaatst wordt, hierdoor worden ongewenste reflecties door lichtinval van de zijkant voorkomen. Zowel de K-Series Holder als het filterframe zijn magnetisch. Het is dus mogelijk om meerdere filters over elkaar te gebruiken. Handig wanneer je een verloop zeer nauwkeurig wilt instellen, of als je net een wat zwaarder grijsfilter nodig hebt. Eenmaal geplaatst zit het filter stevig vast in de houder, maar als extra zekerheid zet je het nog steviger vast met een instelwieltje.

Oersterk Gorilla III glas met nano coating

Het K-Series filter is gemaakt van oerdegelijke Gorilla III glas. Dit glas is extreem kras-, stoot- en valbestendig. Het zorg voor een ongekend hoge lichttransmissie en vermindert reflecties. Daarnaast heeft het een uitstekende kleurneutraliteit. De AS Nano coating houdt het filter schoon en maakt het gemakkelijk om vuil, stof of vocht te verwijderen.

H&Y filterhouder

Om het H&Y K-series systeem te kunnen gebruiken heb je de H&Y filterhouder nodig. Op deze filterhouder zijn alle filters uit de K-series magnetisch te bevestigen. De filterhouder vind je bij de optionele accessoires.

Kenmerken van het H&Y K-Series ND64 1.8 100x100mm Grijsfilter

  • 6-stops neutraal grijsfilter
  • Gemaakt van oersterk Gorilla III glas
  • AS Nano coating voor gemakkelijk schoonmaken
  • Geschikt voor het H&Y 100mm filtersysteem
  • Heeft een afmeting van 100 x 100 millimeter

Specificaties

Algemene info
Merk
H&Y
Type filter
Grijsfilter (ND)
Serie
K-Serie
Set
Nee
Fabrieksgarantie
2 jaar
Eigenschappen
Bevestiging op
Filterhouder
Filterbreedte
100mm
Stops
6
Hoofddoel
Objectief
Ja

Accessoires