• Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023
 • Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023
 • Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023
 • Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023
 • Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023
 • Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023

Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Arnold van der Zee - 20 mei 2023

Geen reviews
| #3304140
89,-
Direct leverbaar

Productinformatie

Workshop Arnold van der Zee - Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Monnickendam - 20 mei 2023

Vind je creativiteit belangrijk in de fotografie? Wil je meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Dan is de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie voor jou heel geschikt. 

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed op gang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Het gaat in een stilleven om het nauwkeurig weergeven van het gebruikte materiaal. Ook lichtval en ordening (compositie) vormen hoofdaspecten van een stilleven. Soms staan de objecten symbool voor iets anders, dan heeft het stilleven een specifiek beoogde betekenis. Zo kennen we onder meer 'Het ontbijtje', 'Het banketje', 'Het pronkstilleven', 'Het bloemstilleven', 'Het fruitstilleven' en 'Het jachtstuk'.

Dit ga je leren

Tijdens deze workshop ga je stillevens fotograferen. Ook nu zal het gaan om het weergeven van materiaal in de stijl van de stillevens uit de 17e en 18e eeuw. Maar in dit geval ga je er een moderne 'swing' aan geven. Door middel van eigentijds materiaal en met een kunstzinnig idee ontstaat er een creatief stilleven. In de fotografie is ook de belichting enorm belangrijk. Hier ga je dan ook uitgebreid aandacht aan besteden. De compositie speelt uiteraard ook een grote rol. Wat verder heel belangrijk is, is de styling. In duo’s stel je een stilleven samen. Tijdens de dag wordt er gewisseld van stillevens zodat er meerdere opstellingen worden gefotografeerd. Er wordt gezorgd voor een ruime hoeveelheid geschikt materiaal. Het kan zijn dat je al een prachtig idee hebt. In dat geval kun je vooraf al het benodigde materiaal verzamelen en op de cursusdag meenemen.

De volgende onderwerpen zullen behandeld worden:
 • Wat is belangrijk bij een stilleven
 • Opstellen van een stilleven
 • Styling van het stilleven
 • Compositie
 • Kleurgebruik
 • Materialen
 • Belichting
 • Camera-instellingen

Waar en wanneer?

De workshop vindt plaats in Sociaal-Cultureel Centrum de Bolder in Monnickendam en begint met koffie en thee om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Uiteraard zal er wel tijd beschikbaar gesteld worden gezamenlijk te lunchen. Wij raden je aan je eigen lunch mee te nemen. 

Wat heb je nodig?

Neem je camera, standaard en/of gematigd telelens, voldoende accu's, lege geheugenkaartjes en een statief mee. Zorg dat je de basiskennis van sluitertijden, diafragma's en ISO-waarden onder de knie hebt. 

Arnold van der Zee

De workshop wordt gegeven door Arnold van der Zee. Arnold is een professioneel vakfotograaf en probeert altijd het perfecte licht te creëren. Hij blijft spelen met compositie en emotie om het ultieme eindresultaat te bereiken. Jarenlange ervaring en een goede opleiding dragen er aan bij dat Arnold beschikt over enorm veel technische kennis.

Review over deze workshop

"Ik vond het erg leuk. Het leuke was dat je zelf veel aan de slag was, er veel spullen waren waar we gebruik van konden maken en iedereen zo wel iets moois kon samenstellen. Ook mooi om te zien dat iedereen wat anders maakte. Doordat Arnold steeds tussendoor liep, kon hij iedereen ook goede tips geven over de compositie e.d."

Waar vindt de workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie plaats?

De Workshop wordt gehouden in Sociaal-Cultureel Centrum de Bolder. Adres: Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Specificaties

Tijd en plaats
Datum
20 mei 2023
Aanvang
10:00 uur
Einde
15:00 uur
Tijdsduur
5 uur
Instructeur
Arnold van der Zee
Locatie
Sociaal-Cultureel Centrum de Bolder (Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam)
Maximum aantal deelnemers
8
Praktisch
Zelf mee te nemen
Camera, standaard en/of gematigd telelens, statief, minimaal 2 accu's, geheugenkaart(en)
Inclusief lunch
Nee
Inclusief koffie en thee
Ja
Algemene informatie
Type
Workshop
Categorie
Stilleven Studio Fotografie

Eerder door jou bekeken