Productinformatie

Workshop Mike Muizebelt - Lightpainting - Katwijk - 16 juni 2023

Tijdens de workshop Lightpainting ga je onder leiding van natuurfotograaf en ervaren lightpainter Mike Muizebelt aan de slag met het creëren van creatieve effecten met behulp van verschillende lichtbronnen. Na een uitgebreid theoriegedeelte ga je zelf aan het werk. Hiervoor is een model aanwezig.

Wat is lightpainting?

Lightpainting is de techniek waarbij je met een lampje het onderwerp van je foto verlicht in het donker. Je tekent vormen in de lucht die het landschap of model ondersteunen. Mike Muizebelt werkt bij het lightpainten vaak aan de kust en gebruikt de structuren en reflecties op het natte zand die ontstaan door eb en vloed. Mike bewaart tijdens de workshop geen geheimen en stelt diverse materialen en technieken ter beschikking, zodat je na de workshop zelf aan de slag kunt!
 

Voor wie?

De workshop is geschikt voor beginnende en ervaren fotografen. Zorg dat je de basiskennis onder knie hebt om zelf je diafragma, sluitertijd en ISO in te kunnen stellen.
 

Waar en hoe laat?

De workshop start om 20.15 uur op het strand tussen Wassenaar en Katwijk en duurt tot ongeveer 23:00. Tussendoor ontvang je een hapje en een drankje. Na afloop is er gelegenheid om nog een half uurtje door te gaan met lightpainten.
 

Wat moet je meenemen?

Voor de workshop heb je een camera die in Bulb-stand werkt, een groothoeklens, een statief, een draad(loze) ontspanner en weerbestendige kleding nodig. Een 24mm objectief voor fullframe is het meest ideaal (wijder mag altijd).

Om optimaal te kunnen genieten van de workshop met langere sluitertijden, raden we je aan om minimaal twee accu's mee te nemen. Door gebruik te maken van lange sluitertijden raakt de accu van de camera sneller leeg dan gebruikelijk.

Waar wordt de Workshop Studiofotografie gehouden?

De workshop wordt gegeven op het strand tussen Wassenaar en Katwijk. De exacte locatie wordt later bekend.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Specificaties

Tijd en plaats
Datum
16 juni 2023
Aanvang
20:15 uur
Einde
23:00 uur
Tijdsduur
2 uur en 45 minuten
Instructeur
Mike Muizebelt
Locatie
Strand tussen Wassenaar en Katwijk
Maximum aantal deelnemers
9
Praktisch
Zelf mee te nemen
Camera en accessoires
Algemene informatie
Type
Workshop
Categorie
Lightpainting, Natuurfotografie

Accessoires

Eerder door jou bekeken